The Avengers roepen Iron Man eindelijk uit voor zijn Batman paranoia

Iron Man verbergt te veel geheimen voor zijn teamgenoten en gedraagt zich precies als de paranoïde Batman, en de Avengers hebben er eindelijk genoeg van.

The Avengers: Marvel’s Iron Man is een van de slimste genieën van het Marvel Comics Universum, maar dat betekent niet dat hij geen fouten of zwakheden heeft. Een van zijn meest opmerkelijke tekortkomingen is zijn instinct om alles wat hij doet geheim te houden – zelfs ten nadele van zijn mede Avengers. Dus in Avengers Tech-On #5 van Jim Zub, Jeffrey “Chamba” Cruz, en Travis Lanham, krijgt Tony Stark een hoognodige interventie, maar is het te laat om de Iron Avenger van zichzelf te redden?

The Avengers

In Avengers Tech-On heeft de Red Skull het puin van de vernietigde Infinity Stenen gebruikt om de macht over de hele wereld te grijpen. 

Hij noemt het verzamelde stof van de Stenen Infinity Mirror Shards (of kortweg IMS), de Red Skull knipt met zijn vingers en verwijdert op magische manier elke superkracht van alle superhelden over de hele wereld. 

Storm kan het weer niet meer beheersen, Ms. Marvel kan haar ledematen niet meer strekken en zelfs Captain America valt terug naar zijn magere zelf van voor het serum. 

Om deze nieuwe dreiging het hoofd te bieden, maakt Iron Man gloednieuwe, krachtige pakken voor het hele team… maar er is een klein addertje onder het gras.

De pakken worden aangedreven door dezelfde IMS-energie als de Red Skull. De pakken kunnen de krachten van elke drager repliceren (Wolverine’s pak kan bijvoorbeeld voorkomen dat zijn lichaam sterft als gevolg van adamantium vergiftiging). 

Maar ze kunnen de drager ook verwonden als hij zijn super-modus niet na 10 minuten verlaat. 

Bovendien heeft Carol Danvers bewezen dat Iron Man zijn eigen teamgenoten bespioneert zonder dat ze het weten. 

In Avengers Tech-On #5 voeren Captain Marvel, Captain America en Spider-Man een interventie uit… en wordt onthuld dat Peter Parker zijn pak niet eens kan bedienen zonder Tony’s toestemming.

“De laatste keer dat mijn technologie uitlekte,” countert Iron Man “gebruikten een dozijn superschurken het om een oorlog te beginnen!” Tony heeft het hier over Armor Wars en heeft het volste recht om zijn pakken voor zichzelf te houden, maar de Tech-On pakken zijn speciaal ontworpen voor één drager.

Spider-Man is in wezen machteloos zonder het pak… en zonder zijn pak, zal Wolverine sterven. 

Tony’s onvermogen om anderen te vertrouwen belemmert de Avengers ernstig in hun vermogen om bedreigingen als team te bestrijden (en zelfs om die bedreigingen als team te overleven).

De interventie wordt onderbroken door een nieuwe aanval van de Red Skull, en de Avengers pakken aan zonder het grote probleem op te lossen. 

Maar zoals het geval is met Batman – een andere beroemde paranoïde superheld die zelden zijn plannen deelt met anderen – is Tony Stark vaak zijn eigen ergste vijand. 

Iron Man zou er goed aan doen naar zijn vrienden te luisteren als hij hoop heeft een beter mens en een teamspeler te worden.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

5 thoughts on “The Avengers roepen Iron Man eindelijk uit voor zijn Batman paranoia

Iron Man verbergt te veel geheimen voor zijn teamgenoten en gedraagt zich precies als de paranoïde Batman, en de Avengers hebben er eindelijk genoeg van.

Comments are closed.

Enjoy this blog? Please spread the word :)