Moonfall Bekijk de eerste 5 minuten van Roland Emmerich’s nieuwe rampenfilm

Kijk hoe Halle Berry en Patrick Wilson getroffen worden door mysterieus puin tijdens de openingsscène van Roland Emmerich's aankomende ruimtethriller Moonfall.

Moonfall: De eerste vijf minuten van Roland Emmerich’s ruimtethriller Moonfall zijn nu online te bekijken. De regisseur heeft in de loop der jaren achter een schare rampenfilms gezeten, te beginnen met Will Smith’s Independence Day in 1996 en dat opgevolgd door Godzilla (1998), The Day After Tomorrow, 2012, en zelfs een Independence Day-vervolg in 2016, ondertiteld Resurgence. Zijn meest recente film, de met sterren bezaaide Tweede Wereldoorlog thriller, Midway, kwam uit in 2019.

Moonfall

Naast rampenfilms heeft Emmerich in de loop der jaren ook tal van films gemaakt die zich afspelen in de ruimte, zoals het Duitstalige Noah’s Ark Principle, Moon 44, en Stargate. 

Zijn volgende onderneming in de kosmos zal zijn liefde voor rampenfilms en ruimtethrillers combineren. 

Moonfall toont een mysterieuze kracht die de maan uit haar baan haalt, waardoor ze naar de aarde wordt geslingerd. 

Met slechts een paar weken tijd voor de impact, NASA executive Jo Fowler (Halle Berry) ontdekt het geheim om de mensheid te redden, maar is alleen in staat om één astronaut, Brian Harper (Patrick Wilson), en een samenzweringstheoreticus, K.C. Houseman (Game of Thrones’ John Bradley), te overtuigen om haar te helpen. 

In Moonfall spelen ook Charlie Plummer, Michael Peña en Donald Sutherland mee.

Met dank aan Lionsgate zijn de eerste vijf minuten van Moonfall nu online te bekijken voor de release op 4 februari 2022. In de openingsscène van de film maken Harper (Wilson) en Marcus (Frank Fiola) een ruimtewandeling terwijl Fowler (Berry) in het schip blijft. 

De drie astronauten praten nonchalant over het liedje dat op de achtergrond speelt, “Africa” van Toto, wanneer ze plotseling frontaal in botsing komen met een grote massa puin. Bekijk de clip hieronder:

De openingsscène van Moonfall doet sterk denken aan Alfonso Cuaróns ruimtethriller Gravity uit 2013, want ook die film begint met twee astronauten (Sandra Bullock en George Clooney) die tijdens een ruimtewandeling in botsing komen met een wolk brokstukken, waardoor hun schip beschadigd raakt en ze vast komen te zitten. 

In Emmerichs film is het mysterie echter een stuk groter, want de ondefinieerbare kracht die hen uit hun omloopbaan haalt, blijkt buitenaards te zijn. 

Uit de trailer van Moonfall was al bekend dat de sciencefictionfilm een paar vrijheden met de geschiedenis zou nemen, want zijn versie van Apollo 11 werd om een heel andere reden georkestreerd, zoals Sutherlands Holdenfield onthult.

Gezien het spektakel dat ze bieden, doen Emmerichs films het meestal vrij goed aan de kassa’s, maar krijgen ze gemengde kritieken. 

Hoewel het nog wat vroeg is in de marketingcampagne van de film, lijkt het erop dat Moonfall niet anders zal zijn.

 Emmerich’s nieuwste rampenfilm staat momenteel gepland voor een bioscooprelease begin volgend jaar.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Moonfall Bekijk de eerste 5 minuten van Roland Emmerich’s nieuwe rampenfilm

Kijk hoe Halle Berry en Patrick Wilson getroffen worden door mysterieus puin tijdens de openingsscène van Roland Emmerich's aankomende ruimtethriller Moonfall.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)