Scream schrijver Kevin Williamson hoopt dat film van 2022 niet het einde is

Kevin Williamson, scenarioschrijver en uitvoerend producent van Scream 2022, hoopt dat de nieuwe film niet het einde van de franchise

Scenarioschrijver Kevin Williamson hoopt dat Scream 2022 niet het einde van de franchise zal zijn. In 1996 kwam Williamson op het toneel met de eerste Scream, die een nieuw tijdperk van tienerhorror inluidde. Williamson heeft de banden met de franchise nooit verbroken. Hij keerde terug om Scream 2 en Scream 4 te schrijven, en leverde ook het verhaal voor Scream 3, dat vervolgens werd uitgebreid door Ehren Kruger. Williamson is nu uitvoerend producent van de aankomende vijfde film, die ook de titel Scream draagt.

Scream Film 2022

 

Scream komt in de bioscoop op 14 januari 2022.

De oorspronkelijke regisseur van de franchise, Wes Craven, overleed in 2015, dus dit project zal worden geleid door het team achter Ready or Not, bekend als Radio Silence.

Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett regisseren op basis van een scenario van James Vanderbilt en Guy Busick.

De film zal het trio dat aan de basis ligt van elke Scream film opnieuw samenbrengen: Neve Campbell’s Sidney Prescott, Courteney Cox’s Gale Weathers, en David Arquette’s Dewey Riley.

Marley Shelton zal ook haar Scream 4-rol hernemen als Deputy – nu Sheriff – Judy Hicks.

Oh, ik weet niet [of Scream 5 de laatste is.] Dat zou je aan Radio Silence moeten vragen.

Ik zou graag willen dat het voor altijd blijft bestaan, omdat ik graag weet dat dit universum draait en Scream is onderdeel ervan.

Leuk dat ze Halloween blijven maken want Scream is een eerbetoon aan Halloween.

Ik hoop dat ze nooit stoppen met het maken van Halloweenfilms.

Ik wacht nog steeds op een nieuwe Friday 13th, en ik hoop dat die snel komt en ik zou graag zien dat Scream blijft voortbestaan.

Ik denk dat er een plaats is voor deze franchises, en zolang we nieuwe, originele verhalen kunnen vertellen over de hele linie, denk ik nog steeds dat franchises kunnen blijven voortbestaan.

De nieuwe Scream zal een gloednieuwe Ghostface moordenaar volgen die jacht maakt op mensen die verwant zijn aan de moordenaars uit de originele films.

Als je bedenkt dat er in de serie zeven mensen zijn geweest die het masker en de mantel van Ghostface hebben gedragen, zijn er een heleboel potentiële opties.

In Scream spelen ook Melissa Barrera, Jack Quaid, Mason Gooding, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Kyle Gallner, Jasmin Savoy Brown, en Mikey Madison.

Het is volkomen logisch dat de man achter Scream hoopt dat zijn geesteskind de blijvende kracht heeft van klassieke moordenaars als Michael Myers en Jason Voorhees.

De film werd geboren uit zijn passie voor cheesy slasherfilms uit de jaren ’80, en hoewel Scream een franchise is geworden die bijna net zo eerbiedwaardig is als al die andere, heeft hij nog lang niet zo veel films op zijn naam staan.

De franchise mag dan vijf films en drie seizoenen van een Scream tv-serie hebben, maar het verbleekt nog steeds in vergelijking met Friday the 13th en Halloween met elk twaalf films, of zelfs A Nightmare on Elm Street met negen.

Scream heeft heel wat in te halen, en het is niet meer dan normaal voor een slasher fan als Williamson om te willen dat het kan concurreren.

Please follow and like us:
Pin Share

2 thoughts on “Scream schrijver Kevin Williamson hoopt dat film van 2022 niet het einde is

Kevin Williamson, scenarioschrijver en uitvoerend producent van Scream 2022, hoopt dat de nieuwe film niet het einde van de franchise

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)