You Seizoen 3 ster Shalita Grant legt uit waarom ze NCIS: New Orleans verliet

You ster, Shalita Grant, legt uit dat ze NCIS: New Orleans verliet om zichzelf te beschermen nadat racistische stereotypen ertoe leidden dat haar haar beschadigd werd.

You-ster Shalita Grant heeft zich opengesteld over de racistische stereotypen en fysieke schade die haar ertoe hebben aangezet NCIS: New Orleans te verlaten. You is een Netflix psychologische thrillerserie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes. De serie volgt Joe Goldberg, een jonge manager van een boekwinkel, die gevaarlijk en gewelddadig geobsedeerd raakt door bepaalde vrouwen en er alles aan doet om zich in hun leven te mengen. De serie heeft lovende kritieken gekregen en You seizoen 3 daagde zelfs Squid Game’s positie uit als de populairste show op de streamingdienst.

You Seizoen 3 ster Shalita Grant

 

You seizoen 3 introduceerde verschillende nieuwe castleden, waaronder Grant, die Sherry Conrad vertolkt.

Conrad is getrouwd met Cary Conrad (Travis Van Winkle) en is een populaire moeder-influencer die een lokale aanhang heeft verzameld op sociale media.

Sherry en Cary zijn echte koppel doelen, maar Sherry kan een beetje een “mean girl” zijn en voelt zich bedreigd door de komst van Love Quinn (Victoria Pedretti) en Goldberg’s naar de voorstedelijke buurt.

Grant heeft lof geoogst voor haar optreden als Conrad, maar voordat ze actrice was in Netflix’s topshow, portretteerde ze Special Agent Sonja Percy in NCIS: New Orleans.

Nu onthult ze de verontrustende redenen achter haar vertrek uit NCIS.

In een interview met People onthulde Grant dat ze NCIS: New Orleans verliet vanwege een slechte werkomgeving.

Grant legde uit dat ze anders behandeld werd dan de rest van de cast en dat stereotypen ertoe leidden dat haar haar beschadigd werd door de hairstylisten op de set.

De crew besloot dat Grant’s natuurlijke krullende haar niet geschikt was voor de show en wilde in plaats daarvan dat ze steil haar had.

De haarstylisten op de set lieten haar echter in de steek en beschadigden haar haar zo erg dat ze bijna kaal was.

Dit leidde ertoe dat ze haar eigen pruiken moest kopen of naar de set moest komen met haar haar al in model, iets wat haar blanke collega’s niet hoefden te doen.

De ongelijke behandeling en de fysieke en emotionele schade leidden tot haar besluit om de show te verlaten om zichzelf te beschermen. Bekijk haar verklaring hieronder:

Film, Serie, Streaming Informatie

Wordt lid van de facebookgroep die je informatie brengt die er toe doet over films, series, muziek en games. Ben je op zoek naar een groep die je informatie geeft dan is het tijd om lid te worden en echte goede informatie te krijgen.

Waar wacht je op als je een echte liefhebber bent klik op de knop hieronder meld je aan en wordt lid!

Het was ongeveer anderhalf jaar in de maak. Ik was begonnen met het documenteren van de fysieke schade – het is moeilijker om de emotionele schade te documenteren.

Ik begon in januari 2017 te documenteren wat er aan de hand was met de pruiken.

In zes maanden tijd had ik al een kale plek op mijn hoofd van seizoen 2.

Iedereen op Twitter liet me weten: ‘Dat ziet eruit als een helm!’ tegen die tijd kon het me niet meer schelen, want ik beschermde mezelf.

Wanneer je een serie krijgt en het is een miljoenen serie, en je ziet dat je behandeling op de haarafdeling totaal anders is dan die van je collega’s op een korrelig niveau, dan denk je ‘Oké, dat is klote, ik moet voor mijn eigen pruiken betalen.

Ik moet komen met mijn haar gedaan. Maar dit is de multimiljoen dollar productie,’ maar om dan de schuld te krijgen voor de productie, toch?

Maar de waarheid is, er werd niet met mij gewerkt. Dus ik moet mezelf redden. Ik kwam terug en ik dacht: ‘Ik pik dit niet meer. Ik vond vreugde, en mijn normen zijn hoger.

Ik laat jullie nu weten, als jullie me hier niet willen, als ik alleen maar getolereerd word, dan vertrek ik. Want ik wil gaan waar ik gevierd word, niet waar ik getolereerd word.

Bij NCIS, was het niet enkel dat de mensen niet wisten hoe ze mijn haar moesten doen… Wat specifiek voor hen was, waren een paar producers die Sonja Percy geen natuurlijk krulpatroon wilden geven.

Het was allemaal omdat, in hun gedachten… een love interest steil haar heeft. Het is allemaal gebouwd rond die veronderstellingen, en ik leed daardoor.

Shalita Grant Ncis New Orleans

Grant’s verklaring illustreert verontrustende spanningen op de set van NCIS: New Orleans en brengt ook de stereotypen onder de aandacht die actrices en acteurs schaden.

Grant leed eronder dat haar natuurlijke krul op de een of andere manier minderwaardig werd geacht aan het stereotiepe lange, dikke, rechte haar van blanke vrouwen.

Zoals Grant zei, in een productie van miljoenen dollars, zou ze niet mogen worden uitgekozen en gedwongen om haar eigen haar te doen, enkel omdat de hairstylisten een onnatuurlijke standaard hanteren.

Haar ervaring bij NCIS heeft haar echter geleerd de tafel te verlaten wanneer er geen respect wordt getoond.

Ze zal nu pas werken in een omgeving waar ze gevierd wordt, wat de kijkers hoopvol stemt dat haar ervaring op You haar goed heeft behandeld.

De behandeling die Grant kreeg op de set van NCIS illustreert dat Hollywood nog een lange weg te gaan heeft in het omarmen van diversiteit en gelijkheid.

Schadelijke racistische stereotypen komen vooral voor in de acteerindustrie, waar productieploegen ervan uitgaan dat een held blank moet zijn of dat het haar van een love interest steil moet zijn.

Hoewel sommige films, zoals Shang-Chi, ernaar streven racistische stereotypen te vernietigen, leven ze nog steeds voort, vooral op subtiele manieren zoals het bekritiseren of proberen te veranderen van het natuurlijke haar van een zwarte vrouw.

Nu Grant ontsnapt aan een giftige werkomgeving en de lof krijgt die ze verdient voor haar prestaties, zal ze hopelijk anderen inspireren om zichzelf te beschermen en nooit genoegen te nemen met louter getolereerd worden.

Please follow and like us:
You Seizoen 3 ster Shalita Grant legt uit waarom ze NCIS: New Orleans verliet 2
Pin Share

One thought on “You Seizoen 3 ster Shalita Grant legt uit waarom ze NCIS: New Orleans verliet

You ster, Shalita Grant, legt uit dat ze NCIS: New Orleans verliet om zichzelf te beschermen nadat racistische stereotypen ertoe leidden dat haar haar beschadigd werd.

Comments are closed.