Beyonce geeft nieuw nummer, ‘Be Alive,’ in ‘King Richard’-trailer

Beyonce heeft zich de afgelopen maanden muzikaal gedeisd gehouden, maar ze breekt nu door met een nieuw nummer, “Be Alive,” dat te horen is in de nieuwe trailer voor “King Richard,” de biopic met Will Smith in de hoofdrol over de opkomst van tennis supersterren Venus en Serena Williams vanuit het perspectief van hun vader, Richard (gespeeld door Smith).

Het nummer, dat in de tweede helft van de trailer te horen is, is een anthem met orkest en een krachtige zangstem van Beyonce. “It feels so good to be alive, that’s why I live my life with pride,” zingen achtergrondzangeressen terwijl Beyonce over de muziek zweeft – “Do you know how much we have pride / How hard we have to try?”

Beyonce’s projecten zijn relatief weinig en ver tussen sinds de release van haar blockbuster 2016 album “Lemonade.” Hoewel ze drie albums heeft uitgebracht, is er geen enkel volledig Beyonce soloalbum geweest: het 2018 tag-team album met Jay-Z, “Everything Is Love,” evenals twee albums gerelateerd aan “The Lion King” reboot waarin ze het personage Nala heeft ingesproken en de albums heeft gecureerd, die haar eigen nummers bevatten, evenals optredens van Jay-Z, Kendrick Lamar, Childish Gambino en opkomende Afrikaanse popzangers zoals Burna Boy en Mr. Eazi.

In zijn recensie van de film schreef Variety: “De overgrote meerderheid van sportfilms gaat over uitzonderlijk talent. “King Richard’ gaat over een uitzonderlijk geloof: de overtuiging van een man, Richard Williams, dat hij van zijn dochters Venus en Serena ‘s werelds beste tennisspeelsters kon maken.

Het is een plan dat hij – samen met echtgenote/koningin Brandi – uitbroedde nog voor de meisjes geboren waren en neerlegde in een 78 pagina’s tellend manifest, waarvan bijna alles is uitgekomen (zo laat de film ons weten tijdens de eindcredits). Achteraf gezien is dit een verhaal dat de moeite van het vertellen waard is. In die tijd dacht iedereen dat hij gek was. “Het is alsof je iemand vraagt te geloven dat de volgende twee Mozarts in je huis wonen,” zegt een coach, die de kans van zijn leven voorbij liet gaan.”

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Beyonce geeft nieuw nummer, ‘Be Alive,’ in ‘King Richard’-trailer

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)