15 Beste Anime om te streamen op Netflix

15 Beste Anime: Met de komst van de langverwachte live-action “Cowboy Bebop” op Netflix, heeft de hernieuwde belangstelling voor de originele serie uit 1998 opnieuw de groeiende culturele doordringing van Japanse anime in de mainstream benadrukt.

Hoewel de populariteit van anime niet helemaal nieuw is zijn er andere klassiekers zoals “Naruto”, “Sailor Moon” en “Dragon Ball” die als vroege voorbeelden dienen. Het lijdt geen twijfel dat het medium zijn positie heeft versterkt.

Smash successen van franchise films als “My Hero Academia: World Heroes Mission” en “Demon Slayer: Mugen Train” aan de kassa’s wijzen op een explosieve belangstelling van het publiek.

Bovendien hebben beroemdheden als Megan Thee Stallion hun eigen liefde voor het Japanse medium omarmd.

Deze Halloween alleen al zag anime-geïnspireerde kostuums van “Euphoria” ster Hunter Schafer, YouTuber Bretman Rock en nog veel meer.

Netflix heeft snel ingespeeld op dit fenomeen en heeft van het platform een soort hub gemaakt.

De groeiende catalogus biedt anime in alle genres en demografieën, van luchtige komedies zoals “Monthly Girls’ Nozaki-kun” tot originelen zoals “Violet Evergarden”.

Ver van de dagen van de jacht op meerdelige YouTube-video’s van hun favoriete shows, genieten anime fans nu van een overvloedige selectie van inhoud.

Netflix heeft zeker interesse getoond om hun aandacht te trekken.

Hieronder vindt u enkele van de beste anime-aanbiedingen van Netflix, klaar om te bekijken na een trektocht door de ruimte met Spike Spiegel en zijn bemanning.

15 Beste Anime

Aggretsuko

Aggretsuko

Aggretsuko is een komische kijk op het dagelijkse leven van een rode panda genaamd Retsuko, die zwoegt in een baan die ze haat.

Aggretsuko bekritiseert de werkomstandigheden die leiden tot een burn-out.

De schattige Retsuko vindt haar eigen ontspanning in de vorm van heavy-metal karaoke sessies na het werk.

Met de kans om haar frustraties uit te leven, weg van nieuwsgierige ogen, vertelt Retsuko over haar leven, werk en relaties in een heilige schreeuw-therapie.

Blue Period

Blue-Period-Netflix

De leergierige maar ambivalente middelbare scholier Yatora Yaguchi ontdekt een passie voor kunst die de loop van zijn leven verandert.

Yatora gooit zijn toekomstplannen helemaal overhoop en sluit zich aan bij de kunstclub van zijn school, waar hij een heleboel kleurrijke personages ontmoet. “Blue Period” wordt momenteel wekelijks uitgezonden op Netflix.

Carole & Tuesday

Carole & Tuesday

Carole Stanley en de weggelopen Tuesday Simmons zijn twee vrouwen met zeer verschillende achtergronden.

Ze verbinden zich door muziek en treden samen op in een futuristische stad op Mars.

De serie is geregisseerd door Shinichirō Watanabe, die ook achter “Cowboy Bebop” zit, en bevat een reeks originele liedjes.

Cowboy Bebop

De anime uit 1998 waarop de nieuwe live-action serie van Netflix is gebaseerd, “Cowboy Bebop” is een neo-noir avontuur over de premiejagende ruimtebemanning van de Bebop.

Spike, Jet, Faye, Ed en de beminnelijke corgi Ein raken verstrikt in verschillende avonturen als hun verleden terugkomt om hen te achtervolgen in deze geliefde sci-fi western.

Death Note

Death Note” is een meditatie over gerechtigheid en moraliteit en volgt de middelbare scholier Light Yagami wanneer hij in het bezit komt van een mysterieus notitieboekje van de dodengod Ryuk.

Met behulp van deze Death Note om criminelen te doden door hun naam op de pagina’s te schrijven, raakt Light verwikkeld in een kat-en-muisspel onderzoek.

De serie is een psychologisch suspensevolle serie die een all-time favoriet van anime fans is gebleven.

Devilman Crybaby

De gevoelige Akira herenigt zich met zijn jeugdvriend Ryo, die beweert dat uitgehongerde duivels infiltreren in de meest verdorven ruimtes van de mensenwereld.

Nadat Ryo Akira in bezit heeft genomen van de demon Amon, beginnen de twee misdaden te onderzoeken die door duivels zijn gepleegd.

Echter, de opleving van deze wezens lanceert de wereld in een destructieve massahysterie. “Devilman Crybaby” stijgt in intensiteit, een explosief tragisch verhaal dat het weefsel van de mensheid zelf in twijfel trekt.

The Disastrous Life of Saiki K.

The Disastrous Life of Saiki K.

Saiki Kusuo, begaafd met paranormale gaven, probeert het leven te leiden van een normale middelbare scholier.

Helaas trekt hij onvermijdelijk de aandacht van een groep eigenzinnige klasgenoten. Saiki’s pogingen om zijn gaven op school te verbergen, leiden hem vaak in een zotte reeks van tegenslagen.

Dorohedoro

“Dorohedoro” is een gewelddadige stoeipartij door een visueel fantasierijke wereld.

Caiman en zijn vriend Nikaido gaan op zoek naar de tovenaar die Caiman in een monster met een krokodilhoofd heeft veranderd, en laten een bloedig spoor achter in hun onderzoek.

Met meeslepende antagonisten en een oneerbiedige houding, is de show een duizelingwekkend maar onmiskenbaar leuk kijkspel.

Erased

Erased

Satoru heeft de gave om enkele minuten in het verleden te reizen, maar na de moord op zijn moeder wordt de 30-jarige Satoru 18 jaar in het verleden geduwd.

Hij realiseert zich dat de dood van zijn moeder in verband kan worden gebracht met de ontvoering van een jong klasgenootje en gebruikt zijn gave om te proberen haar verdwijning te voorkomen.

Dit mysterie met zijn bovennatuurlijke wending zal fans van waargebeurde misdaad zeker aanspreken.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

De 2009 reboot van Hiromu Arakawa’s veelgeprezen serie, “Fullmetal Alchemist: Brotherhood” is een meer getrouwe bewerking van de originele manga dan de serie uit 2003 (ook beschikbaar op Netflix).

Het verhaal concentreert zich op alchemistische broers Edward en Alphonse Elric na een tragisch misplaatste poging om hun overleden moeder te doen herleven die hen Ed’s arm en been en Al’s hele lichaam kost. Als begaafde alchemisten zoeken de jongens naar manieren om hun lichamen te herstellen, onder het oog van de regering.

De gruweldaden van het corrupte systeem worden onthuld terwijl de broers het vaak moeten opnemen tegen mysterieuze homunculi die de menselijke zonde belichamen.

The-Great-Pretender

The-Great-Pretender

Makoto Edamura ziet zijn hele leven ontsporen wanneer hij wordt gerekruteerd door Laurent Thierry, een suave “vertrouwensman”.

De twee mannen, samen met handlangers Abigail Jones en Cynthia Moore, beginnen aan een reeks oplichtingspraktijken over de hele wereld, waarbij hun motieven variëren van rijkdom tot wraak.

Als je van zorgvuldig gekalibreerde overvallen houdt, kijk dan niet verder dan “Great Pretender”.

Hunter X Hunter

Op een zoektocht naar zijn vader, gaat de jonge Gon op weg om een van de elite strijders te worden die bekend staan als Jagers.

In het eerste deel van dit actie-avontuur neemt Gon deel aan het verraderlijke Jager-examen, waar hij mede-examinatoren Killua, Leorio en Kurapika ontmoet.

In de loop van hun avonturen komt Gon meer te weten over de beweegredenen en het mysterieuze verleden van zijn vader en zijn nieuwe vrienden.

Jo Jo's Bizarre Adventure

Decennia en continenten overspannend, bizar is zeker de beste manier om dit multi-generationele epos te beschrijven.

De serie volgt de nakomelingen van Jonathan Joestar in hun eeuwigdurende conflict tegen onsterfelijke antagonist Dio Brando. “JoJo’s Bizarre Adventure” heeft een trouwe fanbase die reikhalzend uitkijkt naar “Stone Ocean,” deel 6 van de serie die in december naar Netflix komt.

 

Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion”, een vaste waarde in anime, is een psychologisch intense serie die de tiener Shinji Ikari en zijn mede-piloten van enorme Evangelion mech-suits, “Evas” genaamd, volgt. Shinji en andere personages strijden tegen monsterlijke Angels om de vernietiging van de mensheid te voorkomen.

De serie confronteert de trauma’s van zijn jonge piloten en dwingt Shinji voortdurend tot het maken van verwoestende keuzes onder de koude ogen van zijn vervreemde vader.

Violet Evergarden

“Violet Evergarden’ onderzoekt het trauma van de oorlog door de ogen van Violet, een vrouw die haar hele leven als een wapen heeft geleefd.

Violet’s fascinatie voor de gevoelens van anderen leidt ertoe dat ze een “Auto Memories Doll” wordt, een brievenschrijfster die de woorden van cliënten ontcijfert om hun emoties goed over te brengen.

Door het schrijven van deze brieven begint Violet langzaam de menselijke emotie te begrijpen en een identiteit te ontdekken die verder gaat dan het wapen dat ze altijd voor zichzelf hield.

Film, Serie, Streaming Informatie

Wordt lid van de facebookgroep die je informatie brengt die er toe doet over films, series, muziek en games. Ben je op zoek naar een groep die je informatie geeft dan is het tijd om lid te worden en echte goede informatie te krijgen.

Waar wacht je op als je een echte liefhebber bent klik op de knop hieronder meld je aan en wordt lid!

15, 15, 15, 15, 15, 15, 15, 15, 15, 15, 15, 15, 15, 15, 15,

 
Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)