Doom nu speelbaar op Twitter dankzij Tweet2Doom Project

Als een lijst met acties naar zijn account wordt gestuurd, stelt het Tweet2Doom-project Twitter-gebruikers in staat om DOOM te spelen op het populaire sociale mediaplatform.

Dankzij een nieuwe Twitter-bot genaamd Tweet2Doom kunnen gebruikers nu een verwaterde versie van DOOM spelen op het populaire sociale mediaplatform. Het originele deel van de titulaire first-person shooter-franchise werd in 1993 uitgebracht voor het MS-DOS pc-besturingssysteem, maar is nu beschikbaar om te spelen op een breed scala aan platforms en consoles. De game is momenteel geport naar de PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X, Nintendo Switch en Google Stadia.

DOOM heeft in het verleden verschillende projecten geïnspireerd die in een vergelijkbare categorie vallen als deze Twitter-stunt, vooral als het gaat om de actieve modding-community. 

Serie-hoofdrolspeler Doomguy (later onder andere Doom Slayer genoemd) heeft zijn deel van de beproevingen en beproevingen in de game gezien, maar nog meer met de toevoeging van DOOM- mods. Een dergelijke mod van eerder dit jaar verandert DOOM 2 in een survival-horrorspel ; waardoor spelers een verlaten, onheilspellend ogende mijnstad kunnen doorkruisen om infiltrerende zombies te doden.

Dat gezegd hebbende, het Twee2Doom- project (via Rock Paper Shotgun ) is geen mod – en het verandert ook niets aan de gameplay, mechanica of inhoud in DOOM.

In plaats daarvan is Tweet2Doom een ​​Twitter-bot waarmee spelers een lijst met in-game-acties kunnen verzenden, en het account zal een videoclip posten die de gevraagde bewegingen doorloopt.

Eén gebruiker diende een reeks in-game acties in op het account, wat leidde tot een video-antwoord van Tweet2Doom waarin precies werd getoond hoe hun verzoek verliep.

Aangezien de “Play” -verzoeken er misschien nogal ingewikkeld uitzien, bevat Tweet2Doom instructies voor het indienen van deze pseudo-turn-based DOOM- bestellingen op basis van hoe het is geprogrammeerd; inclusief toetsenbordinvoer voor gameplay zoals “nieuw frame”, “escape”, “pijl naar links” of andere pijlgerelateerde bewegingen, “shift + pijl omhoog”, “ctrl” , enzovoort, enzovoort.

De tweet bevat ook regels voor diegenen die gebruik willen maken van deze bot, zoals “Je tweet moet een antwoord zijn op de @tweet2doom-tweet” en “je tweet moet een afspeelopdracht bevatten: /play [input].”

Hoewel de franchise misschien de uitrol van bijna elke denkbare DOOM- mod heeft gezien , lijkt een DOOM Twitter-bot waarmee platformgebruikers de game kunnen spelen een nieuwe creatie die verband houdt met de langlopende franchise.

Gebruikers spelen het spel misschien niet rechtstreeks via de sociale-mediawebsite, maar het invoeren van gameplay-aanwijzingen en het zien van de daaropvolgende resultaten is niet ver verwijderd van het spelen van het eigenlijke spel zelf.

Natuurlijk maakt dit proces het trial-and-error-aspect van gamen volledig ontoegankelijk, en naar verluidt hebben spelers op het moment van schrijven pas de eerste paar niveaus gewist.

Als gevolg hiervan vordert de game die deze bot gebruikt, lijkt een relatief moeilijkere onderneming dan gewoon DOOM spelen op een van de vele beschikbare platforms .

Wil je je vrienden verbazen met de laatste films, roddels over beroemdheden, muziek van de week? Wij hebben alle info die je ooit nodig zult hebben

Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)