Elvis Presley filmtrailer onthult eerste blik op Baz Lurhmann biopic

Een nieuwe teaser trailer voor Baz Luhrmann's Elvis biopic geeft een sneak peek van Austin Butler als de King, en bevestigt ook een juni 2022 release datum.

Elvis Presley: Een nieuwe teaser trailer voor Baz Luhrmann’s aankomende Elvis biopic geeft een voorsmaakje van Austin Butler als de King. Luhrmann heeft naam gemaakt met het regisseren van weelderige spektakels: hij nam Shakespeare onder handen met zijn moderne hervertelling van Romeo + Juliet, regisseerde de blitse Parijse musical Moulin Rouge!, en pakte de roaring twenties aan met The Great Gatsby.

De volgende film van de Australische regisseur zal zich richten op een Amerikaans muzikaal icoon: de opkomst van Elvis Presley en de complexe relatie van de zanger met zijn manager, Colonel Tom Parker, die hem in 1955 ontdekte.

Elvis Presley

Na een lange zoektocht naar de hoofdrolspeler, werd Austin Butler in de zomer van 2019 gecast als Elvis.

De relatieve nieuwkomer, bekend van zijn werk in Arrow, Once Upon a Time in Hollywood, en zijn Broadway-debuut tegenover Denzel Washington in The Iceman Cometh, versloeg ander high-profile talent.

Harry Styles, Miles Teller en Ansel Elgort – die binnenkort de hoofdrol zal vertolken in Steven Spielbergs West Side Story stonden allemaal op de shortlist voor de rol.

Tom Hanks zal de hoofdrol spelen als Parker, en hij heeft al een nieuwe look laten zien die de kale, bespectaclede stijl van de enigmatische manager moet weergeven.

Nu geeft Luhrmann de langverwachte teaser trailer voor Elvis vrij op Twitter, en verzekert het publiek dat de film deze zomer zal debuteren.

“Heb een kleinigheidje gemaakt om jullie goede mensen te laten weten dat we op 24 juni 2022 voor zaken gaan zorgen”, luidt Luhrmanns onderschrift.

De regisseur beroept zich op de favoriete slagzin van de zanger – “taking care of business” – die ook afgekort als TCB aan het einde van de trailer verschijnt.

De 21 seconden durende clip geeft fans hun eerste blik op Butlers Elvis, met een hint naar zijn gladde haar en karakteristieke outfits, waaronder een zwart leren jack en een witte jumpsuit. Bekijk de Elvis teaser hieronder:

De teaser biedt niet veel details, met de slo-mo pacing een mysterieuze intro van de verwachte biopic, maar kleine aanwijzingen zijn overal verspreid.

TCB – dat op het scherm wordt gesierd door een bliksemschicht – was niet alleen zijn motto, maar ook Elvis’ bijnaam voor zijn band, vanaf 1969.

De beelden zijn ook op een aangepaste versie van zijn ’69 hit “Suspicious Minds”, wat erop wijst dat de film zich waarschijnlijk op het einde van dat decennium afspeelt.

Behalve het silhouet van Elvis Presley, zijn er in de teaser geen medespelers te zien, waaronder Parker van Hanks, Maggie Gyllenhaal als Elvis Presley’ moeder, of Olivia DeJonge als zijn vrouw Priscilla.

De bevestigde releasedatum komt na een reeks van uitstel. De gesprekken over de ontwikkeling van de film begonnen in 2014, en het filmen begon vorig jaar voordat het werd stopgezet als gevolg van Hanks positief testen op COVID-19 in maart, met Elvis oorspronkelijk gepland om te openen oktober 2021.

De film is de eerste echte Elvis Presley biopic in jaren, hoewel hij al ontelbare keren is geportretteerd op film en TV.

John Carpenter regisseerde een tv-film over Elvis in 1979 met Kurt Russell in de hoofdrol, en recenter speelde Jonathan Rhys Meyers de heupwiegende artiest in een miniserie in 2005.

Luhrmann voelt zich echter bij uitstek geschikt om een definitieve biopic over Elvis te regisseren, gezien zijn vertrouwdheid met musicals en een gedurfde, overdadige stijl die past bij de ‘larger-than-life’ persona van de King.

Luhrmann zal in de komende maanden zeker meer beelden – en hopelijk ook muzikale optredens – van Elvis teasen.

Film, Serie, Streaming Informatie

Wordt lid van de facebookgroep die je informatie brengt die er toe doet over films, series, muziek en games. Ben je op zoek naar een groep die je informatie geeft dan is het tijd om lid te worden en echte goede informatie te krijgen.

Waar wacht je op als je een echte liefhebber bent klik op de knop hieronder meld je aan en wordt lid!

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Elvis Presley filmtrailer onthult eerste blik op Baz Lurhmann biopic

Een nieuwe teaser trailer voor Baz Luhrmann's Elvis biopic geeft een sneak peek van Austin Butler als de King, en bevestigt ook een juni 2022 release datum.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)