Squid Game seizoen 2 niet bevestigd en nog steeds onderwerp van gesprek, volgens Netflix

Netflix zegt dat ondanks berichten, Squid Game seizoen 2 niet bevestigd is om te gebeuren, hoewel de besprekingen natuurlijk aan de gang blijven.

Squid Game seizoen 2 is niet bevestigd, maar wordt nog besproken, zegt Netflix. Het kostte bedenker Hwang Dong-hyuk tien jaar om Squid Game tot leven te brengen nadat hij voor het eerst het idee voor de beperkte serie had bedacht.

Natuurlijk, toen Dong-hyuk’s idee eindelijk het daglicht zag in 2021, zorgde de virale kracht van Netflix ervoor dat de show een enorm popcultuurfenomeen werd dat alles inspireerde, van SNL send-ups tot zeer uitgebreide en even virale parodische YouTube knock-offs.

Nu wil iedereen alleen nog maar weten of Squid Game terugkomt op Netflix voor een tweede seizoen met verhalen in koninklijke stijl en scherp sociaaleconomisch commentaar.

De hoop op meer Squid Game werd onlangs inderdaad aangewakkerd door maker Dong-hyuk zelf, die met zekerheid zou hebben gezegd dat er een tweede seizoen op Netflix komt.

Maar het lijkt er nu op dat fans er misschien goed aan doen om hun opwinding over een waarschijnlijk Squid Game seizoen 2 op de rem te trappen, althans voor het moment. 

Zoals aangegeven in een recent stuk van Vulture over Dong-hyuk, kan het interview met de Squid Game-maker dat leidde tot zo veel verhalen over seizoen 2 dat zeker gebeurt, enigszins verkeerd vertaald zijn, omdat het eigenlijke interview Dong-hyuk alleen zag zeggen dat hij “denkt” dat seizoen 2 eraan komt. 

Buiten dat, Netflix verklaarde aan Vulture dat Squid Game seizoen 2 nog niet is bevestigd, maar de gesprekken blijven wel gaande. 

Dong-hyuk van zijn kant vertelde Vulture dat hij ideeën heeft voor seizoen 2, maar ook een beetje druk begint te voelen om zijn virale eerste seizoen op te volgen:

“Ik heb een beetje een raamwerk voor het volgende seizoen. Maar ik moet ook toegeven dat ik steeds meer druk voel over seizoen twee omdat de serie zoveel meer liefde en aandacht heeft gekregen dan ik had kunnen verwachten. Ik heb ook een film die ik wil opnemen na Squid Game, en ik heb nog geen besluit genomen over welke ik eerst zal doen.”

Squid Game seizoen 2 niet bevestigd en nog steeds onderwerp van gesprek, volgens Netflix 1

Het mag geen verrassing zijn dat Dong-hyuk meer druk ervaart nu hij seizoen 2 van Squid Game gaat bedenken. 

Seizoen 1 duurde, zoals eerder gezegd, tien jaar van het eerste idee tot de uiteindelijke release, en gedurende die tijd had niemand enig idee dat de show zelfs maar bestond, waardoor het gemaakt kon worden in een totaal vacuüm zonder enig gevoel van anticipatie of hype.

Maar de zaken liggen nu heel anders, want de wereld weet nu niet alleen precies wat Squid Game is, maar verlangt ook naar het volgende hoofdstuk in het verhaal van Squid Game seizoen 1 “winnaar” Seong Gi-hun (Lee Jung-jae).

Het zal inderdaad fascinerend zijn om te zien met welke nieuwe wendingen Dong-hyuk op de proppen komt als hij het verhaal van Squid Game voortzet in een druk tweede seizoen. 

Wat betreft de niet-bevestiging van Netflix dat seizoen 2 doorgaat, dat voelt natuurlijk als een loutere formaliteit terwijl de streamer en Dong-hyuk ongetwijfeld blijven onderhandelen over budget en andere zaken voor seizoen 2.

Hoe dan ook, het lijkt bijna zeker dat een tweede seizoen van Squid Game er komt. Hoe dat seizoen er uiteindelijk uit komt te zien laat zich raden, maar Netflix en het bedrijf zouden er goed aan doen om niet te ver af te wijken van de formule die seizoen 1 zo’n enorm wereldwijd succes maakte.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Squid Game seizoen 2 niet bevestigd en nog steeds onderwerp van gesprek, volgens Netflix 2
Pin Share

One thought on “Squid Game seizoen 2 niet bevestigd en nog steeds onderwerp van gesprek, volgens Netflix

Netflix zegt dat ondanks berichten, Squid Game seizoen 2 niet bevestigd is om te gebeuren, hoewel de besprekingen natuurlijk aan de gang blijven.

Comments are closed.