Ryan Gosling herenigd met Blue Valentine regisseur voor Universal’s monsterfilm Wolfman

Ryan Gosling en regisseur Derek Cianfrance zullen elkaar weer ontmoeten voor "Wolfman", de nieuwste monsterfilm van Universal Pictures.

Ryan Gosling en regisseur Derek Cianfrance zullen elkaar weer ontmoeten voor “Wolfman”, de nieuwste monsterfilm van Universal Pictures. Gosling en Cianfrance werkten eerder samen aan het voor een Oscar genomineerde romantische drama “Blue Valentine” en de veelgeprezen thriller “The Place Beyond the Pines”. Cianfrance neemt de regietaken over van Leigh Whannell (“The Invisible Man”), die zich moest terugtrekken uit het project vanwege een planningsconflict.

Cianfrance zal ook het script schrijven. Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe versie van “Wolfman” eruit zal zien, maar verwacht wordt dat de film een moderne kijk zal zijn op het verhaal over een man die gebeten wordt en verandert in een weerwolf.

Ryan Gosling - Wolfman

“Horrorfilms waren mijn eerste liefde – mijn toegang tot waartoe cinema in staat was op narratief, psychologisch en esthetisch vlak,” zei de regisseur in een verklaring.

“Gekoppeld aan de kans om opnieuw met Ryan Gosling samen te werken, is dit echt een droom die uitkomt. Ik ben opgewonden en geïnspireerd om samen te werken met de goede mensen bij Blumhouse en Universal om dit monster weer tot leven te brengen in ons collectieve onderbewustzijn.”

Nadat Universal’s poging om een monster-vers uit te bouwen vlam vatte met Tom Cruise’s box office ramp “The Mummy”, is de studio begonnen met het verfijnen van haar benadering van de grote slechteriken op het scherm.

In plaats van een aaneengesloten filmfranchise te creëren, zoals Marvel, heeft Universal gekozen voor het groen licht voor standalone films, geïnspireerd op de enorme catalogus van klassieke monsters van de studio.

Het vond kritisch en commercieel succes met “The Invisible Man” uit 2020 met Elisabeth Moss in de hoofdrol, die wereldwijd 143 miljoen dollar opbracht met een budget van 7 miljoen dollar.

Verschillende andere wezens zullen terugkeren naar de bioscoop, met in de hoofdrol “Renfield” met Nicholas Hoult als Dracula’s ongeleidelijke handlanger, evenals “Invisible Woman”, geregisseerd door Elizabeth Banks, die al in de maak is.

Het is bijna 80 jaar geleden dat Wolfman voor het eerst op het witte doek verscheen, in de verfilming uit 1941 met Lon Chaney Jr. in de hoofdrol. 

Het beestachtige personage werd nieuw leven ingeblazen in de studio’s 2010 remake, met in de hoofdrol Benicio del Toro als een Amerikaanse acteur die wordt gebeten en vervloekt door een weerwolf.

Die versie werd afgekeurd door critici en was een bom aan de kassa’s.

Ryan Gosling zal als producent meewerken aan “Wolfman”, samen met Jason Blum en Ken Kao.

Cianfrance wordt vertegenwoordigd door CAA, Hunting Lane en Goodman, Genow, Schenkman, Smelkinson & Christopher, LLP.

Film, Serie, Streaming Informatie

Wordt lid van de facebookgroep die je informatie brengt die er toe doet over films, series, muziek en games. Ben je op zoek naar een groep die je informatie geeft dan is het tijd om lid te worden en echte goede informatie te krijgen.

Waar wacht je op als je een echte liefhebber bent klik op de knop hieronder meld je aan en wordt lid!

Please follow and like us:
Ryan Gosling herenigd met Blue Valentine regisseur voor Universal's monsterfilm Wolfman 1
Pin Share

One thought on “Ryan Gosling herenigd met Blue Valentine regisseur voor Universal’s monsterfilm Wolfman

Ryan Gosling en regisseur Derek Cianfrance zullen elkaar weer ontmoeten voor "Wolfman", de nieuwste monsterfilm van Universal Pictures.

Comments are closed.