Marvel fans, bereid je voor om nog wat langer te wachten om Doctor Strange, Thor en Black Panther terug te zien in de bioscopen.

Disney verlaat Doctor Strange 2, Thor 4, Black Panther sequel en Indiana Jones 5

Disney heeft de releaseplannen voor verschillende aankomende films uitgesteld, waaronder “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” van 25 maart tot 6 mei, “Thor: Love and Thunder” van 6 mei tot 8 juli en “Black Panther: Wakanda Forever” van 8 juli tot 11 november. Met het “Black Panther” vervolg dat naar november springt, is “The Marvels” uitgesteld naar begin 2023 en “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” is verschoven van 17 februari naar 28 juli 2023.

Samen met de stortvloed aan Marvel vertragingen, heeft Disney het vijfde “Indiana Jones” deel bijna een jaar naar achteren geschoven. De nog titelloze film, met Harrison Ford in de hoofdrol als de stoere archeoloog met de fedora, zal openen op 30 juni 2023 in plaats van 29 juli 2022.

De grote verschuiving van de releasedatum komt nadat Marvel’s “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” zijn plaats heeft veroverd als een box office hit uit het pandemie-tijdperk en vóór “Eternals”, het MCU deel dat gepland staat voor 5 november.

De herziening van de planning heeft te maken met de productie en niet met de opbrengst van de box office, volgens bronnen bij Disney.

De opvolger van “Black Panther”, bijvoorbeeld, is nog aan het filmen in Atlanta.

Aangezien Marvel een onderling verbonden en minutieus gepland universum is geworden dat tientallen films en verschillende nieuwe televisieseries omvat veroorzaakt elke productievertraging een domino-effect op de rest van de franchise.

Wat “Indiana Jones” betreft, liep de 79-jarige Ford in juni op de set een schouderblessure op, waardoor de acteur een pauze moest inlassen om te filmen terwijl hij herstelde.

Hoewel regisseur James Mangold doorging met filmen zonder Ford, zijn er een beperkt aantal scènes waarin de avonturier niet voorkomt.

Ford is inmiddels hersteld en teruggekeerd op de set.

Wil je je vrienden verbazen met de laatste films en series nieuws, weetjes over beroemdheden, muziek nieuwe nummer en clips.

Wij hebben alle info die je ooit nodig zult hebben. Klik op de knop hieronder en wordt lid! Waar wacht je op?

Vier titelloze 2023-films van Marvel, 20th Century en Disney’s live-action divisie, zijn van de kalender gehaald, terwijl één titelloze Marvel-film is verplaatst van 10 naar 3 november 2023.

COVID-19 heeft de manier waarop studio’s hun grootste films uitbrengen door elkaar geschud, waarbij veel grote films tegen de traditie ingaan en gelijktijdig in de bioscoop en op digitale platforms verschijnen.

Na het plaatsen van “Black Widow” met Scarlett Johansson in de hoofdrol, “101 Dalmatiërs” prequel “Cruella” en geanimeerd avontuur “Raya en de Laatste Draak” op Disney Plus op dezelfde dag als hun respectieve theaterpremières, heeft de studio zijn inzet voor het grote scherm opnieuw bevestigd.

De films die gepland staan voor 2021 zullen 45 dagen exclusief in de bioscoop te zien zijn voordat ze naar digitale platforms verhuizen. Disney heeft echter nog geen concrete plannen voor 2022 en daarna.

Zie de bijgewerkte releasekalender hieronder:

 

“Doctor Strange in the Multiverse of Madness” (Disney), eerder gedateerd op 25/3/22, verhuist naar 6/5/22

“Thor: Love and Thunder” (Disney), eerder gedateerd op 6/5/22, verhuist naar 8/7/22

“Black Panther: Wakanda Forever” (Disney), voordien gedateerd op 8/7/22, verhuist naar 11/11/22

“Indiana Jones zonder titel (Disney), voordien gedateerd op 29/7/22, verhuist naar 30/6/23

“Untitled Disney Live Action” (Disney) voorheen gedateerd op 14/7/23 wordt verwijderd uit schema

“The Marvels” (Disney) voorheen gedateerd op 11/11/22 verplaatst naar 17/2/23

“Ant-Man and the Wasp: Quantumania” (Disney), die eerder gedateerd was op 17/2/23 verhuist naar 28/7/23

“Untitled Marvel” (Disney) voorheen gedateerd op 28/7/23 is verwijderd van schema

“Untitled Marvel” (Disney) voorheen gedateerd op 6/10/23 is verwijderd uit schema

Untitled 20th Century” (20e) gedateerd 20/10/23 is verwijderd uit schema

“Untitled Marvel” (Disney) voorheen gedateerd op 10/11/23 verhuist naar 3/11/23

Please follow and like us:
Disney verlaat Doctor Strange 2, Thor 4, Black Panther sequel en Indiana Jones 5 1
Pin Share