Keanu Reeves bedankt Will Smith voor het afwijzen van The Matrix

Terwijl hij zich opmaakt voor de hoofdrol in The Matrix Resurrections, bedankt Keanu Reeves Will Smith voor het afwijzen van de rol van Neo al die jaren geleden.

Keanu Reeves bedankt Will Smith voor het afwijzen van de rol van Neo in The Matrix. Keanu Reeves speelde uiteindelijk de hoofdrol in de film van de Wachowski’s uit 1999, die vandaag de dag wordt beschouwd als een van de beste science-fictionfilms ooit gemaakt. Een derde vervolg, getiteld The Matrix Resurrections, komt uit op 22 december, nadat de oorspronkelijke trilogie helemaal terug in 2003 werd afgesloten.

Keanu Reeves

De Canadese acteur Keanu Reeves was al bekend voor hij Neo speelde. Hij brak door in Bill & Ted’s Excellent Adventure en werd een gevestigde actiester in Point Break en Speed, maar zijn rol in The Matrix is misschien wel het hoogtepunt van zijn carrière geworden.

Keanu Reeves was echter niet de eerste keus van de studio om “The One” te spelen, want de Wachowski’s boden de rol eerst aan Smith aan, op dat moment een echte kassuccesstrekker. 

Onduidelijk over het verhaal, de filmster wees het af ten gunste van Wild Wild West, die, in tegenstelling, vrij verafschuwd werd bij de release.

In een interview met Esquire bedankt Reeves Smith voor het effenen van de weg naar zijn rol in The Matrix. 

Hij beschouwt de film als levensveranderend, zowel professioneel als persoonlijk, en hij spreekt zeer positief over de ervaring van het maken ervan. 

Omdat hij op het punt staat een rol te spelen in The Matrix Resurrections, zegt hij dat hij erg dankbaar is dat hij de rol heeft gescoord:

Nou, het heeft mijn leven veranderd. En, het was zo’n geweldige creatieve ervaring, en om Neo te spelen in The Matrix trilogie en nu in de vierde… Het heeft mijn leven beïnvloed, persoonlijk en creatief. Dank je wel.

Smith van zijn kant heeft gezegd dat hij uiteindelijk geen spijt heeft van zijn afwijzing van The Matrix, omdat hij vindt dat Keanu Reeves beter in de rol paste dan hijzelf zou zijn geweest.

De toon van de film zou zeker anders zijn geweest met de alternatieve casting, aangezien Smith net klaar was met een komische acteerprestatie in Men in Black, waardoor het publiek de visie van de Wachowski’s misschien minder serieus zou hebben genomen.

De film balanceert op een dun lijntje tussen cool en belachelijk, en zonder de zorgvuldige chemie die het originele creatieve team had bereikt, zou hij misschien niet zo goed herinnerd worden als hij nu is.

Fans van The Matrix en van Keanu Reeves zijn zeker net zo dankbaar dat de dingen zijn gelopen zoals ze zijn gelopen, want het is moeilijk om iemand anders voor te stellen in de rol van Neo.

Smiths carrière heeft er zeker niet onder geleden, en hij krijgt momenteel veel aandacht voor zijn rol in de sportbiopic King Richard, die hem mogelijk zijn derde nominatie en eerste overwinning kan opleveren.

Keanu Reeves jongleert met de twee meest iconische rollen uit zijn carrière door terug te keren voor de vierde delen van zowel The Matrix als de John Wick franchises.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Keanu Reeves bedankt Will Smith voor het afwijzen van The Matrix

Terwijl hij zich opmaakt voor de hoofdrol in The Matrix Resurrections, bedankt Keanu Reeves Will Smith voor het afwijzen van de rol van Neo al die jaren geleden.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)