Encanto alles wat we weten over Disney’s volgende musical

Disney heeft binnenkort een nieuwe tekenfilmmusical, en hier is alles wat we weten over Encanto's release in de bioscoop (en Disney+), het verhaal en de cast.

Encanto: Hier is alles wat we weten over Disney’s nieuwe tekenfilmmusical Encanto. Walt Disney Animation Studios is lang een van de dominante Hollywood studio’s geweest voor familie-vriendelijke geanimeerde musicals. De traditie om op zijn minst een paar liedjes in hun films op te nemen begon met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen in 1937.

Maar moderne musicalnummers werden pas een belangrijk onderdeel van hun films in de jaren 1990. Klassieke Disney animatiefilms zoals The Lion King en Aladdin produceerden sing-a-longs die decennia later nog steeds populair zijn, terwijl meer recente hits zoals Tangled, Moana en de Frozen franchise hebben bewezen hoe succesvol hun films kunnen zijn wanneer ze dit element zwaar opnemen.

Disney’s nieuwste animatiefilm is Encanto, en het is de 60e animatiefilm die de studio in totaal maakt.

De mogelijkheid van de film werd voor het eerst bekend in 2016, maar het was pas in 2020 dat Disney de ontwikkeling ervan bevestigde.

Encanto wordt ook geregisseerd door Byron Howard en Jared Bush, die eerder in 2016 het Oscarwinnende Zootopia mee regisseerden voor de studio.

Bush schreef ook mee aan het scenario met Charise Castro Smith. De muzikale elementen van Encanto komen van de briljante geest van Hamilton en In the Heights-bedenker Lin-Manuel Miranda, die eerder met Disney werkte aan het schrijven van muziek voor Moana.

Encanto heeft ongelooflijk positieve kritieken ontvangen van critici die de film al gezien hebben voor de bioscooprelease, en het lijkt weer een grote overwinning te worden voor Disney’s langlopende animatieafdeling.

Nu de release nadert, is hier alles wat we weten over het verhaal en de cast van de aankomende geanimeerde musical, evenals wanneer het publiek in staat zal zijn om het te bekijken op Disney+.

Encanto Release Datum (In Theaters & Disney+)

Disney gaf Encanto een exclusieve bioscoopreleasedatum van 24 november 2021.

De release in de bioscoop valt samen met Thanksgiving en is een verandering van tempo voor de manier waarop de studio de laatste tijd met animatiefilms is omgegaan.

Raya and the Last Dragon kreeg een gelijktijdige release in de bioscoop en als Premier Access-titel op Disney+, terwijl Pixar’s meest recente films Soul en Luca exclusief op de streamingdienst werden uitgebracht zonder extra kosten.

Hoewel Disney’s nieuwe geanimeerde musical niet onmiddellijk beschikbaar zal zijn voor gezinnen om vanuit hun huis te bekijken, is het al bevestigd dat Encanto op 24 december 2021 op Disney+ zal verschijnen.

Daarmee hebben alle abonnees toegang tot de nieuwe musical voor de kerstvakantie.

Encanto's Muzikale Verhaal

Het verhaal van Encanto draait om Mirabel Madrigal, de dochter van een buitengewone familie.

Ze wonen samen in de bergen van Colombia op een geheime plek die bekend staat als Encanto, en die gevuld is met magie.

De magische eigenschappen van Encanto geven elk kind van oudsher een unieke gave, maar Mirabel is de enige die zulke gaven niet heeft gekregen.

Encanto volgt Mirabel’s reis naar het accepteren van haar plaats tussen haar vrienden en familie, terwijl ze ook een centrale rol speelt in het redden van degenen van wie ze houdt vanwege een gevaar voor Encanto’s magie.

Encanto's Cast

Zoals Disney gewend is, zit de stemmencast van Enancto vol met herkenbare namen.

De film blijft ook authentiek aan zijn Zuid-Amerikaanse wortels, met een overwegend Colombiaanse cast met Stephanie Beatriz als hoofdrolspeelster.

Beatriz, vooral bekend van Rosa in Brooklyn Nine-Nine, speelt Mirabel Madrigal, de eigenzinnige maar emotionele vrouwelijke hoofdrolspeelster.

Andere leden van de cast van Encanto zijn John Leguizamo, Maria Cecilia Botero, Doom Patrol’s Diane Guerrero, Jessica Darrow, Angie Cepeda, en Wilmer Valderrama. Alan Tudyk zet ook zijn traditie voort van het inspreken van obscure personages in Disney tekenfilms, want hij speelt een toekan genaamd Pico.

Film, Serie, Streaming Informatie

Wordt lid van de facebookgroep die je informatie brengt die er toe doet over films, series, muziek en games. Ben je op zoek naar een groep die je informatie geeft dan is het tijd om lid te worden en echte goede informatie te krijgen.

Waar wacht je op als je een echte liefhebber bent klik op de knop hieronder meld je aan en wordt lid!

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Encanto alles wat we weten over Disney’s volgende musical

Disney heeft binnenkort een nieuwe tekenfilmmusical, en hier is alles wat we weten over Encanto's release in de bioscoop (en Disney+), het verhaal en de cast.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)