Cobra Kai actrice spreekt over belang van Latino vertegenwoordiging in de serie

Cobra Kai actrice, Vanessa Rubio, is trots op de Latino vertegenwoordiging in de serie en voelt zich gesterkt door de mogelijkheid om Carmen Diaz tot leven te brengen.

Cobra Kai actrice, Vanessa Rubio, opende over het belang van Latino vertegenwoordiging in de serie en de empowerment die haar personage haar geeft. Cobra Kai is een populaire Netflix originele serie en een spin-off van The Karate Kid franchise. De serie ging op 2 mei 2018 in première en volgt Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en Johnny Lawrence (William Zabka) 34 jaar na de gebeurtenissen van het All Valley Karate Tournament in 1984.

Cobra Kai Diaz

Decennia nadat het begon, wordt de langdurige vete tussen LaRusso en Lawrence opnieuw aangewakkerd wanneer Lawrence zijn eigen Cobra Kai dojo opent. Wanneer John Kreese (Martin Cove) echter terugkeert en Cobra Kai op een snode manier overneemt, zijn zelfs Lawrence en LaRusso bereid om samen te werken om hem te stoppen.

Rubio speelt sinds seizoen 1 in de serie als Carmen Diaz, de moeder van Cobra Kai student Miguel Diaz (Xolo Maridueña).

Zij en de familie Diaz breken met de normen van het typische kerngezin, aangezien Diaz een alleenstaande moeder is die haar zoon opvoedt naast Miguel’s oma Rosa.

In de loop van de serie is haar karakter steeds prominenter geworden, en in seizoen 4 zal ze officieel een vaste rol in de serie spelen.

Cobra Kai heeft Carmen zien groeien van een alleenstaande moeder die bezorgd was dat haar zoon met karate zou beginnen, tot een onafhankelijke en sterke vrouw die haar zoon bijstaat tijdens zijn verwonding, terwijl ze ook haar eigen leven en relaties navigeert.

Haar personage doet echter ook iets wat nog groter is dan de serie te versterken.

In een interview met THR, onthulde Rubio dat ze erg trots is op de Latino vertegenwoordiging die haar personage naar Cobra Kai brengt.

Ze is er vooral trots op dat ze een niet-stereotype Latino familie neerzet een familie die heel goed buiten Cobra Kai zou kunnen bestaan.

Zij en Maridueña delen een speciale band en erkennen het belang van hun rol in een tijd waarin Latino’s slechts voor 3,5% zijn vertegenwoordigd op tv en in films.

Dit gebrek aan vertegenwoordiging maakt haar personage des te belangrijker in het grotere geheel der dingen, en geeft haar kracht in haar rol. Bekijk haar verklaring hieronder:

Het is leuk om deel uit te maken van een familie-eenheid die aanvoelt alsof ze op zichzelf kan bestaan, los van Cobra Kai; een Latino familie, niet bepaald vastgeroest in stereotype Latino verhaaltypes.

Het is gewoon een genot om dat personage tot leven te brengen… [Maridueña] is geweldig. En hij en ik begrijpen onze Latino vertegenwoordiging en hebben plezier in het opbouwen van de Diaz dynamiek gedurende al deze seizoenen.

Vertegenwoordiging is een grote zaak. Als ik de statistieken lees over hoe weinig Latino’s vertegenwoordigd zijn, zo’n 3,5 procent op film en tv. En van die 3,5 procent is 5 procent sprekend.

Het kan je gek maken. Ik voel me verantwoordelijk voor dit personage omdat ik weet dat ze veel meer betekent in het grote geheel van mensen die zichzelf op het scherm zien.

En ik waardeer het personage zo omdat ze een zeer waardige, stabiele, verenigde kracht in dit verhaal vertegenwoordigt. De producers en de makers zijn erg ontvankelijk voor de ideeën die ik te bieden heb, omdat ik als Latina deze dingen nog meer moet zeggen.

Dus ik voel me meer gesterkt om dat te doen, ik vind het niet erg om mezelf te herhalen.

Terwijl sommigen zich ontmoedigd zouden voelen om deel uit te maken van de slechts 3,5% Latino’s op het scherm, benadert Rubio haar rol veel positiever.

Ze begrijpt dat haar Latino-erfenis haar een uniek perspectief geeft op hoe ze Diaz en haar familie representatief kan maken voor haar gemeenschap.

Zo vond ze zichzelf in een rol van empowerment om suggesties te doen en haar ideeën voor Carmen te delen, en vond dat de makers van Cobra Kai ontvankelijk waren voor haar suggesties.

Vandaar dat ze gemotiveerd is om een personage te creëren dat een grote rol speelt, niet alleen in een serie, maar op het grotere gebied van vertegenwoordiging en diversiteit in TV en film.

De vertegenwoordiging van Latino’s is iets dat Cobra Kai naadloos heeft bereikt in zijn serie.

Gedurende de serie krijgen kijkers een Latino familie te zien die dynamisch en veelzijdig is van de tiener die een typisch middelbare school leven leidt, tot de wilskrachtige alleenstaande moeder, tot de lieve oma die schijnbaar alleen Spaans spreekt maar veel meer weet dan ze laat merken.

Cobra Kai maakt de Diaz familie realistisch en vertederend voor de kijkers en creëert een familie waar de Latino gemeenschap zich in kan vinden.

Naarmate seizoen 4 van Cobra Kai nadert, is het waarschijnlijk dat Rubio’s personage zal blijven groeien en aan bekendheid zal winnen, waardoor ze achter de schermen meer macht zal krijgen om de vertegenwoordiging en vooruitgang te bevorderen.

Unieke Achtergrond Muziek Stressverlichting

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)