Marvel titels alle 15 die na Eternals uitkomen (en wanneer)

Na de release van Eternals in MCU Phase 4, heeft Marvel Studios 15 bevestigde tv-shows in de pijplijn die geleidelijk zullen uitrollen.

De release van Marvel’s Eternals film zal worden gevolgd door een overvloed aan nieuwe MCU content, waaronder 15 bevestigde series. Net als de series die al eerder hun seizoenen hebben afgerond, zullen alle aankomende series uitkomen op Disney+. De meeste zullen tussen het einde van dit jaar en 2023 uitkomen, maar er is een kans dat sommige pas in 2024 komen.

Door de coronavirus pandemie hebben Marvel’s filmplannen voor Phase 4 te lijden gehad.

Als alle vertragingen er niet waren geweest, had het publiek Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Spider-Man: No Way Home al gezien. En in plaats van Eternals zou Thor: Love and Thunder zijn uitgekomen in de eerste week van november.

Eternals zou op dat moment bijna een jaar oud zijn geweest. Maar dat betekent niet dat 2021 een saai jaar is geweest voor Marvel Studios.

Dankzij het Disney+ plan zijn fans getrakteerd op een flink aantal nieuwe MCU afleveringen in Phase 4, zelfs bij afwezigheid van Doctor Strange 2, No Way Home, en (tot nu toe) Eternals.

Fase 4 ging goed van start met WandaVision, dat uitgroeide tot een enorme, door critici geprezen hit voor Marvel en Disney+.

De serie, evenals The Falcon and the Winter Soldier en Loki, voegde belangrijke nieuwe personages toe aan de MCU en ging een lange weg naar het opzetten van toekomstige MCU-verhalen, zoals Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Doctor Strange 2, en Captain America 4.

Veel meer van dat, samen met een groot aantal nieuwe MCU-helden en -schurken, kan worden verwacht van de resterende shows in Marvel’s Disney+ line-up. Hier is elke tv-serie die verschijnt na Eternals.

Hawkeye - November 24, 2021

Hawkeye - November 24, 2021

Na Black Widow was Jeremy Renner’s Hawkeye de enige originele MCU Avenger die geen eigen soloproject had.

Dat zal veranderen wanneer Hawkeye in première gaat op Disney+ en de Machtigste Schutter van de Aarde koppelt aan Hailee Steinfeld’s Kate Bishop, de vrouwelijke Hawkeye uit Marvel Comics.

Gebaseerd op trailers voor de nieuwe serie, zal het avontuur dat de twee paars geklede boogschutters zullen delen, meer komische elementen van het iconische personage gebruiken dan wat er van Hawkeye in de MCU te zien is geweest.

In plaats van te vechten tegen buitenaardse wezens en goden, lijkt het erop dat Hawkeye deze keer te maken zal krijgen met een veel meer geaard verhaal dat gangsters en schurken op straatniveau betreft.

Onder de Marvel Comics personages waarvan bevestigd is dat ze in Hawkeye in het MCU zullen verschijnen, zijn Echo en Swordsman. Barton kan ook zijn handen vol hebben aan bestaand MCU personage Yelena Belova (Florence Pugh), naar aanleiding van een tease in Black Widow’s post-credits scene.

Ms. Marvel - Early 2022

Ms. Marvel - Early 2022

2022’s eerste MCU TV serie is Ms. Marvel, die eindelijk Marvel’s eerste grote moslim superheld tot leven zal brengen.

Kamala Khan, gespeeld door Iman Vellani, zal uiteindelijk gaan vechten naast Captain Marvel en Monica Rambeau in The Marvels.

Maar voordat het zover is, zal het MCU het oorsprongsverhaal van de tienerheld verkennen in Ms. Marvel.

Een trailer is nog niet vrijgegeven, maar promotiemateriaal voor de serie wijst erop dat Ms. Marvel een andere set krachten krijgt en een kostuum dat overeenkomt met dat van de stripboeken.

In de serie spelen ook Aramis Knight, Matt Lintz, Zenobia Shroff en Mohan Kapur mee.

She-Hulk - 2022

She-Hulk - 2022

Net als Ms. Marvel zal de Sensational She-Hulk in 2022 debuteren en de hoofdrol spelen in haar eigen tv-serie.

In Marvel Comics veranderde officier van justitie Jennifer Walters in She-Hulk nadat ze een bloedtransfusie kreeg van haar neef, Bruce Banner. In de MCU-versie van het verhaal zal Walters worden gespeeld door Taitana Maslany.

Haar eerste MCU-verhaal zal worden verteld als een “half uur durende juridische komedie” met optredens van Tim Roth’s Abomination en Mark Ruffalo’s Bruce Banner.

Het menselijke uiterlijk van Bruce Banner in Shang-Chi’s scène halverwege de aftiteling geeft aan dat hij niet zijn “Smart Hulk” vorm zal aannemen in She-Hulk.

Moon Knight - 2022

Moon Knight - 2022

Een eerste seizoen van zes afleveringen van Moon Knight zou ergens na She-Hulk in 2022 moeten verschijnen.

De aankomende Phase 4 tv-serie zal kijkers kennis laten maken met Oscar Isaac’s kijk op Marc Spector, die vaak wordt aangeduid als Marvel’s Batman.

Hoewel de gelijkenissen tussen Moon Knight en de Dark Knight gemakkelijk te zien zijn, is er één ding waardoor Moon Knight anders zal zijn dan de verhalen van Batman: zijn dissociatieve identiteitsstoornis.

In de comics verborg Spector zijn burgerwacht levensstijl door het creëren van valse identiteiten die uiteindelijk veranderde in aparte persoonlijkheden.

Vanwege dit element van het personage, wordt Moon Knight verondersteld een donkere psychologische thriller te zijn.

Secret Invasion - 2022

Secret Invasion - 2022

Nadat hij in tal van Marvel-films te zien was als bijpersonage, zal Samuel L. Jacksons Nick Fury Secret Invasion leiden, dat een bewerking zal zijn van de gelijknamige comic-crossover.

In het bronmateriaal ontdekten de helden van de MCU dat sommige van hun helden waren vervangen door de gedaanteverwisselende Skrulls.

Zowel Spider-Man: Far From Home als WandaVision hebben Nick Fury en Talos (Ben Mendelsohn) opgezet om in Secret Invasion af te rekenen met een Skrull-infiltratie.

Guardians Of The Galaxy Holiday Special - 2022

Guardians Of The Galaxy Holiday Special - 2022

Tussen hun team-up met Thor in Thor: Love and Thunder en hun laatste avontuur in Guardians of the Galaxy Vol. 3., zal Star-Lord’s team de focus zijn van een kerst-thema verhaal in de Guardians of the Galaxy Holiday Special.

De Disney+ special, die ongeveer 40 minuten zal duren, introduceert wat James Gunn “één van de grootste MCU karakters aller tijden” heeft genoemd en brengt alle huidige leden terug.

Natuurlijk zal Zoe Saldana’s Gamora deze keer niet te zien zijn, aangezien de zoektocht naar haar is gereserveerd voor Guardians of the Galaxy Vol. 3.

I Am Groot

I Am Groot

De vakantiespecial zal één van de twee manieren zijn waarop Marvel zal afwijken van het standaard TV serie formaat in Phase 4.

Er is ook nog I am Groot, dat een serie korte films zal zijn over de boomachtige Bewaker. Hoewel dit nog niet formeel is aangekondigd, verwachten velen dat Vin Diesel terugkeert als de stem van Groot in deze kindvriendelijke MCU aflevering.

Marvel’s What If…? Seizoen 2

Marvel’s What If…? Seizoen 2

Marvel heeft een plan en scripts klaar voor Marvel’s What If…,? seizoen 2, dat het format van seizoen 1 zal voortzetten, dat voornamelijk single-episode verhalen vertelde over alternatieve scenario’s gebaseerd op MCU gebeurtenissen.

Het eerste seizoen was uitsluitend gebonden aan de Infinity Saga films, maar ten minste enkele van de afleveringen in seizoen 2 zullen betrekking hebben op gebeurtenissen uit Marvel’s Phase 4 films.

Ook zal een van de personages uit de alternatieve realiteiten van seizoen 1 – Captain Carter – terugkeren. Een datum voor de première is nog niet bekendgemaakt, maar een release in 2022 is niet uitgesloten.

Armor Wars

Armor Wars

In een stripverhaal uit de jaren ’80, getiteld “Armor Wars”, ging Iron Man op kruistocht tegen schurken (en helden) die zogenaamd zijn pantserontwerpen hadden gestolen.

Sinds Robert Downey, Jr. de MCU verlaten heeft als Iron Man, zal War Machine (Don Cheadle) de rol van Stark invullen in Disney+’s Armor Wars serie.

Dit zal Cheadle’s eerste keer zijn dat hij een MCU project leidt. Vermoedelijk zal het beschermen van Iron Man’s erfenis War Machine’s belangrijkste doel zijn in de serie.

Ironheart

Ironheart

Iron Man’s schaduw zal ook over Ironheart hangen, een tv-serie over Riri Williams, een tienergenie die haar eigen Iron Man harnas bouwde in Marvel Comics.

Tegen de tijd dat de serie in première gaat, zullen kijkers al bekend zijn met Dominque Thorne’s Ironheart, aangezien ze voor het eerst zal verschijnen in Black Panther: Wakanda Forever.

Aangezien Wakanda Forever (dat in november 2022 uitkomt) wordt verondersteld vooraf te gaan aan Ironheart, is een première in 2023 waarschijnlijk.

Loki Seizoen 2

Loki Season 2

Eerder in 2021 werd Loki de eerste Disney+ serie die een tweede seizoen order kreeg.

Gezien het recordbrekende succes op het streamingplatform, was het nieuws niet echt verrassend.

Hoewel het einde van Loki seizoen 1 duidelijk bedoeld was om Kang de Veroveraar op te zetten voor Ant-Man 3 en heel misschien Doctor Strange 2’s multiversum shenanigans, is er geen twijfel dat de fall-out van Sylvie’s beslissing om He Who Remains te doden en Kang’s opkomst bij de TVA de focuspunten van het volgende verhaal zullen zijn.

Naast Tom Hiddleston’s God of Mischief, zou Loki seizoen 2 verder moeten gaan waar de finale ophield met Sylvie, Mobius, en Ravonna.

Echo Spinoff

Echo Spinoff

Hawkeye is nog niet eens uitgebracht en Marvel heeft al een spin-off in de maak voor een van zijn nieuwe personages.

De eerder genoemde Echo is een dove inheemse Amerikaanse superheld en de originele Ronin in de stripboeken.

In tegenstelling tot Black Widow’s Taskmaster, is haar superkracht dat ze de bewegingen en vaardigheden van anderen kan kopiëren.

De MCU Echo zal worden vertolkt door nieuwkomer actrice Alaqua Cox.

Werewolf By Night Halloween Special

Werewolf By Night Halloween Special

Maanden geleden werd al gemeld dat Marvel een tweede Disney+ seizoensspecial in ontwikkeling heeft, alleen zal deze een Halloween thema hebben.

Het hoofdpersonage zal Werewolf by Night zijn, een opmerkelijke held uit de bovennatuurlijke hoek van het Marvel Universum in de stripboeken.

Gael García Bernal zal naar verluidt het personage spelen. Dat Werewolf by Night een Halloween-special is, betekent uiteraard dat de vroegst mogelijke releasedatum oktober 2023 is.

Maar aangezien er nog maar weinig bekend is over het project, kan het wel eens 2024 worden voordat het zover is.

Wakanda Spinoff

Wakanda Spinoff

De wereld die Marvel en Black Panther-regisseur Ryan Coogler in Phase 3 hebben gebouwd, zal ook na Wakanda Forever opnieuw worden bekeken.

Een Black Panther spin-off zonder titel zal dieper duiken in T’Challa’s thuisland en enkele van de personages die er wonen verkennen.

Naar verluidt zal de serie onder leiding staan van Coogler en in productie gaan ergens nadat Marvel Black Panther heeft afgerond: Wakanda Forever.

Tot nu toe zijn er geen specifieke personages uit beide Black Panther films aangekondigd om terug te keren voor de serie.

Okoye Spinoff

Okoye Spinoff

Als het nieuws over de Wakanda spinoff de indruk gaf dat het de nieuwe thuis zou worden van Danai Gurira’s Okoye, is het sindsdien duidelijk geworden dat Marvel eigenlijk veel grotere plannen heeft voor haar personage.

Een tv-serie rond de leider van de Dora Milaje is naar verluidt een van de projecten die Marvel in 2023 in productie neemt, wat betekent dat het mogelijk in 2024 op de planning staat.

Please follow and like us:
Marvel titels alle 15 die na Eternals uitkomen (en wanneer) 1
Pin Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.