Disney directeuren naar verluidt in verhit debat over het streamen van meer inhoud voor volwassenen

Directieleden van de Walt Disney Company zijn verdeeld over de vraag of de Disney+ streamingdienst meer op volwassenen gerichte inhoud moet bevatten of gezinsgericht moet blijven.

Disney: De streamingdienst van de Walt Disney Company, Disney+, zorgt naar verluidt voor verhitte discussies bij de leidinggevenden over de vraag of de dienst meer inhoud voor volwassenen moet bevatten. Disney+ is de gastheer voor inhoud van de verschillende eigendommen van het bedrijf, zoals Marvel, Lucusfilm, 20th Century Studios, en nog veel meer.

Na onlangs hun tweejarig bestaan te hebben gevierd met de “rampzalige” Disney+ Dag, heeft de streamingdienst meerdere projecten gepland voor zijn verschillende eigendommen.

Disney+ werd officieel gelanceerd op 12 november 2019 na jaren van het verwerven van verschillende eigenschappen en het einde van de vorige deal die het bedrijf had met Netflix.

Momenteel met meer dan 118,1 miljoen abonnees, is de dienst in staat geweest om te gedijen met het indrukwekkende portfolio van inhoud en het succes van zijn originele programma’s.

Nu de streamer blijft groeien, begint het bedrijf zich af te vragen welke richting het op moet om het kijkerspubliek van andere streamingplatforms te bereiken.

Volgens een recent verhaal van Puck zijn de leidinggevenden van de WDC verhit aan het debatteren over de vraag of de streamingdienst meer inhoud voor volwassenen moet opnemen in hun catalogus. 

Voormalig CEO en huidig executieve, Bob Iger, is naar verluidt van mening dat het bedrijf moet vasthouden aan hun huidige content. 

De huidige Walt Disney Company CEO, Bob Chapek, beweert echter dat de dienst moet uitbreiden om een groter publiek te interesseren na een teleurstellende groei van het aantal abonnementen in het vierde kwartaal. 

Chapek beweert ook dat de streamer op een dag advertenties zal bevatten.

Hoewel de dienst erin geslaagd is fans aan te trekken voor franchises zoals het Marvel Cinematic Universe, het Star Wars Universum, naast die voor de originele programmering en films van Disney Channel, heeft het bedrijf niet volledig voorzien in de inhoud waar zij over beschikken.

Meerdere franchises voor volwassenen, praktisch alles met een rating van TV MA of R, hebben geen thuis op de dienst.

Dit belemmert de streamer om abonnementen te laten groeien die verder gaan dan die van Netflix of Amazon Prime, die inhoud bieden voor alle doelgroepen.

In februari van dit jaar werd Star toegevoegd aan Disney+ in sommige internationale markten.

Deze bevatte televisie en films gericht op een meer volwassen publiek van verschillende eigendommen onder de WDC, zoals 20th Century Fox en ABC.

Ouderlijk toezicht was inbegrepen met de bedoeling om de volwassen inhoud gescheiden te houden van de gezinsinhoud.

Het is onduidelijk of deze functie binnenkort ook in de Verenigde Staten zal worden ingevoerd.

Terwijl het bedrijf blijft evolueren, blijft ook het idee van wat de streamer kan bieden evolueren.

Terwijl veranderingen blijven gebeuren, zoals de nieuwe Disney+ Marvel banner die wordt toegevoegd, kunnen andere noodzakelijk zijn voor de service.

Het achterhouden van de inhoud in hun bezit schaadt het bedrijf alleen maar om de andere streamingdiensten op de markt te overtreffen.

Hoewel het belangrijk is voor de WDC om de familiewaarden te eren waarop zij hun organisatie hebben gebouwd, is het belangrijk om te beseffen dat hun publiek volwassen wordt en groeit.

De streamer kan kiezen om met hen mee te groeien, of zij kunnen hen achterlaten, wat hun kijkerspubliek op lange termijn schaadt.

Please follow and like us:
Disney directeuren naar verluidt in verhit debat over het streamen van meer inhoud voor volwassenen 1
Pin Share

2 thoughts on “Disney directeuren naar verluidt in verhit debat over het streamen van meer inhoud voor volwassenen

Directieleden van de Walt Disney Company zijn verdeeld over de vraag of de Disney+ streamingdienst meer op volwassenen gerichte inhoud moet bevatten of gezinsgericht moet blijven.

Comments are closed.