Juggernaut’s nieuwe pantser heeft een enorm voordeel over zijn oude krachten

Juggernaut brak onlangs van de Demon Lord Cyttorak dankzij een nieuw harnas, en Doctor Strange's dood onthult dat hij het net op tijd deed.

Juggernaut is al lang een bijna onstopbare kracht met een dorst naar vernietiging, aangewakkerd door de god van de karmozijnrode kosmos, Cyttorak. De demonenheer gaf Cain Marko zijn kracht nadat Cain zijn karmijnrode edelsteen in een verborgen tempel had ontdekt. De edelsteen maakte van Juggernaut de avatar van Cyttorak op aarde en schonk hem de krachten van kracht, snelheid, onkwetsbaarheid en magische kracht in ruil voor het aanrichten van vernietiging in de naam van de god.

Juggernaut Pantser

Dat betekent, totdat Juggernaut weigerde Cyttorak te dienen in de vijfdelige Juggernaut-serie van 2019, van Fabian Nicieza en Ron Garney. 

Na verbannen te zijn naar Limbo, vond Juggernaut zijn weg terug naar de Aarde door het Juggernaut harnas op te offeren, zijn krachten achterlatend. 

Eenmaal terug op Aarde zocht Juggernaut een nieuw harnas dat was gesmeed van mystieke banden van Cyttorak die eerder aan het aardse vlak waren gebonden. 

Zijn verbinding met Cyttorak gaf Juggernaut de mogelijkheid om het nieuwe harnas te gebruiken en de immense kracht terug te krijgen die hij had verloren toen hij uit Limbo ontsnapte.

Dit nieuwe harnas is een enorme verbetering ten opzichte van de vorige versie, vooral omdat het Kaïns krachten herstelt en Cyttoraks greep op hem verbreekt.

Cyttorak stuurt zijn avatars voortdurend in de richting van destructieve daden, maar Cain heeft zich eindelijk kunnen bevrijden, waarmee een einde is gekomen aan een cyclus waarin hij vele pogingen heeft gedaan om een held te worden, om vervolgens weer terug te vallen onder Cyttorak’s invloed.

Het is maar goed dat Juggernaut zijn nieuwe harnas kreeg, want Death of Doctor Strange: Avengers #1 onthult dat Cyttorak nu gevlucht is uit de Crimson Cosmos.

Voor zijn afwijzing van Cyttorak, zou dit het einde betekenen van Juggernaut’s krachten zoals hij ze kent.

Hij zou geen macht meer hebben, en omdat hij geen mutant is zoals zijn frenemies de X-Men, zou hij een volledig machteloos mens zijn.

Hoewel het nieuwe harnas van de banden van Cyttorak Juggernaut geen radicaal andere krachten geeft, bevrijdt het hem wel van Cyttoraks invloed, waardoor hij zijn krachten kan behouden in een tijdperk waarin de Demon Lord is onttroond.

Cain heeft het op het nippertje gered, en is nu vrij om de held te zijn die hij altijd al wilde zijn, in de veilige wetenschap dat zijn vroegere meester uit beeld is.

Een ander voordeel is dat het harnas hem consistente krachten en grenzen lijkt te geven – niet het constant variërende krachtniveau dat samenging met Cyttorak’s beschermheerschap.

Nu Doctor Strange dood is, is de magische barrière die de Aarde beschermt gevallen en komen de bedreigingen binnen met als belangrijkste het Kind, wiens kwaadaardige Drie Moeders de verschrikkingen zijn die erin geslaagd zijn Cyttorak te onttronen.

Gelukkig geeft het nieuwe harnas van de Juggernaut hem de kracht om terug te vechten waar zijn oorspronkelijke vaardigheden gewoon zouden hebben gefaald als hij ervoor kiest om te helpen, natuurlijk. Zoals de JN onlangs zei: “Ik ben klaar met het dienen van gekke mannen en goden. Elke keuze vanaf nu, voor goed of slecht… zal de mijne zijn!”N

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Juggernaut’s nieuwe pantser heeft een enorm voordeel over zijn oude krachten

Juggernaut brak onlangs van de Demon Lord Cyttorak dankzij een nieuw harnas, en Doctor Strange's dood onthult dat hij het net op tijd deed.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)