Dragon Ball gebruikt Superman’s zwakte om te bewijzen dat Goku sterker is

Een van Superman's dodelijke zwakheden, behalve Kryptonite, werd onlangs overwonnen door Dragon Ball's Goku, wat bewijst dat de Saiyan de sterkste van de twee is.

Dragon Ball: In een recent hoofdstuk van Dragon Ball Super bewees Goku definitief dat hij krachtiger is dan Superman. Goku versloeg een kwaadaardige kosmische tovenaar genaamd Moro en bewees daarmee dat de engelachtige kracht van Ultra Instinct die de Saiyan held hanteert krachtiger is dan magie. Kryptoniet is al lang bekend als het enige dat Superman kan verslaan, maar een van Supe’s zwakheden is magie, iets wat Goku liet zien dat hij kan overwinnen.

Dragon Ball

In Superman #171 uit 1964 leren de fans dat naast kryptoniet ook magie kan worden gebruikt om de Man van Staal te stoppen. 

Er werd geen verklaring gegeven waarom magie het doet tegen Superman, maar het werd gebruikt om de verhalen van DC Comics nog decennialang voort te stuwen. 

In Action Comics Annual 2021, geschreven door Philip Kennedy Johnson met art door Siya Oum en Scott Godlewski, is Supermans afstammeling genaamd Pyrrhos van plan om magie te gebruiken om het Huis van El in zijn oude glorie te herstellen. 

Het feit dat magie een van Supermans zwakheden is en vervolgens wordt gebruikt door zijn nakomeling in hun voordeel geeft het verhaal een extra stoot van ironie te midden van het oogverblindende futuristische landschap.

Wanneer Goku de engelachtige kracht van Ultra Instinct aanboort, kan hij de dodelijke magiegebruiker Moro verslaan in Dragon Ball Super hoofdstuk 66 van Akira Toriyama. 

Moro is een unieke uitdaging voor de Z-Fighters omdat zijn kracht gebaseerd is op magie, een vorm van kracht die de Saiyans nog niet hebben aangeboord. 

Goku heeft tegen buitenaardse wezens, androïden en zelfs goden gevochten en is uiteindelijk in staat geweest om hun technieken te leren om tegen hen te vechten en als winnaar uit de strijd te komen. 

Met Moro leert Goku geen magie om hem te verslaan, hij bewijst alleen dat de kracht die hij bezit sterker is dan magie, iets wat Superman niet kan bewijzen.

Aangezien Goku’s kracht sterker is dan magie, en magie één van Superman’s zwakheden is die hij nog moet overwinnen, kun je stellen dat Goku sterker is dan Superman.

Het enige voorbehoud bij de veronderstelling dat Goku sterker is dan Superman, is dat Goku geen magiegebruiker is, hij is alleen krachtiger dan één.

Superman is kwetsbaar voor magie en Kryptonite en niet veel anders, dus zelfs als Goku Superman’s zwakheid voor magie niet deelt, hoeft dat niet te betekenen dat hij Superman in een gevecht kan verslaan. 

Terwijl Goku’s kracht onmetelijk is geworden na het ontsluiten van het Autonomous Ultra Instinct, is Superman geen gelijkwaardig krachtniveau gegeven. 

Op de lijst van zwakke punten van de Man van Staal staat geen enkele kracht die Goku in zijn arsenaal heeft, tenzij de Saiyan op de een of andere manier Kryptoniet in handen zou krijgen.

Behalve dat Goku tegen Superman vecht, heeft Goku ook bewezen dat hij sterker is in het verslaan van een magische gebruiker, waar Superman dat niet zou kunnen. 

Als Superman en Goku het tegen dezelfde tovenaar zouden opnemen, is het waarschijnlijk dat Goku hem zou verslaan en Superman niet. 

Dragon Ball Super gebruikt Supermans zwakte voor magie om te bewijzen dat Goku officieel sterker is dan de Man van Staal.

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Dragon Ball gebruikt Superman’s zwakte om te bewijzen dat Goku sterker is

Een van Superman's dodelijke zwakheden, behalve Kryptonite, werd onlangs overwonnen door Dragon Ball's Goku, wat bewijst dat de Saiyan de sterkste van de twee is.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)