Sam Elliott deelt zijn eerste reactie op het lezen van Yellowstone Prequel Script

1883-ster Sam Elliott zegt dat hij zich meteen verbonden voelde met zijn personage in de prequel van Yellowstone, en prijst het script van maker Taylor Sheridan.

Sam Elliott bespreekt zijn eerste reactie op het lezen van het script voor de Yellowstone prequel 1883 en wat hem overtuigde om mee te doen aan de serie. De iconische snor van de acteur en zijn norse persoonlijkheid hebben van hem een steunpilaar gemaakt in het westerngenre. Hij speelde in films als Tombstone, Conagher, en The Desperate Trail. 

Elliott speelt in 1883 naast Tim McGraw, Faith Hill, Isabel May, LaMonica Garrett, Marc Rissmann, Audie Rick, Eric Nelsen, en James Landry Hébert. 1883 ging op 19 december 2021 in première met de eerste twee afleveringen van zijn 10-episode seizoen op Paramount +. 1883 zal wekelijks blijven uitbrengen op zondagen door het nieuwe jaar.

Sam Elliott

De serie volgt de oorspronkelijke oprichting van de Yellowstone Ranch door voorouders van de familie Dutton. Sam Elliott’s 1883 personage Shea Brennan heeft de leiding over de expeditie die James en Margaret Dutton (McGraw en Hill) naar Montana brengt. 

Sam Elliott opent de show in een staat van depressie na het verlies van zijn vrouw en dochter aan pokken. 

Hij is op deze expeditie gegaan als een soort overwinningsronde om nog een laatste keer het ongerepte grensgebied te bekijken. 

Het is echter waarschijnlijk dat de gebeurtenissen in de Yellowstone prequel serie Brennan zullen helpen een nieuwe kijk op het leven te krijgen.

Tijdens een interview met Bleeding Cool, besprak Sam Elliott zijn eerste reactie op het lezen van Taylor Sheridan’s script voor 1883. 

Hij beschreef hoe hij zich verbonden voelde met zijn Yellowstone prequel personage en hoe hij zijn twijfels over de fysieke vereisten van de rol opzij zette. Lees hieronder Elliott’s commentaar:

Nou, het waren de eerste paar pagina’s van dat script, er zat geen dialoog in. Het was gewoon een beeld schetsen. Zoals je weet, ik neem aan dat je Taylor’s werk kent, anders zou je die vraag niet stellen, hij is nogal een poëet. Het is een krachtig begin voor dit personage van mij, waarin hij zijn familie verliest, meteen vanaf het begin. Ik was daar behoorlijk door verrast, omdat ik toevallig een gezin heb.

Shea heeft een vrouw en dochter, en ik heb ook een vrouw en dochter, dus het greep me meteen aan. In de daaropvolgende scripts die mijn kant op bleven komen toen Taylor ze schreef, stuurde hij ze door naar mij. Ik wist meteen dat ik dit project absoluut niet wilde doen. Ik had veel bedenkingen om verschillende redenen. De meeste waren fysiek, maar ik twijfelde er niet aan dat ik dit zou doen.

Gezien hoe toegewijd Sheridan is geweest om het neo-western genre nieuw leven in te blazen, is het verrassend dat 1883 de eerste keer is dat hij en Elliott hebben samengewerkt.

Tussen werken als Hell or High Water, Wind River, en Yellowstone zelf, lijkt er meer dan genoeg gelegenheid te zijn geweest. Elliott heeft het de laatste tijd echter erg druk gehad met zijn recente werk.

Alleen al in de afgelopen paar jaar was hij te zien in prijswinnaar A Star Is Born, evenals seizoenen van Netflix’ The Ranch en de Peacock SNL spinoff-serie MacGruber.

1883 lijkt echter de perfecte plek voor Sam Elliott en Sheridan om hun samenwerking te beginnen. 

De serie biedt een vlezige rol aan Sam Elliott, die zelfs op 77-jarige leeftijd nog de energie heeft om diep meeslepende personages te voeden. 

Uit het commentaar van de acteur blijkt dat het script van Sheridan hem vanaf het begin heeft aangetrokken, net als Brennans emotionele verhaal. Naarmate 1883 vordert, zullen de kijkers een beter beeld krijgen van het personage en weten of hij in de volgende seizoenen zal opduiken. 

Gezien Sam Elliott’s ontroerende optreden tot nu toe, is het te hopen dat Brennan nog jaren deel zal uitmaken van 1883.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)