23 Beste WordPress Plugins voor Podcasters in 2021 en 2022

WordPress: Podcasts zijn eenvoudige audio- of videoboodschappen die in een episodisch formaat worden afgeleverd via een feed. Dus, in een notendop, is het een internetradioshow. Het klinkt misschien moeilijk en technisch. Maar met het juiste platform en de juiste tools kun je nu al beginnen met podcasten

Het aantal podcast-luisteraars is de afgelopen jaren met meer dan 20% gestegen. Er is dus misschien nog nooit een beter moment geweest om aan boord te stappen van de podcast-trein. Ondanks dat je tussen nu en de lancering te maken krijgt met een hoop creatieve problemen. moet je ook nadenken over de technische kant van de zaak. Zoals hoe je podcasts gaat aanbieden op je website.

Table of Contents

De WP-gemeenschap heeft gereageerd door vele podcast plugins te maken om een podcast rechtstreeks op je website te starten.

Maar, zoals dat gaat met WordPress, barst de markt van de mogelijkheden. Dit maakt het moeilijk om de beste keuze te maken voor uw specifieke behoeften.

Dit artikel heeft een lijst samengesteld van de Beste WordPress Podcast Plugins voor zowel nieuwe als ervaren podcasters.

Waarom zou je een Podcast beginnen?

Wist u dat er op dit moment ongeveer 700.000 actieve podcasts zijn in meer dan 100 talen? Podcasts zijn een uitstekende methode om nieuwe luisteraars aan te trekken en een publiek op te bouwen.

Ze zijn goedkoop om mee te beginnen en kunnen snel en gemakkelijk worden opgebouwd. Bovendien kan een podcast u helpen reclame te maken voor uw bedrijf en uw vaardigheden.

Je kan ook leads genereren om je podcasts te gelde te maken als je een sterke band hebt met je luisteraars. Het helpt u ook nieuwe onderwerpen en kijkers te ontdekken en een wereldwijd publiek te bereiken.

Hoe kan ik beginnen met podcasten op WordPress?

Beroemde podcasters zoals Tim Ferris, Lewis Howes, Michael Hyatt, en anderen gebruiken WP. Dit komt omdat WordPress eenvoudig te gebruiken is en ongelooflijk aanpasbaar. Het heeft ook duizenden uitstekende lay-outs en plugins.

Als je een podcast wil starten en een website wil maken, moet je eerst een domeinnaam en WordPress hosting kopen.

Wij raden Vimex (onze hosting super tevreden) aan. Omdat het een van de beste hosting bedrijven is. Het is ook een officiële WordPress aanbevolen hosting provider

23 Beste WordPress Podcasting Plugins

Ons doel is om een uitgebreide lijst van podcast plugins aan te bieden die compatibel zijn met alle beste podcast file hosting providers, waaronder Podbean, BuzzSprout, Blubrry, Libsyn, en anderen.

Niet alleen kan je deze plugins gebruiken om een podcast audio speler aan je site toe te voegen. Maar je kunt ze ook gebruiken om:

  • podcast afleveringen te organiseren
  • Afleveringen naar iTunes te sturen
  • Affiliate links te verspreiden
  • Podcast downloads bijhouden

Laten we nu eens kijken naar onze favoriete WordPress podcasting plugins.

1. Powerpress

 

PowerPress is een robuuste WP podcasting plugin die het makkelijk maakt om je podcast bestanden te beheren.

Het genereert RSS feeds voor je Podcast die compatibel zijn met iTunes en Google Play. Het heeft ook een eenvoudige interface om alle nodige informatie in te voeren om je Podcast in te dienen bij iTunes.

Met behulp van een prachtige HTML5 speler, kunt u uw podcast afleveringen toevoegen aan uw WordPress site. Het heeft ook ingebouwde abonnee tools om je te helpen je podcast publiek te laten groeien. Maar, en dat is het belangrijkste, het wordt geleverd met de steun van duizenden podcasters die het al hebben uitgeprobeerd.

Het integreert ook met enkele van de grootste Podcast hosting providers, zoals Blubrry.

De Smart Podccast Player, een van de beste podcast player plugins op de markt, is verkrijgbaar bij Fusebox. Het gebruikt een verbluffende mobiel-vriendelijke speler om automatisch uw podcast afleveringen te tonen.

Het heeft een goed ontworpen HTML5-speler die een betere gebruikerservaring biedt. Bovendien heb je de optie om een mega player toe te voegen die door alle afleveringen loopt of een single episode player.

Met een licht of donker thema, kunt u uw kleuren kiezen. Bovendien bevat het functies zoals sociaal delen, een downloadknop, snelheidscontrole, tijdstempels en meer.

De Fusebox Transcript plugin is ook inbegrepen. Hiermee kun je podcastnotities en transcripts voor elke aflevering op een stijlvolle manier tonen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een transcript openen in een nieuw tabblad, het downloaden als PDF, en je afleveringpagina’s zullen hoger scoren in de zoekresultaten.

Simple Podcast Press maakt het toevoegen van een prachtige podcast speler aan uw WordPress website een fluitje van een cent.

Je hoeft alleen maar de iTunes URL van je podcast in te voeren, en er wordt een pagina voor elke aflevering gemaakt. Het haalt ook metadata, foto’s en notities van de server en zet ze op elke pagina, met de speler bovenaan.

Het bevat:

Aanpasbare knoppen
Klikbare tijdstempels
Knoppen voor sociaal delen
Een URL-verkorter

De plugin is compatibel met elke podcasting service en helpt ook bij de groei van uw e-mail lijst.

Veel nieuwe podcasters willen alleen aan de slag zonder te investeren in speciale podcast hosting of een mediaspeler. Maar, dat is iets waar de Seriously Simple Podcast Player je mee kan helpen. Het stelt je in staat om je podcast afleveringen te beheren en direct op je WordPress site te plaatsen.

Het creëert een podcast feed die compatibel is met iTunes, Google Play, en diverse andere platforms. De plugin bevat ook shortcodes en widgets. Hiermee wordt het weergeven van podcast afleveringen op je website een fluitje van een cent.

Met Smash Balloon YouTube Feeds kunt u YouTube video’s op een aantrekkelijke manier weergeven op uw WordPress website. Het is de ideale metgezel plugin voor podcasters die YouTube gebruiken om hun video podcasts te hosten.

De YouTube feed van Smash Balloon maakt ook live streams mogelijk. Dit laat podcasters toe om elke aflevering op YouTube te livestreamen en te publiceren op hun WordPress website.

De plugin ondersteunt vele stijlen en lay-outs. Je kan bijvoorbeeld de masonry grid, lijst, of carousel gebruiken om je meest recente video podcast afleveringen weer te geven.

Podlove Podcast Publisher is een product van Podlove. Het is een door gebruikers gedreven online gemeenschap die zich inzet voor het verhogen van de podcasting-normen. Daarnaast probeert het vooruitstrevende oplossingen te bieden voor podcasting-uitdagingen die nog niet zijn aangepakt.

Podlove Podcast Publisher maakt het beheren van uw Podcast vanaf uw WordPress site een koud kunstje. Het biedt zeer compatibele Podcast feeds, evenals fijnkorrelige controle over hen. Het ondersteunt:

Multi-formaat feeds
Diverse audio en video codecs
Een geüpgrade HTML5 speler
Ondersteuning voor hoofdstukken
Download analyse
Aanpasbare sjablonen

Het beste aspect is dat u lid wordt van een levendige gemeenschap. U kunt vragen stellen en antwoorden krijgen van ontwikkelaars en andere gebruikers in hun forums.

Sermon Manager is de meest effectieve WordPress sermon management plugin. Deze plugin bevat alle functionaliteit die een religieuze organisatie nodig zal hebben. Het werd gemaakt in de eerste plaats voor kerken geven online preken via hun podcasts.

Het heeft volledige iTunes podcasting compatibiliteit. Het heeft ook sprekers, series, thema’s, boeken, en service types.

Het zal werken met elke podcast hosting service. Bovendien kunt u het gebruiken om geld in te zamelen met uw WordPress donatie plugin.

Deze plugin verbindt je WP site met je Libsyn account. Het is een populaire podcast hosting service. Het maakt het eenvoudig om podcast afleveringen te produceren, ze op te slaan als kladversie, en ze in te plannen in WordPress.

U kunt uw podcast bestanden rechtstreeks vanuit WordPress naar Libsyn uploaden. Dit betekent dat ze geen ruimte innemen op uw WordPress hosting server. U kunt ook uw WordPress media bibliotheek gebruiken om bestanden toe te voegen.

Al uw media en Podcast feeds blijven bij Libsyn gehost. Bovendien zullen uw podcast abonnees afleveringen kunnen downloaden in hun podcast apps en lezers kunnen voorzien. Zelfs als uw website down gaat.

Secondline’s Podcast Importer is een handig hulpmiddel voor podcasters die hun show willen overbrengen naar een nieuwe WordPress website.

Al wat je nodig hebt is de URL naar je bestaande podcast feed. De plugin is compatibel met alle Podcast hosting diensten. Het is ook compatibel met alle podcasting tools. Zoals PowerPress, en kan zelfs podcasts importeren van een iTunes feed URL.

Als je al een plugin zoals PowerPress gebruikt, kan je “Podcast” kiezen als je post type tijdens het importeren. Je kan afleveringen ook organiseren als podcasts door ze te importeren als blog artikels.

Je kan As Heard On gebruiken om verschillende podcasts te tonen waar je geïnterviewd werd. Zo kan je andere podcasters op je website in de kijker zetten, sociaal bewijs verwerven, en in meer podcasts aan bod komen. Het is eenvoudig om de podcasts die je wil belichten toe te voegen met de plugin. Je kan onder andere een podcast titel, hostnaam, thumbnail, aflevering URL, en beschrijving toevoegen.

Je zult op zoek moeten gaan naar albumhoezen voor de podcasts die je wilt laten zien en de foto’s handmatig uploaden. Nadat je een paar podcasts hebt geüpload, kan je een zijbalk widget, een blog post, of een andere pagina op je site gebruiken om ze te tonen.

Je kan As Heard On gebruiken om verschillende podcasts te tonen waar je geïnterviewd werd. Zo kan je andere podcasters op je website in de kijker zetten, sociaal bewijs verwerven, en in meer podcasts aan bod komen. Het is eenvoudig om de podcasts die je wil belichten toe te voegen met de plugin. Je kan onder andere een podcast titel, hostnaam, thumbnail, aflevering URL, en beschrijving toevoegen.

Je zult op zoek moeten gaan naar albumhoezen voor de podcasts die je wilt laten zien en de foto’s handmatig uploaden. Nadat je een paar podcasts hebt geüpload, kan je een zijbalk widget, een blog post, of een andere pagina op je site gebruiken om ze te tonen.

De beste conversie optimalisatie software op de markt is OptinMonster. Het stelt u in staat om bezoekers te converteren naar abonnees en klanten op uw website.

Lightbox popups, floating banners, slide-in popups, countdown timers, en andere functies zijn inbegrepen.

Je kunt het integreren met je e-mailmarketingoplossing om je e-maillijst uit te breiden, je sociale media-volgers te laten groeien, en je e-maillijst te laten groeien.

Gebruikersbetrokkenheid draagt bij aan de conversie van meer bezoekers en de ontwikkeling van een sterkere gemeenschap. WPForms is de beste WordPress contactformulier builder plugin. Het is geweldig voor het maken van prachtige formulieren voor uw website zonder dat u enige code hoeft te schrijven.

Je kunt het onder andere gebruiken om een contactformulier toe te voegen, enquêtes te doen, geld te accepteren en e-mail inschrijvingsformulieren te genereren. Het is een must-have voor elke podcaster’s toolset vanwege zijn gebruiksgemak en krachtige mogelijkheden.

WPForms is ook beschikbaar in een gratis editie voor WPBeginner gebruikers.

De beste WordPress URL verkorter plugin is Pretty Links. Het laat je toe om korte URL’s te publiceren in je podcast afleveringen, transcripties en beschrijvingen.

Je kan ook al je affiliate links beheren vanaf een enkel dashboard. Je kan deze deelbare URL’s gebruiken in e-mailcampagnes, podcasts, sociale media posts en op je website.

Meer dan 2 miljoen websites gebruiken AIOSEO, een populaire WordPress SEO plugin.

Het helpt bij de optimalisatie van uw website om deze hoger te laten scoren in zoekmachines.

Naast alle noodzakelijke on-page SEO tools biedt het ook een video sitemap en andere waardevolle tools voor podcasters. Het bevat ook een video sitemap en andere waardevolle tools voor podcasters die hun zoekresultaten willen verbeteren.

De beste WordPress podcast plugin die je te pakken kunt krijgen is PowerPress van blubrry. Het heeft uitstekende functionaliteit en een eenvoudig te gebruiken UI. U kunt snel een podcast aan uw WordPress site toevoegen met behulp van de prachtige maar krachtige HTML 5 speler.

U kunt PowerPress ook gebruiken om RSS feeds te maken voor uw podcasts op iTunes en Google Play. U kunt ook snel al uw podcast-bestanden beheren, inclusief het toevoegen van alle informatie die nodig is om uw podcast te publiceren en ze per aflevering te organiseren.

PowerPress heeft ook de volgende uitstekende functies:

Media verplaatsen en importeren zijn onbeperkt.
Ontdek hoeveel mensen naar podcasts luisteren.
FTP en online upload opties zijn beschikbaar.
Krijg gratis e-mail assistentie.
Meer opslagruimte zonder fouten.
Audio en video podcasts kunnen worden ingesloten op uw WordPress site.
SEO tools zijn inbegrepen om u te helpen de ranking van uw Podcast te verbeteren.
ID3 tagging laat u toe artwork, een titel en details aan uw Podcast toe te voegen.
PowerPress heeft vijf verschillende prijsopties. Ze beginnen bij $12 per maand en omvatten 100MB opslagruimte.

Het is een premium plugin die een complete oplossing biedt voor al je podcasting behoeften.

Het is een website waar je fantastische podcasts kunt maken en ze kunt promoten via verschillende directories. Je podcasts zullen worden vermeld op Apple, Spotify, Castro, Alexa, en vele andere platforms via Buzzsprout.

Het is ook zeer gebruiksvriendelijk, met krachtige mogelijkheden zoals:

Optimaliseer uw podcasts terwijl ze automatisch worden geüpload.
Podcasts worden toegevoegd aan populaire directories.
Maak gebruik van een URL shortener.
Met shortcodes kan je je Podcast overal op je website insluiten.
Krijg een voorsprong op je podcast statistieken.
Voor je website is een mooie podcast player beschikbaar.
Buzzsprout heeft een gratis 90-dagen account waarmee je 2 uur aan podcasts kunt plaatsen. Premium plannen beginnen bij $12 per maand en omvatten drie uur audio upload per maand.

Smart Podcast Player is een eenvoudige maar effectieve podcastoplossing. Je kunt er ook e-mailadressen mee verzamelen van je luisteraars. Het omvat een webgebaseerde audiospeler met download-, deel- en abonneeropties. Ze zijn elegant ontworpen en aanpasbaar.

Je kan de Smart Track Player gebruiken om een bepaalde podcast aflevering, liedje, geluidsfragment, of zelfs je hele collectie te highlighten. Dit vergemakkelijkt binge-listening en houdt luisteraars voor langere periodes op uw site.

Net als OptinMonster’s zwevende bar optin, biedt Smart Podcast Player een Sticky Player die zichtbaar blijft aan de boven- of onderkant van uw pagina. Waar uw bezoeker ook scrollt op de website, de Sticky Player blijft weergegeven. Het promoot uw meest recente podcast aflevering.

Kenmerken:

De Smart Track speler heeft een ingebouwde mobiele speler. Dus het zal er fantastisch uitzien op elk toestel dat je luisteraar gebruikt.
Je kan de snelheidscontrole tool gebruiken om vele afspeelsnelheden toe te voegen.
De huidige versies van Chrome, Safari, Firefox, Opera, en Internet Explorer zijn allemaal compatibel.
Met de Smart Track-speler kunnen gebruikers podcasttracks rechtstreeks downloaden.
Het maandelijkse tarief begint bij 8,09 dollar per maand.

RafflePress is de meest uitstekende plugin beschikbaar voor WordPress. Het maakt het makkelijk om je publiek van je site uit te breiden met wedstrijden en geschenken.

Je kan podcast luisteraars doorverwijzen naar de wedstrijden op je site met RafflePress. Dit zal u helpen prachtige en responsieve giften te creëren om uw Podcast op te bouwen en het websiteverkeer te verhogen.

Ook integreert RafflePress uw favoriete e-mailmarketingtool, zodat uw e-maillijst kan worden vergroot.

Functies:

Met de drag and drop builder, kunt u aantrekkelijke online prijzen maken in enkele minuten.
Om podcast luisteraars te verhogen, betrokkenheid te stimuleren, en verkeer te verhogen. Gebruik een vooraf gebouwde viral giveaway template.
Om de groei van uw Podcast te stimuleren. Gebruik de viral sharing (verwijs-een-vriend) optie om mond-tot-mond promotie te automatiseren.
RafflePress is een gratis plugin. U kunt het echter upgraden voor een uitgebreidere set mogelijkheden voor slechts $49 per jaar.

iTunes Podcast Review Manager is een WordPress plugin. Het laat je toe om internationale podcast reviews te importeren van iTunes. Het is nuttig voor podcasters met populaire podcasts in iTunes die ze meer willen promoten om een groter publiek te bereiken. Het toevoegen van je podcast recensies werkt als een aanbeveling voor je werk.

Eens je de plugin op je WordPress site hebt geïnstalleerd. Het zal om de vier uur controleren op nieuwe podcast recensies en ze weergeven in een tabel op je site. Daarna moet je wachten op de volgende automatische controle of controleren of de recensie-feeds voor sommige landen niet beschikbaar zijn.

Amazon Polly voor WordPress is een gratis WordPress plugin. Hiermee kunt u Amazon Polly gebruiken om tekst om te zetten in spraak. Amazon Polly is een dienst die tekst omzet in natuurlijk klinkende spraak.

U kunt een audio stream maken voor uw tekst-gebaseerde inhoud en deze invoegen in berichten met behulp van deze plugin. Het opnemen van audio naast geschreven inhoud verbetert de toegankelijkheid van je postings.

Je kunt je berichten als podcasts direct vanaf je site publiceren en ze via podcast-directories onder luisteraars verspreiden.

Compact WP Audio Player is een WordPress plugin waarmee je een audio speler aan je site kunt toevoegen. Om deze plugin te gebruiken om audio bestanden aan WordPress toe te voegen, moet je ze eerst uploaden naar een upload plaats.

Vervolgens kun je de audio bestanden insluiten in je WordPress artikelen en pagina’s met behulp van een shortcode. Deze zal je audio bestanden weergeven naast een kleine media speler van de plugin.

De plugin ondersteunt MP3 en OGG audio bestanden. Het laat u de autoplay optie, loop, en andere opties. De audio speler is volledig responsief. Dus het werkt op een verscheidenheid van apparaten en is compatibel met alle grote browsers.

Spreaker is een bekende podcastsite. Hier kunt u luisteren naar de meest populaire podcasts over de hele wereld, maar ook uw eigen maken. Met de Spreaker Shortcode plugin, kunt u nu uw Spreaker Podcast insluiten op uw WordPress site.

U kunt de plugin gebruiken om een Spreaker aflevering, show, of gebruiker te importeren in WordPress. Met behulp van shortcode opties, de plugin kunt u Spreaker podcasts toe te voegen met een veel maatwerk.

Met de stijging van de populariteit van podcasting, is het geruststellend om te weten dat WordPress, zoals altijd, heeft u gedekt. Maar, elk van de bovenstaande plugins zal je op vele manieren van dienst zijn, dus kies verstandig.

We hopen dat dit artikel over de beste WordPress plugins voor podcasters nuttig was.

Film, Serie, Streaming Informatie

Wordt lid van de facebookgroep die je informatie brengt die er toe doet over films, series, muziek en games. Ben je op zoek naar een groep die je informatie geeft dan is het tijd om lid te worden en echte goede informatie te krijgen.

Waar wacht je op als je een echte liefhebber bent klik op de knop hieronder meld je aan en wordt lid!