Waarom de originele Harry Potter regisseur vertrok na Chamber of Secrets

Chris Columbus, de originele regisseur van de eerste 2 Harry Potter films, vertelt waarom hij de beslissing nam om weg te stappen van de regisseursstoel.

Harry Potter: De Amerikaanse regisseur Chris Columbus, regisseur van de eerste twee Harry Potter films, heeft uitgelegd waarom hij heeft besloten de franchise te verlaten na de release van de tweede film. De eerste film, met als ondertitel The Sorcerer’s Stone, of The Philosopher’s Stone in het Verenigd Koninkrijk, werd in november 2001 wereldwijd lovend ontvangen en leidde tot een aantal vervolgen, elk gebaseerd op de gelijknamige boekenserie geschreven door JK Rowling.

Na het debuut van de filmserie is de franchise alleen maar populairder geworden, met releases van theaterstukken, attracties in pretparken, en spin-offs die het Harry Potter-universum verder verkennen.

Harry Potter

Na het extreme succes van de originele film, was de studio meer dan klaar om door te gaan naar de volgende film, die Columbus uiteindelijk terugbracht om te maken.

Alle films in de saga behielden dezelfde cast van acteurs, die allemaal uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland kwamen.

Op Rowling’s verzoek, geleid door het trio, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, en Emma Watson, die Harry Potter, Ron Wemel, en Hermelien Granger vertolkten.

Toen de studio echter verder ging met de ontwikkeling van de derde film, besloot Columbus niet meer te regisseren.

Now Film heeft gemeld dat, tijdens een interview met THR, Columbus commentaar gaf op zijn redenering voor het verlaten van de franchise op zo’n vroeg punt.

Hij vertelde ook dat hij nu als producent werkt voor de rest van de Harry Potter franchise, waardoor hij meer tijd heeft om zich te richten op andere gebieden van zijn leven zonder volledige creatieve controle te hebben.

Tot slot noemde hij de wens van zijn familie om terug te keren naar de VS, en hoe het verlaten van de films hem in staat stelde om dat te doen. Lees de volledige quote van Columbus hieronder:

Sorcerer’s Stone duurde 160 opnamedagen, wat belachelijk lang is. En dan, onmiddellijk nadat we gestopt waren met filmen, begonnen we met Chamber of Secrets, wat nog eens 160 dagen duurde.

Dat is ruwweg 320 dagen achter elkaar filmen. Ik zag mijn kinderen, die toen nog jong waren, niet opgroeien.

Ik miste etentjes met ze. Ik dacht: ‘Ik kan dit niet nog eens zes, zeven, acht jaar doen.

Mijn kinderen zullen opgroeien en ik zal ze nooit leren kennen.

Hoewel Columbus’ wens om zichzelf niet volledig te overbelasten de reden is voor zijn vertrek, kan het ook de druk en moeilijkheid zijn geweest die kwam kijken bij het neerzetten van zo’n iconisch literair werk op het scherm.

Vooral in de late jaren ’90, tijdens de ontwikkeling van de eerste film, was alles waar de crew oorspronkelijk mee moest werken elk van Rowling’s boeken, met geschreven beschrijvingen van de verschijningen en persoonlijkheden van de personages.

Vermoedelijk nadat verschillende films waren uitgebracht, hadden veel regisseurs na Columbus zijn eerdere werk om inspiratie uit te putten, waardoor hun werk veel gemakkelijker werd dan het zijne oorspronkelijk moest zijn.

Columbus’ volkomen begrijpelijke beslissing om tijd met zijn gezin boven zijn carrière te stellen, kan de moeilijkheden die komen kijken bij niet alleen het maken van films, maar ook het omgaan met zo’n iconisch bezit, aanzienlijk benadrukken.

Zeker voor die tijd zouden de meeste mensen in Hollywood er waarschijnlijk voor gekozen hebben om zich op hun carrière te richten om het verder te schoppen in de industrie, maar nu Columbus’ moeilijke beslissing op de kaart staat, is het hopelijk voor anderen een veel gemakkelijker beslissing geworden.

Ondanks zijn vroege vertrek, had Columbus toch een enorme impact op de wereld van Harry Potter, en de franchise is hem zeker veel dank verschuldigd.

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Waarom de originele Harry Potter regisseur vertrok na Chamber of Secrets

Chris Columbus, de originele regisseur van de eerste 2 Harry Potter films, vertelt waarom hij de beslissing nam om weg te stappen van de regisseursstoel.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)