Disney Plus koopt ‘The Hardy Boys’ voor internationaal (EXCLUSIEF)

Disney Plus heeft de internationale rechten voor 'The Hardy Boys' gekocht.

Disney+: De mysterieserie, die wordt uitgezonden op Hulu in de VS en YTV en StackTV in Canada, is door Corus Entertainment-gesteunde producent-distributeur Nelvana verkocht aan Disney Plus in selecte internationale markten, en zal landen op Star. Star is de zesde, volwassen-georiënteerde tegel op Disney Plus die eerder dit jaar van start ging, en die dient als een thuis voor een groot deel van de Hulu-catalogus buiten de VS. Het enige grondgebied waar “The Hardy Boys” op Disney Plus zal blijven, is Latijns-Amerika.

Disney Plus The Hardy Boys

 

Zowel seizoen 1 (13 x 60′) als seizoen 2 (10 x 60′) van de Daytime Emmy-genomineerde show – die in Canada werd ontwikkeld en geproduceerd door Nelvana en Lambur Productions, in samenwerking met Corus Entertainment – zal in 2022 debuteren op het Mouse House-platform.

“The Hardy Boys” is gebaseerd op de boeken van Franklin W. Dixon en toont de hoofdpersonen in hun tienerjaren. De romans werden voor het eerst gepubliceerd in 1927 en zijn in de daaropvolgende decennia bijgewerkt voor nieuwe generaties lezers. Er zijn tot nu toe vijf televisiebewerkingen van de originele IP geweest, met Nelvana die een kortstondige serie produceerde in 1995 voordat het programma herleefde voor het streaming tijdperk.

De show heeft een volledig Canadese ensemble cast, waaronder Rohan Campbell (“Mech-X4”) als Frank Hardy en Alexander Elliot (“Detention Adventure”) als Joe Hardy. Andere castleden zijn Keana Lyn als Callie Shaw, Bea Santos als Tante Trudy, Adam Swain als Chet Morton, Atticus Mitchell als J.B. Cox, Riley O’Donnell als Biff Hooper, Cristian Perri als Phil Cohen, en Janet Porter als Laura Hardy.

Nelvana en Lambur Productions hebben onlangs de productie van seizoen 2 afgerond in Toronto en Zuid-Ontario. In het tweede seizoen, dat zes maanden na seizoen 1 begint, raken Frank en Joe verwikkeld in nog een ingewikkeld mysterie wanneer een plaatselijke tiener uit Bridgeport vermist wordt en een dubbelhartig bedrijf naar de stad verhuist.

“We zijn zo enthousiast voor het publiek over de hele wereld om ‘The Hardy Boys’ serie te ervaren, of het nu hun eerste kennismaking is met de franchise of dat ze fans zijn van de originele boeken,” zei Mellany Masterson, hoofd van Nelvana Enterprises. “Disney Plus is het perfecte platform om gezinnen en tieners internationaal te verbinden met het avontuur op het spel, meeslepende verhaallijnen en vertederende personages die zo goed resoneren bij het publiek.”

Please follow and like us:
Disney Plus koopt 'The Hardy Boys' voor internationaal (EXCLUSIEF) 1
Pin Share