Mastodon brengt nieuwe single Sickle and Peace uit vooraf aan dubbelalbum (luister hier)

Hushed and Grim komt eind deze maand uit

Mastodon heeft een nieuwe single uitgebracht, ‘Sickle and Peace’, die uitkomt voor hun aanstaande dubbelalbum ‘Hushed and Grim’. Het album, dat op 29 oktober verschijnt via Reprise Records, is met 86 minuten de langste release van de band tot nu toe. ‘Sickle and Peace’ volgt op eerdere albums ‘Pushing the Tides‘ en ‘Teardrinker‘ , beide ook uitgegeven met muziekvideo’s.

‘Sickle and Peace’ brengt de prog-metal flits en grootsheid van Mastodon’s eerdere materiaal terug, drummer Brann Dailor voert het nummer aan met manische drumvullingen terwijl de band door vreemde maatsoorten en ruimtelijke gitaarpauzes navigeert.

Luister hieronder naar ‘Sickle and Peace’.

 

Mastodon

 

‘Sickle and Peace’ zal 15 nieuwe nummers van de band bevatten, waaronder de drie tot nu toe uitgebrachte singles.

In een recent interview legde Dailor uit waarom de band heeft besloten om voor het eerst in hun 20-jarige carrière een dubbelalbum uit te brengen.

“Ik had het gevoel dat ze allemaal logisch waren en samenwerkten als één groot stuk, en ik kon me niet voorstellen dat ik ze kwijt zou raken”, vertelde hij aan Loudwire .

“Voor sommige bands denk ik dat het logisch is om een ​​dubbelalbum uit te brengen, en ik denk dat wij een van die bands zijn. Ik denk dat onze fanbase op een gegeven moment bijna had verwacht dat we dat zouden doen.”

Mastodon zal volgend jaar optreden op het Download Festival in het VK, samen met headliners KISS , Iron Maiden en Biffy Clyro .

Please follow and like us:
Mastodon brengt nieuwe single Sickle and Peace uit vooraf aan dubbelalbum (luister hier) 1
Pin Share