There’s Someone Inside Your House elke aanwijzing voor de identiteit van de moordenaar

Waarschuwing: spoilers in het verschiet voor There’s Someone Inside Your House

De identiteit van de moordenaar is het centrale mysterie van Netflix’s nieuwste slasher, There’s Someone Inside Your House. There’s Someone Inside Your House is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2017 van Stephanie Perkins en draait om een reeks gruwelijke tienermoorden die plaatsvinden in de stad Osborne, Nebraska. Naarmate het aantal lichamen stijgt, wordt de identiteit van de moordenaar en de motivaties die hen drijven onderdeel van de overkoepelende spanning, met transferstudent Makani Young (Sydney Park) op het snijvlak van het verhaal.

Nadat Makani ternauwernood ontsnapt aan de verbranding door de moordenaar, wordt haar liefdesinteresse Ollie gearresteerd omdat iedereen hem verdenkt.

Op de dag van het Corn Maze Festival ziet Makani echter hoe de gemaskerde moordenaar haar vriend Caleb neersteekt, terwijl een inmiddels vrijgelaten Ollie haar uit bezorgdheid inhaalt.

Als dit vaststelt dat Ollie niet de moordenaar kan zijn geweest, gaat Makani naar het maïsdoolhof terwijl ze probeert af te leiden waar de moordenaar vervolgens zal toeslaan.

Makani en Ollie zijn er later getuige van dat de mysterieuze moordenaar een langzwaard in Mr Sandford, de vader van Zach, steekt.

Dan ontmaskert de moordenaar zichzelf en blijkt niemand anders te zijn dan Zach, die openlijk de erfenis van zijn vader verafschuwde.

Met deze onthulling in gedachten, als men Zach’s motivaties en verblijfplaats tijdens de moorden traceert, is het logisch waarom hij het op zich zou nemen om een Saw-stijlverwrongen gevoel van vergeldinguit te voeren.

De eerste slachtoffers – een populaire voetbaljock die werd ontmaskerd als een gemene pestkop en een schijnbaar vroom meisje met blanke supremacistische ideologieën – werden door Zach gekozen omdat hij de ‘maskers’ die ze in de samenleving droegen wilde blootleggen.

Zach koos ervoor om maskers van zijn beoogde slachtoffers af te drukken en koos voor degenen met gruwelijke geheimen, waardoor de kloof tussen uiterlijk en realiteit en de hypocrisie van hun dubbelleven werd blootgelegd.

Zijn eigen hypocrisie schijnt echter het helderst, zoals blijkt uit zijn bekentenis dat geprivilegieerd geboren worden geen eigen schuld was en dat hij weigert zich te schamen vanwege de rijkdom die hem wordt aangereikt in het moordende einde van Someone’s Inside Your House.

De brute moord op Rodrigo (Diego Josef) is misschien wel het meest definitieve aspect van Zach’s wreedheid, omdat de eerste werd gedood simpelweg omdat hij een drugsverslaving had als een middel om met depressieve gedachten om te gaan.

Het is belangrijk op te merken dat Rodrigo werd gedood tijdens het feest van Zach, wiens duidelijke afwezigheid wanneer de lichten uitgaan en uitgebreide spraak over het opstaan tegen corruptie vlak daarvoor subtiele hints naar de waarheid zijn.

Bovendien kon alleen een invloedrijk persoon als Zach, vanwege de rijkdom van zijn vader, toegang hebben tot de technologie die nodig is om uitgebreide achtergrondcontroles uit te voeren of 3D-maskers af te drukken, enigszins doen denken aan het iconische Ghostface-masker in Scream.

Wil je je vrienden verbazen met de laatste films, roddels over beroemdheden, muziek van de week? Wij hebben alle info die je ooit nodig zult hebben

Bovendien staat Zachs haat tegen zijn vader voorop, van zijn verklaring dat zijn vader de moordenaar zou kunnen zijn tot het tonen van het brede scala aan nazi-memorabilia die hij in bongs en pipes. had veranderd.

Omdat de psychologie van de moordenaar draaide om symboliek, zoals het ophangen van het tweede slachtoffer in een kerk of een poging om Makani te verbranden vanwege de aard van haar verleden, komt Zach al vroeg naar voren als een belangrijke kandidaat.

Of het nu is wanneer hij op het feest een neppistool tevoorschijn haalt dat “geladen is met betekenis”, of een symbolische joint nadat Makani in het ziekenhuis bij bewustzijn is gekomen, het wordt duidelijk dat Zachs geest op een specifieke manier werkt, waarbij hij zijn acties associeert met metaforen die voor hem logisch zijn.

Hoewel de identiteit van de moordenaar enigszins voorspelbaar is in There’s Someone Inside Your House, missen hun motivaties diepte en betekenis wanneer ze worden afgewogen tegen de extremiteit van de gepleegde gruwelijke misdaden.

Please follow and like us:
There's Someone Inside Your House elke aanwijzing voor de identiteit van de moordenaar 1
Pin Share