Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze?

Een die hard fan van een show als Rick and Morty weet dingen die niemand anders weet, van kleine details in het verhaal tot productie achter de schermen.

Rick And Morty heeft een van de meest uitgebreide en rijkste werelden in het rijk van de hedendaagse televisieshows. Met minuscule details en callbacks die kunnen verwijzen naar iets van drie seizoenen geleden en een overvloed aan details achter de schermen, is het een show die fans keer op keer kunnen bekijken en nog steeds nieuwe dingen ontdekken of subtielere grappen en verwijzingen oppikken.

Over 5 seizoenen en 50 afleveringen van de show, is er veel informatie te verteren, maar die-hard fans van de show zijn zo gepassioneerd dat ze tijd en energie investeren in het leren van alles wat ze kunnen over Rick And Morty en hun veelheid aan avonturen.

Rick And Morty

 

Rick is bang voor piraten

 
Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 1

Er is niet veel waar de supergeniale hoofdrolspeler van de serie bang voor is. Hij en Morty worden vaak geconfronteerd met bijna-dood-ervaringen in de vele close calls van het duo in Rick and Morty. Maar, in een eenmalige grap in “The Rickchurian Mortydate,” vertelt Rick de president dat al zijn informatie over Rick fout is.

Als de president de geheime operaties met piratenthema afblaast, raakt Rick in paniek en vertelt Morty dat dat gedeelte waar was. Het idee dat iemand die zichzelf gelijkstelt aan God bang is voor piraten is een grappige onverwachte wending voor zijn karakter, en het wordt maar één keer genoemd, dus het kan een onbekend of vergeten feit zijn voor de meer casual fans van de show.

Justin Roiland probeerde Method Act om een aflevering op te nemen

Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 2

Justin Roiland is niet alleen een van de bedenkers van de show, maar ook veel van de stemmen in de show. Roiland is met name de man achter Rick en Morty. In een video achter de schermen die die-hard fans van de show ongetwijfeld al een paar keer hebben bekeken, besloot Roiland om method acting te proberen tijdens een opnamesessie van Rick’s tekst.

Na een heleboel tequila en een paar biertjes, was het behoorlijk moeilijk om Roiland geconcentreerd te houden op de takes en op het niet te veel afwijken van het script. Het meest hilarische was dat hij dacht dat hij te nuchter klonk en nog een shot nodig had, waarop de hele crew antwoordde: “Nee!”

Rick And Morty acteren als een hyperbolische verwijzing naar bipolaire

Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 3

Een die-hard fan gaat alle media consumeren waar hij toegang toe heeft over Rick And Morty, inclusief het commentaar van de regisseur. Dus, fervente fans zullen weten dat in het commentaar voor seizoen 1 aflevering 1 van Rick And Morty, Roiland en co-producenten Dan Harmon en Ryan Elder het een paar keer hebben over de relatie tussen Rick en Morty en het gevoel dat het bij hen oproept.

Harmon legt uit: “Het Rick-deel van je zegt ‘we moeten dit doen, we moeten dat doen,’ en het depressieve deel van je zegt ‘jeetje, ik weet niet zeker of ik ooit iets moet doen.'” Deze hyperbolische betekenis die hun karakterisering heeft voor verschillende mentale aandoeningen is niet verwonderlijk, aangezien Rick And Morty in de show heel vaak echte problemen zoals mentale gezondheid behandelt.

Mr. Poopybutthole was de katalysator van de parasiet

 
Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 4

Er wordt veel gespeculeerd over wie of wat Mr. Poopybutthole is, en zijn oorsprong is nog steeds een onopgeloste plotlijn op Rick And Morty die op Reddit wordt besproken. Wanneer Beth hem neerschiet, gaan de kijkers ervan uit dat ze verkeerd zat toen ze dacht dat hij een parasiet was. Maar één ding dat terugkerende kijkers van “Total Rickall” zullen weten, is dat hij de katalysator is voor de parasiet infiltratie.

Wanneer Rick “Oom Steve” doodt, had dat het einde van de parasieten moeten zijn, maar Mr. Poopybutthole verschijnt plotseling terwijl hij niet aan tafel zat en niet met Rick mee naar binnen liep. Hij begint dan te vertellen dat hij bij “Hulk: The Musical” was, die neef Nicky introduceert en de trein van parasieten op gang brengt, waarmee de fan theorie dat hij ook een parasiet is, bevestigd wordt.

De centrale eindige kromme werd genoemd lang voor seizoen 5’S finale

Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 5

Voor sommige kijkers was de introductie van de Central Finite Curve in de finale van seizoen 5 net zo schokkend als voor Morty. Maar fans die kleine stukjes dialoog hebben opgevangen, vooral tussen verschillende Ricks, weten dat het een seizoen 5 onderwerp was dat in de vorige seizoenen al was voorspeld. Het wordt verschillende keren genoemd, maar een van de vroegste vermeldingen is tijdens Rick’s rechtszaak in “Close Rickcounters Of the Rick Kind.”

De raad zegt hem: “Van alle Ricks in de Centrale Eindige Kromme, ben jij de ontevredene. De schurk.” Als algemene sci-fi ruimte praat, kan dit niets betekenen. Maar enthousiaste fans hielden dit citaat en andere citaten over de Curve vast en hebben het misschien zelfs in elkaar gepuzzeld voor de onthulling van de serie.

Rick en Birdperson delen een kus in de stripverhalen

Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 6

Een andere manier waarop die-hard fans zich uitleven op de serie is door het lezen van de vele comic-edities die de schrijvers hebben uitgebracht omdat ze maar niet genoeg kunnen krijgen van het verhaal en de personages. Elke fan die seizoen 5 “Rickternal Friendshine Of The Spotless Mort” heeft gezien, heeft misschien de spanning tussen Rick en Birdperson opgemerkt toen Rick BP vroeg om met hem op avontuur te gaan na Blood Ridge.

Rick corrigeert BP heel snel als hij hun vriendschap een “relatie” noemt, en zijn daaropvolgende defensieve houding en latere bitterheid op Birdperson’s bruiloft lijken te wijzen op romantische gevoelens, althans van Rick’s kant. Die-hard fans weten dat zelfs in de comics, de twee een meer uitgewerkte romantische relatie hebben, waardoor deze scène veel meer betekenis krijgt.

Jerry is niet zo dom als hij wordt afgeschilderd

 
Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 7

Jerry lijkt de stuntelende en incompetente echtgenoot die zijn familie zegt dat hij is. Hoewel Jerry zeker zijn minder-mooie momenten heeft, weten fanatieke Rick And Morty kijkers dat hij ook slim en capabel is geweest en er zijn een paar vaak onopgemerkte details die hardcore fans weten die dit bewijzen.

Tijdens de counseling van buitenaardse koppels in “Big Trouble In Little Sanchez,” merkt Jerry dat Beth’s geïdealiseerde versie van hem haar aanbidt, en draagt hij de renderhelm over aan hem, zodat er een god-achtig Beth wezen wordt gemaakt. In “The Wedding Squanchers,” heeft Beth moeite om “squanch” correct te gebruiken, maar Jerry krijgt het moeiteloos meteen goed, en oogst zelfs een lach van Squanchy. Deze kleine momenten geven Jerry een meer genuanceerd karakter dat echte fans waarderen.

De show heeft zich niet ontdaan van interdimensionale kabel

Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 8

Veel toevallige fans van de serie zijn misschien verward of teleurgesteld dat er niet langer “Inter-dimensional Cable” afleveringen zijn, want dat waren enkele van de best beoordeelde Rick and Morty afleveringen op IMDb. De die-hard fans weten echter dat er altijd één aflevering is die uitsluitend over inter-dimensionale anthologische verhalen gaat, zelfs als Rick niet zegt: “We gaan dit doen in plaats van inter-dimensionale kabel!” zoals tijdens “Morty’s Mind Blowers.”

In seizoen 4, was het “The Vat Of Acid Episode,” waarin Morty door verschillende dimensies sprong en verschillende beslissingen uitvoerde. En dan, in seizoen 5, was het “Mortiplicity”, dat draaide om vele dimensies van lok Smith families en hun verhalen.

Almost All Of Jerry’s Lines Are Chris Parnell’s First Take

 
Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 9

Vooral in een show waarin veel geïmproviseerd wordt, zouden kijkers denken dat het bijna onmogelijk is om een regel in één keer goed te hebben. Maar, Rick And Morty superfans die de interviews en panels van de show hebben bekeken, weten dat Roiland op de 2014 NYC Comic Con deelde dat Chris Parnell, de stem van Jerry, meestal bij zijn eerste take zijn zinnen natrapt, maar er veel meer moet opnemen vanwege het stemopnameprotocol en back-up.

Desondanks verklaarde Roiland dat ze meestal toch de originele eerste take van Parnell gebruiken, omdat hij een natuurtalent is als het gaat om Jerry’s tekst leven in te blazen en hij het bij de eerste poging perfect doet.

Rick And Morty maakte een hilarisch rechtbank afschrift…

 
Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 10

Er zijn een paar Rick And Morty-thema-processen op de show, met inbegrip van een Morty advocaat die wilde laten zien C-137 Morty is pog collectie. Liefhebbers van de sci-fi show weten dat de makers graag hun mening geven over actuele gebeurtenissen en popcultuur.

Roiland nam een opname van zichzelf op waarin hij het transcript voorlas van de zaak Georgia vs Denver Fenton Allen, en koppelde dit aan een grove animatie. Gebruiker tiarawhy kreeg de video, die op YouTube was gepubliceerd, in handen en maakte een volledig geanimeerde en gekleurde versie die megafans van de show keer op keer hebben bekeken.

Please follow and like us:
Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze? 11
Pin Share

One thought on “Rick And Morty 10 dingen die alleen die-hard fans weten over de show, ken jij ze?

Een die hard fan van een show als Rick and Morty weet dingen die niemand anders weet, van kleine details in het verhaal tot productie achter de schermen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.