Green Lantern serie op HBO Max naar verluidt donkerder van toon dan verwacht

Nieuwe details zijn opgedoken voor de aankomende HBO Max live-action Green Lantern serie, en het is naar verluidt veel donkerder van toon dan oorspronkelijk verwacht.

Green Lantern: Nieuwe details zijn opgedoken voor de aankomende HBO Max live-action serie, en het is naar verluidt veel donkerder van toon dan oorspronkelijk verwacht. Misschien wel de meest opmerkelijke Lantern die in live-action verscheen was Ryan Reynolds’ Hal Jordan in 2011’s Green Lantern. Helaas kreeg die film matige kritieken en was de franchise zo goed als dood.

Voordat Warner Bros./DC Films Zack Snyder’s visie voor de DECU liet vallen, was het de bedoeling dat de John Stewart versie van het personage op het grote scherm zou verschijnen. Stewart zou zelfs te zien zijn in Snyder’s Justice League, maar werd geschrapt om niet af te leiden van de aankomende Green Lantern serie op HBO Max.

Green Lantern Serie Hbo Max

Er is nog niet veel bekend over Seth Grahame-Smith’s Green Lantern serie, en het is één van de weinige projecten die niet getoond werd tijdens DC FanDome.

Geïnspireerd door de pagina’s van DC comics, zal de show verschillende Green Lantern Corps leden uit verschillende tijdperken bevatten, waaronder Guy Gardner (Finn Wittrock), Alan Scott (Jeremy Irvine), Jessica Cruz, Simon Baz, Sinestro, en een origineel personage, Bree Jarta (Prema Cruz).

De twee bekendste Green Lanterns – Jordan en Stewart – moeten nog worden aangekondigd.

Op dit moment heeft de serie nog geen officiële releasedatum.

Per The Illuminerdi, zal de Green Lantern-serie zijn voorbeeld nemen aan HBO Max’s Watchmen en een donkerdere toon omarmen.

De laatste serie werd in 2019 kritisch geprezen voor zijn integratie van resonerende thema’s.

Om zijn verhaal te vertellen over moderne superhelden en de suprematistische groep, de Zevende Kavalry.

De toon van Green Lantern zal zeker niet alleen van invloed zijn op de serie in het algemeen.

Maar ook op de manier waarop het zijn personages en respectieve tijdperken weergeeft.

Green Lantern Alan Scott Dc Pride
Green Lantern Alan Scott Dc Pride

Green Lantern is klaar om drie verschillende decennia te overbruggen.

Zo zal Alan Scott, die onlangs uit de kast kwam als homo in de DC canon, een gesloten man zijn die te maken heeft met de homofobie van de jaren ’40, terwijl Bree Jarta waarschijnlijk te maken zal krijgen met het racisme en seksisme uit de jaren ’80.

Jarta is naar verluidt een half-mens/half-zwarte vrouw die door het Corps naar de Aarde is gestuurd om samen te werken met de misogynistische Guy Gardner.

Omdat ze van een meer verlichte planeet komt, zal de onverdraagzaamheid van de Aarde meer dan vreemd voor haar lijken. Bovendien wordt Simon Baz in zijn stripverhaal gezien als een Libanese Amerikaan wiens verhaal raakt aan de angst voor moslim-Amerikanen na 11 september.

Jessica Cruz’s verhaal speelt zich vermoedelijk af in dezelfde periode als Baz en zal haar zien worstelen met dezelfde slopende angst en bezorgdheid als haar tegenhanger in het stripboek.

De donkere toon van Green Lantern zou ook Sinestro’s karakterboog moeten vergemakkelijken.

In de serie zal Sinestro aan het begin waarschijnlijk een top Lantaarn zijn voordat hij gedesillusioneerd raakt door het Groene Lantaarn Korps.

De dichotomie tussen de politiek van het Korps en die van de Verenigde Staten door de decennia heen zou een zeer interessante weg zijn om te verkennen.

Met zo veel op zijn bord kan Green Lantern het zich niet veroorloven om beperkt te worden door een lichtere, meer mainstream aanpak.

Zoals met de meeste DC-projecten het geval is geweest, is donkerder bijna altijd beter.

Bovendien is het succes van HBO Max’s Watchmen en andere volwassen stripprogramma’s zoals Doom Patrol een goed voorteken voor de Green Lantern serie.

Please follow and like us:
Green Lantern serie op HBO Max naar verluidt donkerder van toon dan verwacht 1
Pin Share

One thought on “Green Lantern serie op HBO Max naar verluidt donkerder van toon dan verwacht

Nieuwe details zijn opgedoken voor de aankomende HBO Max live-action Green Lantern serie, en het is naar verluidt veel donkerder van toon dan oorspronkelijk verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.