Mitski kondigt nieuw album Laurel Hell aan samen met tweede single The Only Heartbreaker

Het is officieel Een nieuw Mitski album komt er aan.

Mitski: De singer-songwriter’s zesde plaat, getiteld “Laurel Hell,” is ingesteld om te releasen op 4 feb. via Dead Oceans. Het album zal Mitski’s eerste full-length release zijn sinds 2018 “Be the Cowboy,” die zichzelf in de top van vele beste eindejaarsalbumlijsten vond.

“‘Laurel Hell’ is een soundtrack voor transformatie, een kaart naar de plek waar kwetsbaarheid en veerkracht, verdriet en verrukking, fouten en transcendentie allemaal binnen onze menselijkheid kunnen zitten, allemaal gezien kunnen worden als waardig om erkend te worden, en uiteindelijk, liefde,” leest het persbericht voor de aankondiging. “Ik accepteer het allemaal’, belooft ze. Ik vergeef het allemaal.”

Mitski

Mitdki Laurel Hell Artwork

De aankondiging van het album gaat gepaard met de release van een nieuwe single, getiteld “The Only Heartbreaker,” en de bijbehorende apocalyptische videoclip.

De video, geregisseerd door Maegan Houang en Jeff Desom, werd bijna volledig gefilmd voor een groen scherm en toont Mitski dansend terwijl een bos afbrandt, met de zangeres en de aarde uiteindelijk exploderend in het niets.

De videoclip weerspiegelt de wereldverpletterende emotie die in het nummer tot uitdrukking komt, namelijk de wetenschap dat je een geliefde pijn hebt aangedaan.

“If you would just make one mistake / What a relief that would be,” croont Mitski op de track. “But I think for as long as we’re together / I’ll be the only heartbreaker.”

Mitski zegt dat het liedje is geschreven vanuit het perspectief van “de persoon die altijd fouten maakt in de relatie, de aangewezen slechterik die de schuld krijgt.

Het zou daar gewoon over kunnen gaan, maar ik wilde ook iets droevigers onder de oppervlakte uitbeelden, dat misschien de reden dat jij altijd degene bent die fouten maakt, is omdat jij de enige bent die het probeert.”

Met “Laurel Hell,” probeert Mitski door de façade van de publieke perceptie heen te breken.

Zoals ze in het persbericht uitlegt: “Ik had liefdesliedjes nodig over echte relaties die geen machtsstrijd zijn die gewonnen of verloren moet worden,” legt ze uit.

“Ik had liedjes nodig die me konden helpen om zowel anderen als mezelf te vergeven. Ik maak de hele tijd fouten. Ik wil geen rolmodel zijn, maar ik ben ook geen slecht mens. Ik moest deze ruimte vooral voor mezelf creëren waar ik in dat grijze gebied zat.”

Bekijk de video voor “The Only Heartbreaker” hieronder.

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Mitski kondigt nieuw album Laurel Hell aan samen met tweede single The Only Heartbreaker

Het is officieel Een nieuw Mitski album komt er aan.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)