Nicolas Cage gecast als Dracula in Renfield Monster Film

Nicolas Cage tekent voor de rol van Dracula in de Renfield film van The Walking Dead bedenker Robert Kirkman bij Universal Pictures.

Nicolas Cage tekent bij Universal Pictures voor de rol van Dracula in de Renfield-film van The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman. De film zal zich richten op de titulaire volgeling en handlanger van de iconische vampier uit Bram Stoker’s 1897 gothic horror roman, Dracula.

Hoewel exacte plot details nog onbekend zijn rond de film, wordt Renfield beschreven als een komische kijk op het materiaal in dezelfde trant als Taika Waititi en Jemaine Clement’s What We Do in the Shadows.

Nicolas Cage

De ontwikkeling van Renfield begon eind 2019 toen Rocketman-helmer Dexter Fletcher tekende om de film te regisseren, die voortkwam uit een pitch van Kirkman en een script van Rick and Morty-alum Ryan Ridley. 

De film zou echter iets langer duren om van de grond te komen, omdat Fletcher het project uiteindelijk zou verlaten, maar eerder dit jaar weer op de rails kwam toen Chris McKay gesprekken aanging om de film te regisseren en te produceren. 

Na de start van deze gesprekken, begon Renfield met het opbouwen van de cast toen Nicholas Hoult tekende voor de titelrol en nu is er weer een grote stap voorwaarts gezet voor het project.

Een paar maanden na het binnenhalen van Hoult voor de titelrol, heeft The Hollywood Reporter bekend gemaakt dat Nicolas Cage heeft getekend voor de hoofdrol als Dracula in Netflix’ Renfield. 

De laatste update bevestigt ook dat McKay zijn deal heeft gesloten om het project te regisseren en te produceren naast Kirkman via zijn Skybound Entertainment banner, David Alpert, Bryan en Sean Furst. 

Op het moment van schrijven, is er geen tijdlijn vastgesteld voor Renfield om te beginnen met filmen.

De aankondiging dat Nicolas Cage Renfield zal spelen als niemand minder dan Dracula zal de verwachtingen voor de komische monsterfilm zeker de hoogte in jagen.

Kirkman bevestigde eerder dit jaar al dat de iconische vampier van Bram Stoker in de film te zien zou zijn, ook al ligt de focus vooral op de handlanger van de titel.

Renfield is een interessante terugkeer naar de wereld van vampieren voor Nicolas Cage sinds zijn rol in Vampire’s Kiss uit 1988, die zowel kritisch als commercieel als een flop werd beschouwd, maar sindsdien een cultstatus heeft verworven door zijn overdreven vertolking van een man die denkt dat hij in een vampier verandert.

Renfield heeft ook de belangstelling als een van de vier andere verfilmingen van Bram Stoker’s Dracula die bij Universal Pictures in de maak zijn. 

De andere projecten omvatten Karyn Kusama’s meer getrouwe benadering van het materiaal bij Blumhouse, vergelijkbaar met de studio’s The Invisible Man remake, een Monster Mash musical die veel van de klassieke Universal Monsters samenbrengt, André Øvredal’s Last Voyage of the Demeter en Chloé Zhao’s sci-fi Western kijk op het boek. 

Nu de casting voor Renfield snel op gang komt, ziet het er naar uit dat de productie van de film de komende maanden van start zal gaan.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Nicolas Cage gecast als Dracula in Renfield Monster Film 2
Pin Share

One thought on “Nicolas Cage gecast als Dracula in Renfield Monster Film

Nicolas Cage tekent voor de rol van Dracula in de Renfield film van The Walking Dead bedenker Robert Kirkman bij Universal Pictures.

Comments are closed.