Lethal Weapon 5 kan worden uitgebracht op streaming in plaats van theaters

De langverwachte vijfde Lethal Weapon film zou exclusief gestreamd kunnen worden op HBO Max als alternatief voor een bioscooprelease.

Lethal Weapon 5 zou kunnen worden uitgebracht op streaming platforms in plaats van theaters, volgens recente updates. De originele Lethal Weapon film werd uitgebracht in 1987 en werd een groot kassucces, met een omzet van meer dan 120 miljoen dollar tegen een budget van slechts 15 miljoen dollar. Het verstevigde ook de reputatie van de hoofdrolspelers, Mel Gibson en Danny Glover, en bracht een enorm succesvolle franchise voort.

Het was het allereerste geproduceerde scenario van scenarioschrijver Shane Black en betekende een nieuwe kassucces voor regisseur Richard Donner.

Lethal Weapon 5

Lethal Weapon 2 volgde in 1989, ook een kassucces, met een wereldwijde omzet van meer dan 225 miljoen dollar.

Er volgden nog twee vervolgen, Lethal Weapon 3 (1992) en Lethal Weapon 4 (1998), en een matig succesvolle TV serie, Lethal Weapon, beschouwd als een reboot, die drie seizoenen liep op Fox voordat hij werd geannuleerd door het netwerk vanwege veranderingen in de cast en spanningen tussen de hoofdrolspelers.

Er is lang gesproken over een vijfde (en laatste) Lethal Weapon film, maar noch Glover noch Gibson toonden veel interesse.

Hun houding veranderde echter in de loop van de tijd, en in november 2020 bevestigde Gibson dat er een vijfde film komt, met Donner, regisseur van alle vorige Lethal Weapon-films, werkend aan een scenario.

De jaren van aan-uit ontwikkeling zag het project echter in het ongewisse gegooid toen Donner in juli van dit jaar overleed, dus het lijkt erop dat Gibson het nu zal overnemen als regisseur.

Lethal Weapon 5 kan worden uitgebracht op streaming in plaats van theaters 1

Volgens Deadline heeft deze wending de kans op een bioscooprelease kleiner gemaakt. Het lijkt nu waarschijnlijk dat Lethal Weapon 5 in plaats daarvan een release via streaming zou kunnen zien.

Sterker nog, rapporten suggereren dat de film zal worden ontwikkeld voor HBO Max, als het streaming platform kijkt naar zijn aantrekkingskracht te vergroten en meer exclusieve speelfilms toe te voegen aan haar aanstaande slate.

De meest recente film in de franchise, Lethal Weapon 4, bracht meer dan $285 miljoen op aan de kassa, maar HBO Max zou het gevoel hebben dat betalende abonnees gemakkelijk zoveel en meer waard zijn.

Films die op streaming platforms worden uitgebracht zijn niet nieuw, en sinds de wereldwijde pandemie de economie heeft stilgelegd, is dit steeds gebruikelijker geworden.

Veel films worden in de bioscoop uitgebracht en verhuizen dan naar streaming platforms, zoals het geval was met Black Widow die op Disney+ werd gestreamd.

Echter, debuteren op streaming sites en bioscopen volledig uitsluiten zou de nieuwe normaal kunnen worden, vooral met het gemak van streaming diensten waardoor meer en meer mensen kunnen genieten van de film dan mogelijk zou zijn tijdens een theatrale run.

Hoewel er tot nu toe nog niet veel bekend is over de film, lijkt het zeker dat Glover zijn tegenspeelster zal vergezellen in de film, waardoor de twee acteurs voor het eerst in meer dan twee decennia weer samen zullen zijn in de franchise.

Dit zal een enorme opsteker zijn voor fans die zich zorgen maakten over de recasting, en zou moeten bijdragen aan een succesvolle release voor de film als en wanneer het wordt uitgebracht op HBO Max, zoals het geval was met de recente Sopranos prequel film, The Many Saints of Newark.

Als relatieve nieuwkomer in de wereld van online streaming, moet HBO Max grote verklaringen maken om te kunnen concurreren met de grote namen zoals Netflix en Hulu, en Lethal Weapon 5 zou hier een heel eind mee kunnen helpen.

Lethal Weapon 5 wat zal het worden een succes of zal Lethal Weapon 5 in stilte verdwijnen?

Please follow and like us:
Lethal Weapon 5 kan worden uitgebracht op streaming in plaats van theaters 2
Pin Share

One thought on “Lethal Weapon 5 kan worden uitgebracht op streaming in plaats van theaters

De langverwachte vijfde Lethal Weapon film zou exclusief gestreamd kunnen worden op HBO Max als alternatief voor een bioscooprelease.

Comments are closed.