John Wick 4 titel naar verluidt onthuld met inpakcadeau

Een wikkelcadeau van de crew voor John Wick 4 onthult naar verluidt de officiële titel van de film, John Wick 4: Hagakure, wat vertaald kan worden als "In de schaduw van bladeren" (In the Shadow of Leaves).

De officiële titel voor John Wick 4 is naar verluidt onthuld via foto’s van een inpakcadeau van de crew. De hoofdopnamen voor het vervolg onder leiding van Keanu Reeves zijn enkele weken geleden afgerond. Dit was voor Reeves aanleiding om persoonlijk gegraveerde Rolex Submariner horloges uit te delen aan de vijf leden van het stuntteam van de film, elk met een waarde van rond de $ 10.000. In Donnie Yen’s recente afscheidsvideo van de set van John Wick 4, pronkte de acteur met een gepersonaliseerde vechtstok die hij van Reeves had gekregen.

Reeves’ veelgeprezen actiefranchise begon met John Wick uit 2014, die is vernoemd naar het titulaire personage van de film. De volgende film in de franchise, die in 2017 uitkwam, was simpelweg getiteld John Wick: Chapter 2.

In navolging van dat formaat, droeg de titel voor de volgende aflevering nog steeds de “Chapter” getiteld; het kreeg echter ook een extra ondertitel, waardoor de volledige titel John Wick: Chapter 3 – Parabellum werd.

In interviews rond de release van de derde film legde Reeves uit dat “Parabellum” komt van de tweede helft van de Latijnse zin, “Si vis pacem, para bellum.” De hele zin vertaalt zich naar “Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog.”

De John Wick film kreeg deze extra ondertitel vanwege het feit dat “John Wick oorlog gaat voeren met de hele wereld,” volgens de regisseur van de franchise, Chad Stahelski. Nu lijkt het erop dat het vierde deel ook een ondertitel heeft gekregen.

Een van de stuntartiesten voor John Wick 4, Tsvetolyub Iliev, postte een reeks Instagram-foto’s waarin de officiële titel voor de film werd onthuld.

Op de foto’s van Iliev is prompt een wikkelcadeau te zien dat hij van Reeves en Stahelski heeft gekregen.

Een van de cadeaus is een zwarte trekkoordtas waarop staat: “John Wick 4: Hagakure.”

Bekijk hieronder een foto van Iliev’s tas, gedeeld door One Take News op Twitter, waarop de officiële titel voor John Wick 4 wordt onthuld:

Net als “Parabellum” komt de ondertitel “Hagakure” uit een andere taal. In dit geval komt hij van een oude Japanse tekst met dezelfde naam van de oude samoerai-krijger Yamamoto Tsunetomo, die een verzameling bevatte van de leringen van de krijger over de weg van de samoerai.

Hagakure kan worden vertaald als “In de schaduw van bladeren” of “Verborgen bladeren”.

Na Tsunetomo’s dood in 1719 was de Hagakure niet algemeen bekend. Pas in de jaren 1930 werd zijn boek de bekendste vertegenwoordiger van het bushido dat in Japan werd onderwezen.

Bushido is een morele code die betrekking heeft op de houding, het gedrag en de levensstijl van de samurai. In 2011 werd een manga/ stripversie van het boek gepubliceerd, getiteld Hagakure: The Manga Edition.

Gezien het overwicht van vechtsporten in de aankomende John Wick sequel, lijkt de Hagakure ondertitel goed te passen.

Dit is vooral waar gezien Yen’s betrokkenheid bij de film, die goed thuis is in een scala aan vechtsporten, waaronder Tai-chi, Karate, Taekwondo, Kickboxing en Jiujitsu.

Fans kunnen er naar uitkijken om te zien hoe de ondertiteling precies in de uiteindelijke film zal worden verwerkt wanneer John Wick 4: Hagakure uitkomt op 27 mei 2022.

Please follow and like us:
John Wick 4 titel naar verluidt onthuld met inpakcadeau 1
Pin Share

One thought on “John Wick 4 titel naar verluidt onthuld met inpakcadeau

Een wikkelcadeau van de crew voor John Wick 4 onthult naar verluidt de officiële titel van de film, John Wick 4: Hagakure, wat vertaald kan worden als "In de schaduw van bladeren" (In the Shadow of Leaves).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.