Om de Thanksgiving week af te trappen, heeft Netflix de trailer gedropt voor Shonda Rhimes' "Inventing Anna," en aangekondigd

Netflix onthult trailer en premièredatum voor Shonda Rhimes’ ‘Inventing Anna’

Netflix Inventing Anna: Om de Thanksgiving week af te trappen, heeft Netflix de trailer gedropt voor Shonda Rhimes’ “Inventing Anna,” en aangekondigd dat het verhaal van oplichtster Anna Delvey op 11 februari in première zal gaan.

Toen Rhimes in mei 2018 Jessica Pressler’s New York Magazine-verhaal “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” las – een viraal journalistiek wapenfeit dat de oplichtingsondernemingen van een charmante jonge Russische vrouw, die sociaal verbonden New Yorkers had opgelicht, gedetailleerd beschreef – reageerde ze er meteen op. “Ze heeft een uitstekend geheugen,” zegt Rhimes, terwijl ze Delvey beschrijft. “Ze spreekt al die talen.

Netflix Inventing Anna

“Er was niet veel anders aan haar dan aan elk ander jongensgenie dat Manhattan overneemt – behalve dan dat ze een vrouw was.”

Rhimes’ oude productiepartner Betsy Beers was op vakantie in Mexico toen Shondaland een biedingsoorlog begon voor Presslers verhaal. 

“De grap bij ons bedrijf is dat elke keer als ik een paar dagen vrij neem, er een geweldig stuk IP opduikt,” zegt Beers. 

Maar ze wist dat alle elementen voor een geweldige Shonda Rhimes show in het verhaal van Anna Delvey zaten, zegt ze: “De personages, de setting, de wereld – de wereld van de journalistiek.”

Het artikel was Rhimes’ eerste grote aanwinst voor haar Netflix-talentendeal, die in augustus 2017 van start was gegaan. 

“Inventing Anna” begon de productie in de herfst van 2019 in New York City, en moest vervolgens een vol jaar later eindigen vanwege de pandemie. 

Het is de eerste show die Rhimes heeft gemaakt sinds “Scandal” in 2012 in première ging.

In “Inventing Anna”, speelt “Veep’s” Anna Chlumsky Vivian, een verslaggever personage losjes gebaseerd op Pressler, die “de verhalen van andere mensen verzamelt over wie Anna is,” zegt Rhimes. 

“Vivian is de persoon die ons door het hele verhaal heen leidt.” En Julia Garner, de Emmy-winnares uit “Ozark”, speelt Anna, het object van de obsessies en projecties van alle anderen. 

De echte Anna stond in het voorjaar van 2019 terecht, en Rhimes herinnert zich hoe moeilijk het was om het verhaal te schrijven terwijl het zich ontwikkelde. “Het was deze zeer gekke ervaring,” zegt ze. 

“We zijn letterlijk aan het pauzeren en wachten op het vonnis, zodat we het einde van de show kunnen schrijven.”

Rhimes vermeed opzettelijk de echte Delvey te ontmoeten. “Ik heb haar opzettelijk niet ontmoet omdat A, ze in de gevangenis zat – pandemisch in die tijd,” zegt Rhimes. “Maar B, ik heb haar niet ontmoet omdat ik niet beïnvloed wilde worden. 

Anna, zoals iedereen je kan vertellen, heeft een wild charismatische persoonlijkheid, en ik wilde haar niet ontmoeten en smoorverliefd op haar worden, en dan volledig aan haar kant staan.

“En ik wilde haar niet ontmoeten en een intense hekel aan haar krijgen en dan tegen haar zijn,” gaat Rhimes verder. “Ik wilde bij de ogen van de verslaggever blijven.”

De Netflix manier is om alle scripts van een show geschreven te hebben voor de opnames. Maar voor de negen afleveringen van “Inventing Anna”, verzette Rhimes zich tegen dat proces vanwege haar geloof in “de kracht van performance.”

“Het laat geen jazz toe, weet je wat ik bedoel? Geen improvisatie, niets,” zegt Rhimes. “Het is efficiënt, maar het is een harde manier van kijken naar dingen. 

En dus had ik echt de ruimte nodig om de acteurs te laten spelen – en dan dingen te ontdekken door wat ze deden.”

Het zijn tenslotte de verhalen over Anna die Vivian verzamelt die Rhimes in staat stelden om “ervoor te zorgen dat we een driedimensionaal persoon opbouwen” – dus enige spontaniteit was de sleutel tot die levendigheid voor “Inventing Anna”.

“Iedereen vond in Anna wat ze nodig hadden om in Anna te vinden,” zegt Rhimes. “En op de een of andere manier heeft ze iedereen veranderd die ze tegenkwam. En dat is een krachtig persoon!”

De schrijvers van de serie zijn: Rhimes, Matt Byrne, Jess Brownell, Abby Ajayi en Nick Nardini. De regisseurs zijn David Frankel, Tom Verica, Daisy Von Scherler Mayer, Ellen Kuras en Nzingha Stewart. De uitvoerende producenten zijn Rhimes, Beers, Verica en Frankel.

Naast Chlumsky en Garner, bestaat de cast van “Inventing Anna” uit Arian Moayed, Katie Lowes, Alexis Floyd, Anders Holm, Anna Deavere Smith, Jeff Perry, Terry Kinney en Laverne Cox.

Film, Serie, Streaming Informatie

Wordt lid van de facebookgroep die je informatie brengt die er toe doet over films, series, muziek en games. Ben je op zoek naar een groep die je informatie geeft dan is het tijd om lid te worden en echte goede informatie te krijgen.

Waar wacht je op als je een echte liefhebber bent klik op de knop hieronder meld je aan en wordt lid!

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “

Om de Thanksgiving week af te trappen, heeft Netflix de trailer gedropt voor Shonda Rhimes' "Inventing Anna," en aangekondigd

Netflix onthult trailer en premièredatum voor Shonda Rhimes’ ‘Inventing Anna’

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)