Zelfs Marvel geeft toe dat Castlevania de beste versie van Dracula heeft

Een duidelijke hommage aan Castlevania: Symphony of the Night legt de nadruk op hoe Marvel's versie van Dracula duidelijk geïnspireerd is door Konami's versie.

Marvel Dracula: Door terloops een verwijzing naar Castlevania: Symphony of Night in de Winter Guard en Red Guardian’s recente interacties met Dracula op te nemen, heeft Marvel Comics laten zien dat Castlevania’s versie van de iconische vampier hun werk merkbaar heeft beïnvloed. Alles aan elke versie is grandioos en zelfzuchtig, wat betekent dat Marvel’s kijk op Dracula prima thuis zou passen in Konami’s Castlevania-serie. Het is dan ook geen toeval dat Red Guardians bijdehante dinertafelgesprek een echo is van de dialoog uit een van de meest geprezen inzendingen van de franchise, waarin Dracula wordt afgeschilderd als een monster dat filosofeert over en een hekel heeft aan de aard van de mensheid.

Marvel Dracula

De jacht van de Russische superheld op gegevens over Operation Snowblind leidt hem en White Widow naar de soevereine vampierhoofdstad Tsjernobyl. 

Daar wordt onthuld dat Dracula nog steeds in het bezit is van een datadrive vol informatie over dit topgeheime project. Met een subtiele wijziging van een regel uit “Castlevania: Symphony of the Night,” verdraait Red Guardian, AKA Alexei Shostakov, de woorden die ‘s werelds belangrijkste vampier had gebruikt om de mensheid te kastijden voor haar dubbelzinnige en destructieve aard. 

Terwijl Red Guardian over Dracula zegt dat “hij graag zijn miserabele geheimpjes verzamelt”, noemt de Dracula in Castlevania de mens spottend een “miserabel hoopje geheimen”.

Dit slimme voorbeeld van Dracula’s eigen belediging tegen hem keren wanneer hij degene wordt die geheimen hamstert, is slechts een klein voorproefje van de Castlevania-achtige plagerijen en andere gelijkenissen die te vinden zijn in Winter Guard #3 van Ryan Cody en Jan Bazaldua.

Dracula heeft duidelijk grotere ambities, maar zijn minachting voor de mensheid is duidelijk in beide media. In Castlevania geeft hij vernietigend commentaar op de mensheid, die hij een “beerput van haat en leugens” noemt.

Het is ook duidelijk dat hij het advies van Lisa, zijn verloren liefde, aan hun zoon Alucard, om de mensen geen kwaad te doen, negeert.

In Marvel’s verhaallijn lijkt hij meer dan gelukkig met het orkestreren van de zelfvernietiging van de mensheid.

Dit is een geraffineerde Dracula die zijn bloeddorst rechtvaardigt door op zijn slachtoffers neer te kijken als klasseloos, bedrieglijk en verdorven.

Vlad Drakul’s beweegredenen, zoals onthuld in zijn gesprek met de Winter Guard, bewijzen dat de gelijkenis tussen Red Guardian’s uitspraak en Dracula’s eigen uitspraak in een ander medium meer zijn dan alleen een hommage aan Castlevania’s versie. 

Hij speelt met de Winter Guard en is zich bewust van hun missie om de Red Guardian terug te brengen naar huis. 

Hij daagt hen uit zoals Dracula dat doet met de Belmont clan in Castlevania. Dit alles terwijl zijn afkeer van zijn tegenstanders en alles waar zij voor staan net onder de oppervlakte suddert. 

Als hij uiteindelijk de Red Guardian de gegevens over Operation Snowblind geeft, doet hij dat alleen omdat hij zeker weet dat het een ravage zal aanrichten en hele regeringen zal vernietigen.

Het is angstaanjagend om de graaf te laten motiveren door iets dat verder gaat dan louter bloeddorst en om hem veel plezier te laten beleven aan spelbederf en diepgewortelde gevoelens van superioriteit.

Hij wil niet alleen zijn tanden zetten in zijn volgende slachtoffer, hij wil de mensheid (en zelfs mutanten) ontdoen van alle vreugde en hoop, door hun eigen destructieve neigingen tegen hen te gebruiken.

De Heer van de Ondoden is ook van plan om tot ongekende macht te komen. Dat Marvel Comics’ Dracula zoveel overeenkomsten vertoont met Castlevania’s versie toont aan dat de inzet aanzienlijk is verhoogd, nu de Winter Guard en Red Guardian leren dat Vlad Drakul gevaarlijker is dan ooit.

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Zelfs Marvel geeft toe dat Castlevania de beste versie van Dracula heeft

Een duidelijke hommage aan Castlevania: Symphony of the Night legt de nadruk op hoe Marvel's versie van Dracula duidelijk geïnspireerd is door Konami's versie.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)