Cobra Kai Hoe Johnny en Daniel als vrienden hun rivaliteit erger maakt

Cobra Kai: Johnny Lawrence (William Zabka) en Daniel LaRusso (Ralph Macchio) beginnen Cobra Kai seizoen 4 als vrienden, maar dit zou hun rivaliteit op de lange termijn wel eens erger kunnen maken. Cobra Kai seizoen 3 eindigde met Johnny en Daniel die hun verschillen opzij zetten en een team vormden tegen John Kreese (Martin Kove) en Cobra Kai. Senseis LaRusso en Lawrence combineerden zelfs hun respectievelijke dojo’s, Miyagi Do en Eagle Fang, en zij zullen hun leerlingen in beide disciplines trainen tegen hun Cobra Kai rivalen.

Daniel en Johnny liggen al met elkaar overhoop sinds hun eerste ontmoeting in de zomer van 1984 in The Karate Kid, toen ze meteen begonnen te vechten om Johnny’s ex-vriendin Ali Mills (Elisabeth Shue).

De gebeurtenissen in The Karate Kid eindigden met Daniel die Johnny versloeg in het All Valley Under 18 Karate Tournament.

Hoewel ze nog een paar maanden samen op de middelbare school zaten, bleven LaRusso en Lawrence uit elkaars buurt tot Cobra Kai seizoen 1 33 jaar later.

Toen Johnny de Cobra Kai dojo weer opstartte, deed Daniel alles wat in zijn macht lag om te proberen hem te stoppen.

De komst van Kreese in Cobra Kai maakte alles nog erger, maar zelfs met een gemeenschappelijke vijand bleven Johnny en Daniel vijanden.

Echter, Ali bracht Daniel en Johnny samen aan het einde van Cobra Kai seizoen 3, en de LaRusso/Lawrence alliantie werd officieel gemaakt toen ze overeenkwamen om samen te werken om Kreese te verdrijven uit de San Fernando Valley.

Wil je je vrienden verbazen met de laatste films, roddels over beroemdheden, muziek van de week? Wij hebben alle info die je ooit nodig zult hebben

Johnny Lawrence en Daniel LaRusso als vrienden is een geweldig idee voor Cobra Kai seizoen 4 omdat het nog nooit eerder is gedaan. Lawrence en LaRusso hadden af en toe een wapenstilstand waarbij ze kort met elkaar overweg konden in Cobra Kai, maar ze vielen altijd terug in hun rivaliteit en wantrouwen.

De trailer van Cobra Kai seizoen 4 suggereert dat Johnny en Daniel elkaar net zo goed zullen trainen als hun leerlingen, maar hoe meer ze elkaar leren kennen, hoe meer LaRusso en Lawrence onvermijdelijk nieuwe manieren zullen vinden om elkaar te irriteren.

Verbazingwekkend genoeg wisten Johnny en Daniel, ondanks het feit dat ze al 35 jaar vijanden zijn, eigenlijk niet veel van elkaar tot de gebeurtenissen van Cobra Kai.

Als vrienden in Cobra Kai seizoen 4 zullen Johnny en Daniel elkaars eigenaardigheden leren kennen en dat zal waarschijnlijk munitie tegen elkaar opleveren wanneer hun vriendschap onvermijdelijk implodeert, omdat Daniel en Johnny als vrienden waarschijnlijk geen stand zullen houden.

Uit de trailer van Cobra Kai seizoen 4 blijkt al dat de lesmethoden van Johnny en Daniel, ondanks hun vuistgevechten, elkaars tegenpolen zijn. Lawrence’s “badass” stijl ondermijnt onmiddellijk LaRusso’s afgemeten, filosofische aanpak die hij ontleent aan zijn overleden mentor, Mr. Miyagi (Noriyuki “Pat” Morita).

Het is moeilijk voor te stellen dat Johnny de Miyagi Do-stijl van het uitvoeren van kata’s en het gelijkstellen van karate aan huishoudelijke taken niet zou verafschuwen.

Daniel zal het ook vreselijk vinden dat Johnny hem laat trainen in Cobra Kai-stijl, zeker na LaRusso’s fout om zich aan te sluiten bij Cobra Kai in The Karate Kid Part III.

Ondertussen zou Johnny een hekel hebben aan de Miyagi Do stijl van het uitvoeren van kata’s en het gelijkstellen van karate met huishoudelijke taken.

In de trailer van Cobra Kai seizoen 4 is te zien hoe Johnny de spot drijft met Daniel’s beroemde crane kick, en hoe LaRusso’s geduld opraakt.

Daniel en Johnny hebben echt een lange weg afgelegd, en er zal zeker veel komedie voortkomen uit hun samenwerking in Cobra Kai seizoen 4.

Tenslotte heeft Ali hen doen inzien hoe gelijk ze eigenlijk zijn.

Maar LaRusso en Lawrence zijn ook heel verschillend op vele even belangrijke manieren, en ondanks het wederzijdse respect dat ze hebben geleerd, zou het kunnen hoe meer dat Johnny en Daniel elkaar leren kennen gemakkelijk kunnen leiden tot een opeenstapeling van wrok en dat helemaal opnieuw.

Goede vrienden worden in Cobra Kai seizoen 4 kan er zomaar toe leiden dat Johnny Lawrence en Daniel LaRusso betere vijanden worden in Cobra Kai seizoen 5.

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Cobra Kai Hoe Johnny en Daniel als vrienden hun rivaliteit erger maakt

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)