The Crown seizoen 5 sluit productie vroegtijdig af

Netflix heeft de productie van The Crown seizoen 5 een dag eerder stilgelegd, nadat gevallen van de nieuwe COVID-19 Omicron-variant blijven stijgen in het Verenigd Koninkrijk.

Netflix heeft een vroegtijdig einde gemaakt aan de productie van The Crown seizoen 5. De nieuwste reeks van het langverwachte historische drama zal een nieuw hoofdstuk van de Britse koninklijke familie in beeld brengen, als Imelda Staunton de rol van koningin Elizabeth op zich neemt, als opvolgster van Olivia Colman. De productie van het vijfde seizoen is in juli begonnen.

The Crown Seizoen 5

Naast Staunton in The Crown zijn er een heleboel nieuwe gezichten, met Jonathan Pryce die de rol van Prins Philip overneemt, Lesley Manville die de rol van Prinses Margaret overneemt, Elizabeth Debicki die de rol van Prinses Diana overneemt, en Dominic West die de rol van Prins Charles overneemt. 

The Crown seizoen 5 zal naar verluidt de gebeurtenissen van de jaren 1990 bevatten, met speculaties dat het de tragische dood van Diana in 1997 zou kunnen omvatten.

 Een andere gebeurtenis die in beeld zal worden gebracht zijn de algemene verkiezingen van 1997 en de daaropvolgende verpletterende overwinning van de Labourpartij. 

Bertie Carvel, die de voormalige Labourleider Tony Blair speelt, werd eerder deze week op de set in Kent gefotografeerd, samen met zijn vrouw, gespeeld door Lydia Leonard.

In de laatste update over de voortgang van seizoen 5, meldt Variety dat Netflix de productie vervroegd heeft afgerond. 

De stap komt te midden van stijgende COVID-gevallen in het Verenigd Koninkrijk, met berichten dat tot acht bemanningsleden van The Crown het virus hebben opgelopen.

 De productie zou oorspronkelijk slechts een dag later eindigen, maar een woordvoerder van Netflix zei dat de beslissing was om de veiligheid van de mensen verder te waarborgen, zodat het team kon “genieten van een feestelijke pauze met hun geliefden.

” Een exacte datum voor de hervatting van het filmen is nog niet onthuld, hoewel het naar verluidt in januari zal zijn.

Het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen weken getuige geweest van een enorme toename van het aantal COVID-19-gevallen, nu de Omicron-variant over de hele wereld om zich heen grijpt. 

Op 16 december werden meer dan 88.000 nieuwe positieve gevallen geregistreerd, de grootste nationale toename sinds het begin van de pandemie. 

Voorspeld wordt dat de golf een nadelig effect zal hebben op de amusementsindustrie als geheel, waarbij het kassucces van films als Spider-Man: No Way Home en The Matrix Resurrections naar verwachting te lijden zal hebben. 

Broadway is ook het slachtoffer geworden van de Omicron-variant, met voorstellingen van Hamilton en Moulin Rouge! die onlangs zijn geannuleerd.

The Crown seizoen 5 is misschien wel de meest langverwachte tot nu toe, gericht op wat grotendeels worden beschouwd als de meest tumultueuze jaren van Koningin Elizabeth’s regeerperiode. 

Met een groot deel van de nieuwe cast aangeprezen als het laatste ensemble voor de hitserie, zou Netflix de druk kunnen voelen om ervoor te zorgen dat het nieuwste seizoen niet plat valt, vooral nadat een vriend van prinses Diana zich terugtrok als adviseur voor de show, wat tot bezorgdheid leidde dat het misschien het doel had gemist. 

Echter, met The Crown seizoen 5 gerucht voor release in november van 2022 en vertragingen van COVID nog steeds ravage aanrichten, kan Netflix ruim de tijd hebben om eventuele problemen te verhelpen en een succes van het nieuwe seizoen te maken.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “The Crown seizoen 5 sluit productie vroegtijdig af

Netflix heeft de productie van The Crown seizoen 5 een dag eerder stilgelegd, nadat gevallen van de nieuwe COVID-19 Omicron-variant blijven stijgen in het Verenigd Koninkrijk.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)