The Rolling Stones delen nog niet eerder uitgebrachte track Come To The Ball

Het staat op de nieuwe 40e jubileum heruitgave van het album 'Tattoo You' uit 1981

The Rolling Stones hebben een nog niet eerder uitgebrachte track genaamd ‘Come To The Ball’ gedeeld – hieronder te beluisteren. De track staat op de nieuwe deluxe heruitgave van de band’s 1981 album ‘Tattoo You’, die vandaag (22 oktober) is uitgekomen. De onlangs geremasterde en uitgebreide 40e verjaardag heruitgave bevat negen extra nummers als onderdeel van een ‘Lost & Found: Rarities’ disc, opgenomen in dezelfde periode als het originele 11-track album.

The Rolling Stones: Come To The Ball’ werd mee geschreven door Mick Jagger en Keith Richards; het werd geproduceerd met Jimmy Miller, het best bekend voor het produceren van klassieke Stones albums ‘Beggars Banquet’, ‘Let It Bleed’, ‘Sticky Fingers’, en ‘Exile On Main St.’.

The Rolling Stones

 

Onder de andere gearchiveerde tracks is ‘Living In The Heart Of Love’, een typische The Rolling Stones rock work-out; een “killer version” van ‘Shame, Shame, Shame’, voor het eerst opgenomen in 1963 door een van de blues helden van de band, Jimmy Reed; hun lezing van Dobie Gray’s ‘Drift Away’; hun cover van The Chi-Lites’ ‘Troubles A’ Comin’; en een reggae-getinte versie van ‘Start Me Up’.

De 40e jubileumeditie van ‘Tattoo You’ – oorspronkelijk uitgebracht op 24 augustus 1981 – komt ook met ‘Still Life: Wembley Stadium 1982’, een 26 tracks tellend live album van de Londense show van de band in juni van dat jaar tijdens de ‘Tattoo You’ tour.

De Wembley show bevat covers van de Temptations’ ‘Just My Imagination’, Eddie Cochran’s ‘Twenty Flight Rock’, the Miracles’ ‘Going To A Go Go’ en meer. Het bevat ook vroege live uitzendingen van nummers van het toen nieuwe ‘Tattoo You’, zoals ‘Start Me Up’, ‘Neighbours’, ‘Little T&A’ en ‘Hang Fire’.

The Rolling Stones zijn momenteel in de VS op hun ‘No Filter’ tournee die op 24 oktober in Minneapolis zal stoppen. Het is de eerste keer dat ze op tournee zijn sinds het overlijden van drummer Charlie Watts.

In een recent interview beschreef Jagger de overleden drummer als “de hartslag van de band, en ook een zeer stabiele persoonlijkheid”.

“Hij was niet van zijn stuk te brengen. Hij was een zeer betrouwbaar persoon, was geen diva – dat is het laatste wat je wilt in een drummer,” vervolgde de frontman.

“Ik mis Charlie omdat hij een geweldig gevoel voor humor had en we waren ook… buiten de band, gingen we vaak met elkaar om en hadden we interessante tijden.

We hielden van sport, we gingen naar voetbal, we gingen naar cricketwedstrijden, en we hadden andere interesses naast de muziek.”

Je kunt de resterende data van de The RollingStones’ ‘No Filter’ US tour hieronder bekijken. Voor de overige datums kijk onder de clip waar je de overige datums zal vinden.

Oktober 2021
24 – Minneapolis, U.S. Bank Stadium
29 – Tampa, Raymond James Stadium

November 2021
2 – Dallas, Cotton Bowl Stadium
6 – Las Vegas, Allegiant Stadium
11 – Atlanta, Mercedes-Benz Stadium
15 – Detroit, Ford Field
20 – Austin, Circuit Of The Americas

 
Please follow and like us:
The Rolling Stones delen nog niet eerder uitgebrachte track Come To The Ball 1
Pin Share

2 thoughts on “The Rolling Stones delen nog niet eerder uitgebrachte track Come To The Ball

Het staat op de nieuwe 40e jubileum heruitgave van het album 'Tattoo You' uit 1981

Comments are closed.