Black Adam Producer onthult karakter details

Black Adam producer Hiram Garcia laat wat details vallen over Aldis Hodge's Hawkman, en geeft aan welke oorsprong de film zal verfilmen.

Black Adam producent Hiram Garcia deelde enkele details over Aldis Hodge’s Hawkman personage in de aankomende film. Black Adam staat momenteel gepland voor een release in juli 2022 en zal het titelpersonage, gespeeld door Dwayne Johnson, het opnemen tegen de Justice Society of America. Een van de stichtende leden van de Justice Society of America in de comics is Hawkman, die zijn debuut op het grote scherm zal maken in Black Adam, gespeeld door Hodge.

Black Adam

Hawkman werd geïntroduceerd in 1940’s Flash Comics #1 gecreëerd door Gardner Fox en Dennis Neville. 

Het personage was oorspronkelijk een archeoloog genaamd Carter Hall, die ontdekte dat hij de reïncarnatie was van een Egyptische prins genaamd Khufu. 

Door de jaren heen is hij gereïncarneerd in een aantal verschillende zielen. Toen DC veel van hun helden opnieuw lanceerde in de Silver Age met een nieuwe oorsprong, werd Hawkman omgevormd tot een buitenaardse politieagent van de planeet Thanagar, Kartar Hol genaamd. 

De verschillende oorsprongen van de personages zijn vaak een bron van verwarring geweest voor schrijvers en fans bij DC Comics, met de verschillende adaptaties die probeerden de twee elementen samen te voegen om een verenigde Hawkman oorsprong te maken.

In een exclusief Screen Rant interview met Garcia, geeft hij wat details over de versie van Hawkman in de film. Garcia vermeldt hoe deze versie van Hawkman al een tijdje bestaat en verwijst naar zijn verschillende reïncarnaties, waarmee hij bevestigt dat het personage qua oorsprong vergelijkbaar zal zijn met de originele Hawkman. 

Aangezien Hodge een superheld speelt is er bepaalde vorm die het publiek van hem verwacht, en Garcia zegt dat Hodge niet zal teleurstellen. Garcia zei:

“En hij bracht zo’n gewicht en evenwicht en koelte naar Hawkman. Hawkman is al zo’n geliefd personage, maar om Aldis het personage te zien beheersen en een prestatie neer te zien zetten die zinspeelt op een personage dat al zoveel heeft meegemaakt, al zoveel jaren meegaat. 

Uiteraard, reïncarnaties, iteraties, en voor fans die Hawkman kennen, weten ze wat een beetje een tragisch verleden en liefdesverhaal hij heeft. Dat Aldis echt in staat was om het aan te boren. 

En niet te vergeten, hij kreeg ook in ongelooflijke vorm. Ik herinner me de eerste keer dat we elkaar in Atlanta zagen en hij was helemaal opgepept. Ik noem het graag het Dwayne Johnson effect, waarbij elke acteur die in de buurt van Dwayne is, denkt: “Oh, ik moet mijn spel verbeteren.” En hij kwam binnen, in ongelooflijke vorm. 

Zijn armen waren enorm. En gewoon, en hij is ook echt geschoold bovenop zijn acteren, maar fysiek als een atleet en als een tacticus, als het gaat om vechtsporten en zo verder.

Hij had elk aspect behandeld. Hij heeft er zoveel tijd in gestoken om alles met Hawkman te willen doen dat ik denk dat de fans echt enthousiast zullen zijn over de energie die hij in het personage brengt.

En ook gewoon de coolheid waarmee hij zijn personage, die er al eeuwig is, neemt. Maar het zien door de ogen van Aldis is echt leuk.”

Black Adam Producer onthult karakter details 1

Terwijl de Man of Steel tie-in comic refereerde aan Thanagar, lijkt het erop dat de DCEU een Hawkman gaat krijgen waarvan de oorsprong dichter bij die van de originele comic blijft, mogelijk om de oorsprong van het personage te verbinden met Black Adam, aangezien beide personages banden hebben met het oude Egypte.

Het detail over een tragisch verleden en liefdesverhaal is een duidelijke verwijzing naar Hawkgirl, die in de oorspronkelijke plannen voor Black Adam zat, maar eruit werd gehaald en vervangen werd door Cyclone.

Hoewel ze misschien niet in de film zit, is het waarschijnlijk dat het personage zal worden gerefereerd, en mogelijk Hawkman’s andere levens in zijn reïncarnatie cyclus zoals het 5e-eeuwse personage The Silent Knight of de oude revolverheld Nighthawk.

Hodge’s Hawkman zou kunnen opduiken in toekomstige DC films. Garcia heeft al bevestigd dat er in de nabije toekomst Black Adam spin-off films zullen worden aangekondigd, wat zou kunnen betekenen dat een Hawkman film in de maak zou kunnen zijn.

Dit zou niet de eerste keer zijn dat DC en Warner Bros. een Hawkman film proberen te maken, want ze hebben het eerder geprobeerd in het begin van de jaren 2010, maar de film is er nooit gekomen omdat de studio hun focus legde op Man of Steel.

Black Adam zou de opstap kunnen zijn voor een Hawkman solofilm in de bioscoop of op HBO Max. Een Hawkman solo film zou de manier kunnen zijn om Hawkgirl te introduceren in de DCEU en de franchise verder te laten groeien met een populair personage.

Please follow and like us:
Black Adam Producer onthult karakter details 2
Pin Share

One thought on “Black Adam Producer onthult karakter details

Black Adam producer Hiram Garcia laat wat details vallen over Aldis Hodge's Hawkman, en geeft aan welke oorsprong de film zal verfilmen.

Comments are closed.