Superman gebruikt magie om zijn verloren superkrachten te vervangen

Superman's krachten zijn de laatste tijd aan het veranderen, en in Action Comics 1036 wordt onthuld dat hij in het geheim magie heeft gebruikt om ze aan te vullen.

Superman; Nu zijn krachten de laatste maanden afnemen, gebruikt Superman andere bronnen, waaronder magie, om zijn kracht op te drijven, een feit dat hij grotendeels geheim houdt. In Action Comics #1036 komen de Man van Staal en de Autoriteit aan op War World, klaar om de geknechte massa’s te bevrijden van de despoot Mongul-maar Mongul kent Superman’s geheim!

Superman

Superman heeft niet alleen te kampen gehad met schommelende energieniveaus, maar nadat hij de wreedheden heeft gehoord die Mongul heeft begaan op War World, neemt hij het op zich om de ontelbare miljarden die gevangen zitten op de helse planeet te bevrijden.

In de onlangs afgesloten miniserie Superman and the Authority begint de Man van Staal met het samenstellen van een nieuwe incarnatie van het eerbiedwaardige team; deze nieuwe versie bevat klassieke leden Apollo en Midnighter die vechten naast nieuwkomers Natasha Irons, Manchester Black, en de Enchantress.

Aan het einde van de serie onthulde Superman aan zijn nieuwe team hun ware doel: ze zouden hem gaan helpen de burgers van War World te bevrijden.

Nadat ze Batman hadden geholpen een invasie van het Donkere Multiversum tegen te houden, vertrokken Superman en de Autoriteit naar Oorlogswereld, en ze komen aan in Action Comics #1036, geschreven door Phillip Kennedy Johnson, met art door Daniel Sampere, kleuren door Adriano Lucas, en letters door Dave Sharpe.

Terwijl Superman en de Authority dichter bij hun bestemming komen, is het duidelijk dat Mongul wist dat ze op weg waren, bevestigd door het gekruisigde lijk dat achtergelaten werd als waarschuwing alsook de enorme vlam in de vorm van Superman’s schild afkomstig van War World.

Superman, die nog vastberadener is geworden, stormt de troonzaal van Mongul binnen en verklaart dat hij de burgers van de planeet wil bevrijden.

Hij wordt dan aangevallen door Mongul, die het geheim van zijn machtsverlies onthult.

Manchester Black bevestigt dit en onthult dat de Enchantress haar magie heeft gebruikt om Superman te helpen met zijn krachtniveau, en dat Black zelf zijn illusiekrachten heeft gebruikt om het beeld van een sterke, vitale Superman te creëren.

De huidige lezers van de Superman-titels weten al maanden van zijn krachten, maar hij heeft ze geheim gehouden voor de rest van het DC Universum, en zelfs voor zijn eigen team.

Alleen de Enchantress en Manchester Black wisten ervan. Superman vond het nodig de schijn op te houden om Mongul ervan te overtuigen dat hij een wettelijke bedreiging vormde, maar de krijgsheer doorzag dat en dwong Superman en zijn bondgenoten hun strategie te herzien. 

Superman vond ook dat het gebruik van magie, het enige andere ding naast Kryptonite dat hem echt pijn kan doen, belangrijk was om de schijn op te houden, zozeer zelfs dat hij de tovenares toestond om zijn kracht te ondersteunen. 

Superman moest ook samenwerken met de illusiebezweerder Manchester Black, die door zijn snauwerige, anti-autoritaire impulsen op gespannen voet staat met de Man van Staal.

Om de burgers van War World te redden van de despotische Mongul, gebruikt Superman magie voor waarschijnlijk de eerste keer in zijn carrière. Het is niet bekend hoe lang hij dit nog kan volhouden, maar vooralsnog geeft het hem zijn voorsprong.

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Superman gebruikt magie om zijn verloren superkrachten te vervangen

Superman's krachten zijn de laatste tijd aan het veranderen, en in Action Comics 1036 wordt onthuld dat hij in het geheim magie heeft gebruikt om ze aan te vullen.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)