Werk Advertentie Op Facebook Laat Je Niet Vangen

Werk Advertenties op Facebook zien er soms mooi uit maar laat mij toe om een ervaring te delen die het helemaal niet zo mooi maakt. Een vriendin van mezelf dacht dat het een mooie oplossing zou zijn om wat extra geld te verdienen. Ze kwam heel bedrogen uit en het zal haar vele jaren duren om alles betaald te krijgen.

Even over de vriendin ik ga haar naam niet noemen enkel een poging doen om te beschrijven wat ze heeft meegemaakt. Ze is een vrouw met een man en kinderen. Ze had enkel de bedoeling om wat extra te verdienen om het haar zelf en haar gezin wat meer ruimte te geven.

Ze zal zeker niet alleen zijn dat ze goed moet opletten om al haar rekeningen te betalen en genoeg budget te hebben om elke maand rond te komen. Vergis je niet zijzelf en haar man zijn harde werkers en ze zal ook niet de enige zijn die toch moet opletten om elke maand rond te komen.

Je kent de advertenties wel die je met overvloed tegen komt op Facebook en andere sociale media. Je kan je uren kiezen, je kan werken wanneer je wil, je kan snel wat extra inkomen verdienen. Deze advertenties zien er zo mooi uit en als je elke maand moet rekenen dan zijn ze nog een stuk mooier.

Mijn vriendin reageerde op zo een advertentie en kreeg de nodige informatie in een privébericht. Ze hoefde niets te investeren en ze kon meteen aan de slag om extra inkomen op te bouwen.

Het was de bedoeling dat zij producten ging promoten op internet op sociale media en via e-mail. Een contract en een vast uurloon hoorde hier niet bij. Het enige wat ze hoefde te doen was producten verkopen en hoe meer ze zou verkopen hoe meer commissie ze zou krijgen en zo zou ze dan een extra inkomen opbouwen.

Ze vroeg zelf nog informatie of ze nog zaken in orde moest brengen en dat was allemaal niet nodig. Het zag er allemaal prachtig uit en vol goede moed begon ze met de producten te promoten. 

Ze heeft vele uren besteed aan het promoten van de producten en er vele uren aan besteed om iets verkocht te krijgen. Na een hele ruime tijd lukte het haar om enkele producten te verkopen en daar mocht ze ook commissie voor ontvangen.

Ze bleef uren en tijd investeren met de hoop nog meer producten te verkopen en meer commissie te verdienen. Verschillende maanden waren voorbij en ja ze had toch een klein bedrag verdiend. Stel je er niet te veel van voor, als het alles bij elkaar; ze een goede 300 euro had verdiend ben ik er zeker van dat het ruim overschat is.

De persoon van de advertentie was haar begeleider(ster) en bleef haar met succesverhalen om de oren slaan. Ze hoefde enkel maar vol te houden en haar nog meer in te zetten en zo zou ze met de tijd nog meer kunnen verdienen en een vast extra inkomen kunnen bekomen.

De hele droom spatte uit elkaar toen de inspectie zich aanmelde. Ze kwamen controle doen want ze hadden een vermoeden dat er iets niet in orde was. Ze begonnen mijn vriendin te ondervragen en al snel was het zo dat ze helemaal niet in orde was. Ze had de informatie gevolgd die ze had gekregen van zij die achter de advertentie zaten.

De inspectie deed een heel onderzoek maakte een rapport op en al heel snel was het resultaat daarvan zichtbaar.

Het eerste wat ze in de bus kreeg was de melding dat ze zich had schuldig gemaakt aan zwartwerk. Dit kwam omdat ze geen zelfstandig statuut in orde had gemaakt. Kort daarna kreeg ze ook een boete omdat ze zwartwerk had uitgevoerd.

Enkele dagen later werd er door de belastingen een forfaitaire aanslag berekend en werd er een bedrag vastgesteld dat ze moest betalen aan de belastingen. Ze kreeg ook nog een boete van de belastingen omdat ze niet in orde was en geen enkele aangifte had gedaan van inkomen.

We hebben via vele verschillende kanalen informatie opgevraagd, raad gezocht, hulp gezocht zodat dit allemaal kon duidelijk gemaakt worden. Ze had gedaan wat ze van informatie had gekregen en dacht dat ze niets verkeerd deed. Spijtig genoeg zijn we geen stap verder geraakt en zal ze de bedragen en boetes die worden aangerekend moeten betalen.

Het resultaat is nu dat ze vijf tot zeven jaar zal kunnen afbetalen om deze rekeningen betaald te krijgen. Waardoor ze nu nog meer in de problemen is geraakt en om eerlijk te zijn de wanhoop nabij is. Haar man doet nu extra werk om toch zijn gezin te kunnen onderhouden. Het is maar de vraag hoelang je dit kan volhouden.

Heel deze situatie brengt zoveel problemen mee, zoveel druk zoveel stress dat er nu vaak ruzie ontstaat. Niet omdat ze elkaar niet graag zien, maar alles bij elkaar heeft dit het leven van het gehele gezin beïnvloed.

Waarom maak ik deze ervaring kenbaar omdat ik hoop dat er geen andere mensen hetzelfde overkomt. Dat mannen of vrouwen die hier aan willen meedoen niet in de problemen raken.

Wil je toch op een advertentie in gaan wees dan zo verstandig om de nodige informatie op te vragen doe dit niet bij de adverteerder of de firma die de producten verkoopt. Zorg voor informatie van iemand onafhankelijk die de juiste informatie kan geven. 

Als je nu bij jezelf denkt wat maakt het mij uit, mij snappen ze toch niet laat me dan een laatste goede raad geven. Hou op zijn minst je uitgave en inkomsten bij. Doe dit zorgvuldig zodat je toch iets in handen hebt zodat je kan bewijzen wat je eventueel verdiend hebt.

Net zoals in het begin van het bericht ga ik je vragen om dit te delen en hopelijk voorkomen we zo nog meer gezinnen die in de problemen komen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn