Dexter New Blood Hoe Angela te vergelijken is met Deb

Angela Bishop deelt heel wat gelijkenissen met Dexter's zus Deb, en dat is waarschijnlijk geen toeval. Hier is hoe de twee personages zich tot elkaar verhouden.

Dexter New Blood introduceert Angela als Dexter’s nieuwe vriendin, en de gelijkenissen tussen haar en Deb zijn vrij opvallend. Na een tumultueus achtste seizoen, sloot Dexter zijn reeks in 2013 af met een overweldigend negatief onthaal van zowel critici als fans. Nu is Dexter weer helemaal terug in de vorm van een miniserie van 10 afleveringen met een mooie titel. New Blood belooft beter te worden dan Dexter seizoen 8.

De nieuwe serie bouwt slim voort op het uitgelachen laatste seizoen met een paar nieuwe toevoegingen en veranderingen in het leven van ieders favoriete seriemoordenaar.

Dexter New Blood

Een van deze toevoegingen is Dexter’s nieuwe vriendin Angela Bishop, en het is moeilijk om naar haar te kijken en niet een bekend gezicht te zien uit Dexter’s vorige leven. 

Angela blijkt namelijk veel overeenkomsten te vertonen met Dexter’s geliefde pleegzus Debra Morgan. 

Hoewel Deb tragisch overlijdt aan het einde van Dexter seizoen 8 (in een van de vele afgekeurde plotontwikkelingen van de serie), zou het niet het einde van haar karakter zijn althans niet helemaal. 

Zoals voorspeld, het nieuwe seizoen van Dexter laat Deb terugkeren als stand-in voor Harry, en wordt de nieuwe denkbeeldige vriend van haar broer. 

En nu Deb terug is, is het des te interessanter hoe Angela zich spiegelt aan Dexter’s overleden zus.

De eerste en meest voor de hand liggende overeenkomst tussen Angela Bishop en Debra Morgan is dat beide personages betrokken zijn bij de rechtshandhaving. 

Deb werkte bij de Miami Metro Police Department, eerst bij Vice en later bij Homicide Dept. Ondertussen is Angela de Chief of Police voor het stadje Iron Lake waar Dexter zich terugtrekt op zoek naar een nieuw leven. 

Zij en Dexter kwamen ooit samen in de tijd tussen Dexter seizoen 8 en Dexter New Blood, en Dexter heeft nu weer een bevoorrechte toegang tot de lokale politie.

Dexter’s relatie met Angela is een andere callback naar Deb.

Als Dexter en Deb dichter tot elkaar komen nadat ze zijn moorddadige manieren ontdekt, ontstaat er een verwrongen romance tussen de adoptiebroers en -zussen. 

In voor- en tegenspoed komt het nooit tot meer dan bekentenissen en korte momenten van emotionele intimiteit, maar het is duidelijk dat de gevoelens tussen Dexter en Deb op zijn best ingewikkeld blijven.

Angela, die Dexter’s nieuwe liefde wordt, is misschien een Freudiaanse wensvervulling van Dexter, omdat hij nooit de kans kreeg om soortgelijke verlangens te verkennen met Deb, die verliefd was op Dexter voor haar vroegtijdige dood.

Dit idee wordt nog versterkt door Angela’s fysieke verschijning. 

De politiechef van Iron Lake, gespeeld door Julia Jones, heeft dan wel niet Debra’s voorliefde voor buitensporig vloeken, maar ze lijkt op andere, opmerkelijke manieren op Dexter’s zus. 

Angela is ook een brunette en heeft haar haar net als Deb vaak achter haar oren, en Jones lijkt haar manier van lopen te hebben gemodelleerd naar de manier waarop Deb loopt. 

Het mag ook geen verrassing heten dat Jones en Jennifer Carpenter, de laatste die Deb vertolkt, nogal op elkaar lijken. 

Of dit allemaal toeval is, is niet uitgesloten, maar het zou zeker zinvol zijn als er een bedoeling achter deze keuzes zat. 

Dexter New Blood laat ook doorschemeren dat Angela zou kunnen sterven, dus het valt nog te bezien of Dexter’s nieuwe vriendin hetzelfde tragische lot beschoren is als Debra Morgan.

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Dexter New Blood Hoe Angela te vergelijken is met Deb

Angela Bishop deelt heel wat gelijkenissen met Dexter's zus Deb, en dat is waarschijnlijk geen toeval. Hier is hoe de twee personages zich tot elkaar verhouden.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)