BTS en Ed Sheeran winnen groots bij MTV European Music Awards (alle winnaars)

Bekijk alle winnaars van de Mtv Music Award dat doorging op zondag 14 november 2021

De Koreaanse popsensatie BTS en de Britse singer-songwriter Ed Sheeran waren zondag de grote winnaars bij de 2021 MTV European Music Awards. BTS won de meeste prijzen, waaronder Best Pop, Best Group, Best K-Pop en Biggest Fans, maar was niet aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen. Sheeran, die wel aanwezig was, won Beste Artiest en Beste Song voor “Bad Habits.”

BTS en Ed Sheeran

De Italiaanse rockband en 2021 winnaars van het Eurovisie Songfestival Måneskin won Beste Rock. Na de gebruikelijke dankronde tijdens hun dankwoord, zei leadzanger Damiano David: “We willen ook zeggen dat mensen ons meestal vertelden dat we het niet zouden gaan maken met onze muziek – nou, ik denk dat jullie het mis hadden.”

Showhost en performer Saweetie won Beste Nieuw, Nicki Minaj won Beste Hip-Hop en Olivia Rodrigo Beste Push. De Colombiaanse zanger Maluma, die Beste Latin won, zei: “Colombia is niet meer Pablo Escobar – Colombia is Maluma, baby.

YUNGBLUD won de prijs voor Best Alternative. “Ik wil graag zeggen dat deze award een eerbetoon is aan individualisme – dit is een award voor de 13-jarige jongen uit het noorden van Engeland die absoluut doodsbang was om te zijn wie hij was,” zei de muzikant. “Als je daarbuiten bent en je hebt het gevoel dat je niet kunt zijn wie je bent, dan kun je dat wel zijn. Blijf vechten. Blijf briljant.”

De Best Collaboration award ging naar Doja Cat ft. SZA voor “Kiss Me More”, terwijl David Guetta Best Electronic won en Billie Eilish werd geëerd met de Video for Good award.

Bij de regionale lokale actcategorieën won Taylor Swift voor de VS en Little Mix voor Groot-Brittannië en Ierland.

Justin Bieber, die met acht nominaties de koploper was, won geen prijzen.

Na een virtueel 2020 werd het evenement live uitgezonden vanuit het Papp László Budapest Sportaréna in Hongarije en in 180 landen uitgezonden op MTV. De show was geïnspireerd op de beroemde thermale kuuroorden van Boedapest en de Donau, de rivier die door de stad stroomt, en had een waterthema met podia die leken te drijven.

Sheeran opende het optreden met een vertolking van zijn nieuwste single “Overpass Graffiti” en bracht later zijn hit “Shivers” ten gehore.

De wereldpremière van Maluma’s “Mama Tetema,” bevatte een segment waar hij en zijn dansers werden gedrenkt in kunstmatige regen, in overeenstemming met het water thema.

Een van de hoogtepunten van Saweetie’s hosting routine was de interactie met “Squid Game”-geïnspireerde soldaten in hot pink pakken en MTV-gemaskerde maskers. Ze trad ook op met een medley van haar hits, waaronder “Best Friend”, “Tap In” en “OUT OUT”.

Met een medley van twee onuitgebrachte nummers, “Coconuts,” en “Hit It From The Back,” schreef Kim Petras EMAs geschiedenis als de eerste trans-artiest die optrad tijdens de show.

Er waren ook optredens van OneRepublic, Maluma, Imagine Dragons, Måneskin, Griff en Girl in Red. YUNGBLUD sloot de avond af met een optreden van zijn laatste single “Fleabag” dat vol zat met pyrotechniek en eindigde met hem en zijn band die het podium vernielden.

De MTV EMA Generation Change Awards gingen naar vijf winnaars die strijden tegen anti-LGBTQ+ beleid. MTV ging door met de awards in Hongarije, ondanks dat het land anti-LGBTQ+ wetten aannam in juni, uit solidariteit met de gemeenschap.

Viktória Radványi, bestuurslid van Budapest Pride, Hongarijes eerste feministische en antiracistische LGBTQ+ NGO, verscheen op het podium om de prijs in ontvangst te nemen namens de winnaars. Ze riep de gemeenschap op om samen te stemmen en zich niet terug te laten drijven in de kast.

De vorige avond organiseerde ViacomCBS Networks International een ‘Future Classics’-tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten van Boedapest met originele werken van opkomende en gevestigde kunstenaars, geïnspireerd door de portfolio van het bedrijf, waaronder ‘South Park’, de animatieseries van Nickelodeon en Comedy Central, de sci-fi portfolio van Paramount, de muziekarchieven van MTV en BET, de reality franchise ‘Shore’, ‘Yellowstone’ en de aankomende ‘The Patrick Star Show’.

Bob Bakish, president en CEO van ViacomCBS, en Raffaele Annecchino, president en CEO van ViacomCBS Networks International, verschenen via een hologram en hielden toespraken ter ondersteuning van het evenement. Dit werd gevolgd door muziekoptredens op een speciaal gebouwd World Stage op het naburige Heroes’ Square.

BTS en Ed Sheeran winnen groots bij MTV European Music Awards (alle winnaars) 1

VOLLEDIGE LIJST VAN 2021 MTV EMA WINNAARS

Best Artist

Ed Sheeran

Best Pop

BTS

Best Song

Ed Sheeran – “Bad Habits”

Best Video

Lil Nas X – “MONTERO (Call Me By Your Name)”

Best Collaboration

Doja Cat ft. SZA – “Kiss Me More”

Best New

Saweetie

Best Electronic

David Guetta

Best Rock

Måneskin

Best Alternative

YUNGBLUD

Best Latin

Maluma

Best Hip Hop

Nicki Minaj

Best K-Pop

BTS

Best Group

BTS

Best Push

Olivia Rodrigo

Biggest Fans

BTS

Video for Good

Billie Eilish – “Your Power”

MTV EMA Generation Change Award
Amir Ashour
Matthew Blaise
Sage Dolan-Sandrino
Erika Hilton
Viktória Radványi

2021 MTV EMA LOCAL ACT WINNERS

Best African Act – Wizkid (Nigeria)
Best Australian Act – Ruel
Best Brazilian Act – Manu Gavassi
Best Canadian Act – Johnny Orlando
Best Caribbean Act – Bad Bunny
Best French Act – Amel Bent
Best German Act – Badmómzjay
Best Hungarian Act – Azahriah
Best India Act – DIVINE
Best Italian Act – Aka 7even
Best Israeli Act – Noa Kirel
Best Japan Act – Sakurazaka46
Best Korea Act – Aespa
Best Latin America-North Act – Alemán
Best Latin America-South Act – Tini
Best Latin America-Central Act – Sebastian Yatra
Best New Zealand Act – Teeks
Best Nordic Act – Tessa (Denmark)
Best Polish Act – Daria Zawialow
Best Portuguese Act – Diogo Piçarra
Best MTV Russia Act – Max Barskih
Best Southeast Asia Act – JJ Lin (Singapore)
Best Spanish Act – Aitana
Best Swiss Act – Gjon’s Tears
Best U.K. & Ireland Act – Little Mix
Best U.S. Act – Taylor Swift

Please follow and like us:
BTS en Ed Sheeran winnen groots bij MTV European Music Awards (alle winnaars) 2
Pin Share

One thought on “BTS en Ed Sheeran winnen groots bij MTV European Music Awards (alle winnaars)

Bekijk alle winnaars van de Mtv Music Award dat doorging op zondag 14 november 2021

Comments are closed.