Streaming Wars 5 dingen om naar te kijken in 2022

Disney, Netflix, Comcast en anderen zullen ook in het nieuwe jaar blijven strijden om streamingklanten.

 

Voor streamingplatforms zal het in 2022 bijna allemaal om inhoud draaien. In 2021 versnelden filmstudio’s hun overstap naar streamingdiensten als een distributiekanaal voor hun films in tegenstelling tot een traditionele theatrale release. Die trend kan in 2022 een beetje omslaan, maar veel originele content, waaronder veel films die vroeger eerst in de bioscoop draaiden, worden nu uitgebracht op streamingplatforms, hetzij op hetzelfde moment als hun debuut in de bioscoop, hetzij helemaal zonder bioscooprelease.

Netflix Voorlopig Nog Nummer 1

In 2021 was ongeveer 78% van alle Amerikaanse huishoudens geabonneerd op streamingdiensten Netflix (NFLX) Get Netflix, Inc. Report, Amazon (AMZN) – Get Amazon.com, Inc. Report Prime, en/of Walt Disney’s (DIS) Get Walt Disney Company Report Hulu, blijkt uit de laatste gegevens van consumentenonderzoeksbureau Leichtman Research Group. En van hen betaalt 74% voor meer dan één dienst.

Streaming zal in 2022 blijven groeien en een aantal grote spelers zullen miljarden dollars investeren om abonnees aan te trekken. Hier is een blik op vijf dingen die investeerders in het nieuwe jaar in de gaten moeten houden:

Netflix zal volgend jaar waarschijnlijk videogames aanbieden
Streaming gigant Netflix had een bonafide winnaar in de Koreaanse hit show “Squid Game” in 2021. De show komt terug voor een nieuw seizoen, bevestigde bedenker, schrijver en regisseur Hwang Dong-Hyuk.

Netflix vertelde investeerders in oktober dat Squid Game “zijn grootste tv-show ooit is.” De dystopische serie klokte een kijkerspubliek van 142 miljoen huishoudens in de eerste vier weken sinds het begon te streamen op 17 september.

Het succes van “Squid Game” kan Netflix bijna 900 miljoen dollar opbrengen, meer dan 40 keer de productiekosten, meldde Bloomberg News voor het eerst in oktober.

 

Zelfs terwijl Netflix op jacht gaat naar de volgende Squid Game-achtige hit voor zijn dienst hoopt het dat videogames genoeg zullen zijn om kijkers verslaafd te houden. Netflix meldde een totaal van 214 miljoen betaalde abonnees aan het einde van het septemberkwartaal, maar het vertrouwt niet alleen op films en tv in 2022.

In 2021 kocht Netflix videogame-maker Night School Studio, die in september het mysterieuze grafische avonturenspel “Oxenfree” maakte, en is begonnen met het testen van vijf mobiele gametitels in geselecteerde Europese markten.

“We zijn begonnen met het testen van ons gamesaanbod in selecte landen. Het is nog erg vroeg voor dit initiatief en, net als andere inhoudscategorieën waarin we hebben uitgebreid, zijn we van plan om verschillende soorten games te proberen, te leren van onze leden en onze gamebibliotheek te verbeteren,” zei het bedrijf in zijn derdekwartaal winstgesprek.

Het bedrijf heeft nog geen officiële releasedatum aangekondigd voor zijn gameplatform, maar die wordt verwacht in 2022.

De games zullen worden opgenomen als onderdeel van een Netflix-lidmaatschap zonder advertenties en zonder in-app-aankopen. In juli huurde het bedrijf voormalig Electronic Arts (EA) – Get Electronic Arts Inc. Report en Facebook (FB) – Get Meta Platforms Inc. Class A Report executive Mike Verdu aan om de inspanning te leiden.

Verliezen Disney+ zullen naar verwachting pieken in 2022

In het afgelopen fiscale jaar is het aantal abonnees op Disney+, de streamingdienst van entertainmentgigant Walt Disney, met 60% gegroeid tot 118 miljoen. Het bedrijf hoopt zijn content slate volgend jaar op te voeren als het herstelt van de pandemie.

“We verdubbelen bijna de hoeveelheid originele content van onze grote merken, Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic, die naar Disney+ komt in het fiscale jaar 2022, met de meerderheid van onze langverwachte titels die van juli tot september aankomen,” zei Chief Executive Bob Chapek tijdens de earnings call van het bedrijf vorige maand.

Maar Chief Financial Officer Christine McCarthy waarschuwde dat Disney + niet op zijn “verwachte steady-state cadans van content releases,” in 2022 zal zijn.

Disney heeft meer dan 340 lokale originele titels in verschillende stadia van ontwikkeling en productie over de hele linie, zei het bedrijf.

“We verhogen onze totale inhoudsuitgaven op lange termijn voor Disney+, en we geloven dat we goed gepositioneerd zijn om de abonneedoelstelling van 230 miljoen tot 260 miljoen tegen fiscaal 2024 te bereiken, die we vorig jaar op de investeerdersdag hebben uiteengezet. En we blijven ook vertrouwen in onze verwachting dat Disney+ winstgevendheid zal bereiken in het fiscale jaar 2024,” zei McCarthy.

De verliezen voor Disney+ zullen naar verwachting volgend jaar een piek bereiken, aangezien beter dan verwachte inkomsten en lagere uitgaven voor inhoud als gevolg van productievertragingen hebben bijgedragen tot lager dan voorspelde verliezen in 2021.

Peacock gaat volgend jaar uitbreiden buiten de V.S.

Comcast’s (CMCSA) – Get Comcast Corporation Class A Report 18-maanden oude streaming platform Peacock zal in 2022 een push maken voor een bredere publieksbasis buiten de VS.

In oktober ging Peacock live in Europa met media- en entertainmentbedrijf Sky en een deal met Sky Showtime is in de maak voor medio 2022, aldus het bedrijf.

Peacock zal ook de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking streamen vanaf februari.

“We zijn erg enthousiast over volgend jaar, met alles wat er op NBCUniversal afkomt, van de Olympische Spelen en de Super Bowl tot een spectaculair filmprogramma, een zeer sterke reclamebusiness en betere kijkcijfers voor onze lineaire netwerken”, zei Jeff Shell, Chief Executive van NBCUniversal,

Shell zei dat Peacock door de pandemie achterloopt op zijn oorspronkelijke productieschema. “Dus, we gaan beginnen met het zien van een ramp-up in originelen op Peacock, die zeer noodzakelijk is om te blijven groeien, om succesvolle en robuuste originele programmering te hebben en we zijn enthousiast over veel van de dingen die we maken voor de dienst,” zei Shell.

En er zullen ook films zijn. “We hebben op alle streamingplatforms gezien dat films de wijzerplaat verplaatsen”, zei Shell in een winstgesprek in september.

Alle bioscoopreleases van de Universal Filmed Entertainment Group vanaf volgend jaar, waaronder “Jurassic World: Dominion”, “Minions: The Rise of Gru”, “Gelaarsde Kat”: The Last Wish” en een nieuwe originele film van Jordan Peele van “Get Out” zullen op Peacock worden vertoond tijdens het “pay-one partner TV window”, dat 120 dagen na de theatrale release van een titel is.

Elke film zal beschikbaar zijn op Peacock voor een eerste exclusieve periode van vier maanden.

De eerste film in Peacock’s Pay One rechten zal in het eerste kwartaal op Peacock te zien zijn, en daarna zal het platform een gestage aanvoer van films hebben, voegde Shell toe.

Amazon begeeft zich op het terrein van live sport

De digitale streamingdienst Prime Video van technologiereus Amazon heeft in maart het recht verworven om vanaf 2023 gedurende 10 jaar voetbalwedstrijden van de NFL uit te zenden.

De competitie omschreef de deal als haar “allereerste volledig digitale pakket.”

Amazon Prime Video heeft de rechten verworven om de exclusieve thuisbasis te zijn van “Thursday Night Football” op honderden compatibele digitale apparaten.

Dit ongekende “Thursday Night Football” pakket geeft tientallen miljoenen nieuwe en bestaande Prime leden exclusieve toegang tot must-watch live voetbal op Prime Video,” zei Mike Hopkins, SVP van Prime Video en Amazon Studios, in een verklaring.

“Thursday Night Football” wordt exclusief uitgezonden op Prime Video, behalve in de thuismarkten waar het op een lokaal kanaal wordt uitgezonden.

Warner Bros Discovery fusie verwacht in midden 2022

De Discovery-WarnerMedia fusie ter waarde van $43 miljard, die officieus begon op 13 februari, heeft woensdag een onvoorwaardelijke antitrusttoestemming gekregen van de Europese Commissie, meldde Deadline.

Discovery hoopt de deal medio 2022 te kunnen sluiten, voegde het Deadline-rapport eraan toe.

Maar de deal, die WarnerMedia’s verschillende activa zoals HBO Max, CNN, TNT, TBS combineert met Discovery’s collectie van ongescripte programmering, zou mogelijk op weerstand kunnen stuiten in eigen land.

Meer dan 30 Democratische wetgevers, waaronder Elizabeth Warren en Pramila Jayapal, hebben naar verluidt een brief geschreven aan het Ministerie van Justitie waarin zij aandringen op een onderzoek naar de voorgestelde fusie onder verwijzing naar “aanzienlijke antitrustproblemen”, meldde The Hill een paar weken geleden.

“Handhaving van de antitrustwetten om fusies te stoppen die dit soort monopsoniemacht versterken, is van cruciaal belang voor het bevorderen van vrije en eerlijke arbeidsmarkten en economische kansen voor werknemers,” schreven de wetgevers zoals gerapporteerd door The Hill.

De fusie tussen de twee bedrijven werd voor het eerst aangekondigd in mei door AT&T (T) – Get AT&T Inc. verslag en ontdekking.

“Een meer geconsolideerde, minder concurrerende markt kan de concurrentiedruk op mediabedrijven om consumenten te voorzien van een meer diverse en inclusieve programmering alleen maar verminderen,” aldus de brief.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

6 thoughts on “Streaming Wars 5 dingen om naar te kijken in 2022

Disney, Netflix, Comcast en anderen zullen ook in het nieuwe jaar blijven strijden om streamingklanten.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)