Hoe Tom Hanks nieuwe film Finch verschilt van Cast Away

Tom Hanks legt uit hoe Finch, zijn aankomende post-apocalyptische sci-fi film voor Apple TV+, verschilt van zijn populaire overlevingsdrama Cast Away.

Tom Hanks legt uit hoe zijn nieuwe film Finch verschilt van Cast Away. In Cast Away (uitgebracht in 2000) speelt Hanks een beroemde FedEx-medewerker die op een onbewoond eiland strandt nadat zijn vliegtuig in de Stille Zuidzee is neergestort. Met alleen zijn volleybal Wilson om hem te vergezellen, volgt de film de vele, wanhopige pogingen van Hanks’ personage om van het eiland af te komen en terug te keren naar zijn vriendin (Helen Hunt). Cast Away was een hit aan de kassa, bracht 429 miljoen dollar op en leverde Hanks zijn vijfde Oscarknominatie op voor Acteur in een Hoofdrol.

Tom Hanks Finch

Tom Hanks nieuwste film Finch wordt zijn tweede film die exclusief op Apple TV+ verschijnt, nadat Greyhound vorig jaar een hit was voor de streamer.

De film, van regisseur Miguel Sapochnik en beginnende scenarioschrijvers Craig Luck en Ivor Powell, volgt de beroemde acteur als de titulaire Finch, een terminaal zieke robot-ingenieur en de enige menselijke overlevende van de aarde van een zonnegebeurtenis.

Om voor zijn hond Goodyear te zorgen als hij er niet meer is, bouwt hij een intelligente androïde genaamd Jeff, gespeeld door Get Out’s Caleb Landry Jones, en begint aan een road trip door het hele land om de robot te leren wat het betekent om mens te zijn.

Tijdens een recente rondetafel die Collider bijwoonde, werd Tom Hanks gevraagd naar de spirituele connectie tussen zijn nieuwste film en de fan-favoriet Castaway, aangezien het allebei verhalen zijn over mensen in eenzaamheid.

Tom Hanks persoonlijk ziet echter niet veel verband tussen de twee films. Terwijl Cast Away gaat over een man wiens leven onverwacht verbeterd wordt door de ongelukkige omstandigheden waarin hij terechtkomt, “gebeurt er niets groots met Finch,” zegt hij. Finch gaat in plaats daarvan over een man die leeft op geleende tijd op een “zoektocht naar permanentie.” Lees hieronder wat de acteur te zeggen had:

Voor mij, als een van de bedenkers van Cast Away, is die film ongeveer het beste wat deze man ooit is overkomen. Hij heeft een vliegtuigongeluk gehad en heeft vier jaar op een eiland gewoond, en daaruit is een leven voortgekomen waarvan hij nooit had kunnen denken dat hij het zou krijgen.

Dat is niet het thema van Finch. Er is niets groots gebeurd met Finch. Zijn tijd is beperkt. Deze hond betekent verantwoordelijkheid en liefde, en een heel andere band.

De zoektocht naar permanentie in een soort eeuwig effect waar Finch naar op zoek is, in het creëren van Jeff de robot, zodat hij voor Goodyear de hond kan zorgen, is een andere cursus in het seminarie van eenzaamheid versus eenzaamheid en overleven versus floreren.

Nadat de trailer voor Finch vorige maand was vrijgegeven, leek het erop dat Hanks gedurende een groot deel van de film het enige menselijke personage op het scherm zou zijn.

Als gevolg daarvan begonnen velen al snel vergelijkingen te trekken met Cast Away. Maar in het citaat hierboven geeft Tom Hanks heel welsprekend aan wat de twee verhalen precies onderscheidt, ook al vertonen ze aan de oppervlakte misschien enkele gelijkenissen.

De opmerkingen van Tom Hanks zijn een goede herinnering aan wat de ene film eigenlijk op de andere doet lijken, en moedigen het publiek aan om voorbij het voor de hand liggende te kijken en naar de kern van de boodschap van een film te gaan.

Hanks creëert bijvoorbeeld metgezellen in beide films, maar hij doet dat om heel verschillende redenen om nog maar te zwijgen van het feit dat het spelen met de motion-capture-performance van Caleb Landry Jones waarschijnlijk een heel andere ervaring was voor Hanks dan acteren tegenover een met bloed besmeurde volleybal.

Hoewel Finch misschien minder gemeen heeft met Cast Away dan eerder werd aangenomen, kan Hanks alleen maar hopen dat zijn nieuwe film, die op 5 november uitkomt, net zo’n commercieel en kritisch succes wordt als zijn vorige overlevingsdrama.

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Hoe Tom Hanks nieuwe film Finch verschilt van Cast Away

Tom Hanks legt uit hoe Finch, zijn aankomende post-apocalyptische sci-fi film voor Apple TV+, verschilt van zijn populaire overlevingsdrama Cast Away.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)