Halle Berry heeft een zeer nederig antwoord op de vraag waarom ze de Catwoman Razzie aanvaardde

Halle Berry legt uit waarom ze haar Razzie voor Worst Actress voor Catwoman uit 2004 persoonlijk in ontvangst nam. Ze zegt dat Hollywood de neiging heeft om prijzen te serieus te nemen.

Halle Berry heeft een zeer bescheiden antwoord op de vraag waarom ze persoonlijk een Razzie in ontvangst nam voor Catwoman uit 2004. De Amerikaanse acteur heeft veel succes gehad in haar carrière, ook in het superheldengenre, door de populaire mutant Storm te spelen in de X-Men filmfranchise. Ze won de Academy Award voor Beste Actrice voor haar rol in Monster’s Ball in 2002 en werd daarmee de eerste (en momenteel de enige) Afro-Amerikaanse vrouw die in die categorie won.

Halle Berry

Slechts twee jaar later zou Halle Berry echter een dieptepunt beleven met Catwoman. 

De film over de Batman schurk, geregisseerd door Pitof, wordt door veel critici beschouwd als een van de slechtste ooit gemaakt, en hoewel sommigen haar hoofdrol een verlossende factor vonden, werd het project in zijn geheel bekritiseerd voor het over-sexualiseren van haar personage. 

Bij de 2005 Golden Raspberry Awards, die de slechtste films van het jaar “eren” op de avond voor de Oscars, werd Catwoman genomineerd in zeven categorieën en “won” er vier, waaronder een Razzie voor Slechtste Actrice voor Halle Berry.

In een interview met Vanity Fair zegt ze dat de beslissing voor haar vrij gemakkelijk was.

Ze legt uit dat de cultuur rond de Academy Awards ertoe kan leiden dat winnaars zich superieur voelen, terwijl ze in werkelijkheid niet beter zijn dan hun medegenomineerde.

Door een Razzie te krijgen voelde ze zich dus niet slechter dan haar collega’s, en ze waardeerde de kans om de draak met zichzelf te steken.

Als je geen gracieuze verliezer kunt zijn, zegt Berry, verdien je het niet om een winnaar te zijn:

Blijf Scrollen Om Verder Te Lezen

Bezoek ons Youtube kanaal voor een schat aan Clips KLIK HIER!

Nou, ik ging naar de Razzies omdat, weet je, ik het gevoel heb dat... we onszelf allemaal zo serieus nemen, dat als we een prijs krijgen, als we een Oscar krijgen, we op de een of andere manier het gevoel krijgen dat we op de een of andere manier beter zijn dan alle anderen, maar dat zijn we echt niet. Weet je, je bent dat jaar gekozen door je collega's en je bent erkend voor wat zij als geweldig werk beschouwden, maar ben je beter dan de volgende persoon die die prijs niet heeft gekregen? Nee, helemaal niet. Dus als je oog in oog staat met een Razzie, ben je dan de slechtste acteur die er ooit is geweest? Waarschijnlijk niet, je bent dat jaar gewoon in het ootje genomen door een groep mensen die dat wel kunnen. Ik heb besloten om het voor de grap te doen, mezelf niet al te serieus te nemen, en als ik een Oscar in ontvangst kan nemen als je me eert, kan ik zeker een Razzie in ontvangst nemen als je zegt: 'Goed geprobeerd, maar doe het beter.' Ik heb altijd geleerd dat als je geen goede verliezer kunt zijn, je het niet verdient om een goede winnaar te zijn, dus ik ging erheen, maakte plezier met mezelf, ik had een geweldige tijd... en toen stak ik dat ding in brand!

Halle Berry

Halle Berry is niet de enige die haar Razzie persoonlijk in ontvangst heeft genomen. 

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven was de eerste die dat deed nadat hij was uitgeroepen tot Slechtste Regisseur voor Showgirls, die ook Slechtste Film in de wacht sleepte, en Tom Green hield een ontregelende toespraak nadat hij in vijf categorieën had “gewonnen” voor Freddy Got Fingered. 

Misschien wel het beroemdst, en zeker geïnspireerd door Berry’s aanwezigheid, was Sandra Bullock die de Razzie voor Slechtste Actrice voor All About Steve in ontvangst nam op de avond voordat ze Beste Actrice bij de Oscars werd voor The Blind Side.

Halle Berry is duidelijk erg sportief, en hoewel ze zelf geen fan is van hoe haar superheldenfilm is uitgepakt, heeft ze wel interesse getoond in het regisseren van de volgende Catwoman film. 

De langetermijnplannen voor het personage in het DC Extended Universe zijn momenteel echter onduidelijk. 

Het personage zal te zien zijn in The Batman uit 2022, gespeeld door Zoë Kravitz, maar er wordt niet verwacht dat de film de huidige DCEU-continuïteit zal herzien. 

Het koppelen van Halle Berry’s Catwoman aan Affleck’s Batman zou een interessante kans zijn om deze keer meer van haar rol te maken.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Halle Berry heeft een zeer nederig antwoord op de vraag waarom ze de Catwoman Razzie aanvaardde 1
Pin Share

2 thoughts on “Halle Berry heeft een zeer nederig antwoord op de vraag waarom ze de Catwoman Razzie aanvaardde

Halle Berry legt uit waarom ze haar Razzie voor Worst Actress voor Catwoman uit 2004 persoonlijk in ontvangst nam. Ze zegt dat Hollywood de neiging heeft om prijzen te serieus te nemen.

Comments are closed.