Nicolas Cage was Sony’s enige keuze voor de Ghost Rider films

Ghost Rider regisseur Mark Steven Johnson legt uit waarom Nicolas Cage de enige acteur was die ooit overwogen werd om de rol van Johnny Blaze te spelen.

Nicolas Cage: Mark Steven Johnson, de regisseur van de film Ghost Rider uit 2007, zegt dat de enige acteur die in aanmerking kwam om Johnny Blaze/Ghost Rider te spelen Nicolas Cage was. De film kwam uit voordat het Marvel Cinematic Universe zijn dominante run aan de kassa’s begon in 2008, op een moment dat Sam Raimi’s Spider-Man films en Fox’s X-Men franchise de aandacht trokken van Marvel fans.

Hoewel Ghost Rider een financieel succes was en wereldwijd 228,7 miljoen dollar opbracht, werd de film door critici en publiek afgekeurd, met een score van 26% bij critici en 48% bij het publiek op Rotten Tomatoes.

Nicolas Cage

Ghost Rider volgt het personage van Blaze, een stuntrijder die een contract tekent met de duivel om zijn vader te redden van kanker, waardoor hij verandert in de titulaire demonische premiejager met een brandende schedel en motorfiets.

In de film speelden ook Wes Bentley, Eva Mendes, Peter Fonda, Sam Elliott en Donal Logue.

Een vervolg, Ghost Rider: Spirit of Vengence, kwam uit in 2011, maar deze werd nog slechter ontvangen dan de eerste en bracht minder geld op.

Na afloop zei Cage dat hij niet nog een film zou doen, en hoewel het personage ergens anders is verschenen, eindigde de Ghost Rider-franchise daar.

Johnson is nu openhartig over de casting van de originele Ghost Rider film.

In een interview met ComicBook.com vertelt de regisseur dat de schurk van de film nog in de maak was, maar dat er nooit twijfel bestond over de held.

Cage was de enige acteur die het creatieve team ooit Blaze wilde laten spelen. Bekijk het volledige commentaar hieronder:

Nicolas Cage was altijd de keuze voor Ghost Rider. Hij heeft zo’n liefde voor dit personage. Er was nooit sprake van dat iemand anders Johnny Blaze zou spelen.

Een interessante opmerking uit Johnson’s commentaar is dat Cage net zo geïnteresseerd was in het personage als Johnson in het casten van hem voor de rol.

Hoewel de schurk Blackheart (Bently) misschien niet het beste deel van de film was, is het goed om te horen dat Cage er zeker van wilde zijn dat Blaze goed werd geportretteerd.

Ghost Rider heeft een grote fanbase en is erg populair, dus het moet voor het creatieve team erg belangrijk zijn geweest om het personage goed neer te zetten.

Cage heeft ook de neiging om veel te brengen in zijn optredens, en hij gaf deze film zeker zijn alles.

Het valt nog te bezien of Ghost Rider opnieuw op het grote (of kleine) scherm zal verschijnen, maar er is een kans dat het publiek hem vrij snel zou kunnen zien.

De MCU breidt zich steeds verder uit, met nieuwe personages die de rechten verwerven, en een Disney+ serie zou perfect kunnen passen bij een personage als Blaze.

Tot die tijd zullen fans tevreden moeten zijn met Nicolas Cage’s prestaties in zijn eerste twee Ghost Rider films.

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Nicolas Cage was Sony’s enige keuze voor de Ghost Rider films

Ghost Rider regisseur Mark Steven Johnson legt uit waarom Nicolas Cage de enige acteur was die ooit overwogen werd om de rol van Johnny Blaze te spelen.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)