Diana The Musical Alle 21 nummers (luister Nu!)

Diana: The Musical, die in première ging op Netflix een maand voor de opening op Broadway, vertelt het leven van prinses Diana, met integratie van geschiedenis en muziek. Diana The Musical is geregisseerd door Christopher Ashley en gechoreografeerd door Kelly Devine. The Musical vertelt het verhaal van Diana, prinses van Wales – vanaf het moment dat ze Charles, de troonopvolger van Groot-Brittannië, ontmoette op haar 19e tot haar onverwachte dood op haar 36e.

De twee uur durende musical gaat ook in op de onmiddellijke populariteit van de royal, haar wervelwind romance, haar persoonlijke en publieke verplichtingen, haar fysieke, mentale en emotionele welzijn, en buitenechtelijke affaires en onthullingen.

Herinnerend aan het “oogverblindende, maar verwoestende leven” van prinses Diana, bevat de show de muziek en teksten van Joe DiPietro, de auteur van de musical zelf, en David Bryan, de toetsenist van de iconische rockband Bon Jovi.

Sinds de voltooiing in 2019 ging de show door een jaar van workshop en nog een jaar vertraging als gevolg van de pandemie. Tot slot opent Diana: The Musical op 17 november 2021, met previews vanaf 2 november.

Hieronder staan alle nummers van Diana: The Musical, gerangschikt van slechtste naar beste.

This Is How Your People Dance

Het nummer wil Charles duidelijk onderscheiden van Diana. Maar met teksten als “The Russian plays on and on/ Like an endless telethon/ How I wish that he were Elton John”, wordt Diana gewoon neergezet als jeugdig en onvolwassen.

The Main Event

Hoewel “The Main Event” een geweldige productie heeft met het onbetwistbare talent en een veelbelovend plot van de artiesten, doet het herhaaldelijk vergelijken van Diana en Camilla’s confrontatie met de Thrilla in Manilla alleen vanwege een toevallig rijmpje de situatie ernstig.

The Words Came Pouring Out

Omdat dit in wezen het moment is om Diana’s huwelijkstijdlijnte beschrijven , naast haar affaires en problemen met de koninklijke familie, zoals verwacht, herhalen de teksten van het nummer gewoon wat al in de musical is genoemd. Deze bijna vijf minuten durende voorstelling voegt dus geen diepgang toe aan het verhaal.

The Dress

Het speelse deuntje van “The Dress” toont het niveau van vriendschap dat Paul en Diana hebben, en introduceert perfect de nu iconische jurk van prinses Diana. De slechte tekst van het nummer, vooral het spervuur van niet-zo-subtiele scheldwoorden, maakt het echter ineffectief.

Happiness/ Simply Breathe

Deze zes minuten durende medley zou ontroerend zijn geweest, maar de regels “I’m holding our son/ So let me say jolly well done” klinken onaangenaam. Bovendien comprimeert het nummer ook Diana’s jarenlange geestelijke gezondheidsproblemen in een paar minuten, waardoor de ernst van haar problemen niet wordt benadrukt. Het probeert grotendeels alle gelukkige jaren van het huwelijk van Charles en Diana in een scène te verpakken.

Pretty, Pretty Girl

Naar verluidt markeert “Pretty, Pretty Girl” Diana’s overgang naar een publiek figuur die de media gebruikt voor haar sociale doelen. Maar als dit nummer halverwege het stuk wordt uitgevoerd, klinkt de melodie al overdreven vertrouwd en generiek, om nog maar te zwijgen van de schijnbaar gehaaste tekst.

As I Love You

Het opnemen van buitenlandse vertalingen van “I Love You” is passend bij een nummer dat smeekt om een nieuwe kans. Maar teksten als “Can they survive our royal horror show?” en ” Serves me right formarrying a Scorpio” verwateren alleen maar de emotionele impact waar Diana voor gaat.

Him And Her (And Him And Her)/ Just Dance

Op dit punt is Charles’ affaire met Camilla en Diana’s relatie met James vastgesteld, maar in plaats van een diepere houding aan te nemen, spuwt het nummer oppervlakkige en repetitieve teksten die meestal verwijzen naar “Him And Her”.

Wil je informatie die er toe doet?

Ontdek entertainment op zijn best waar u uw favoriete films, muziek, series en streaming informatie vind. Wordt lid van onze Facebookgroep! To The Point Waar Wacht Je Op?

Snap, Click

“Snap, Click” is een angstaanjagende voorafschaduwing van de dood van prinses Diana, waarbij de paparazzi haar overal achtervolgen. Misschien weerspiegelt het nummer ook hoe ze in het echte leven werken, maar verwijzen naar hun werk als “Better than a Guinness, better than a wank / Snatch a few pics, it’s money in the bank” is een ander geval van slecht schrijven.

An Officer’s Wife

De verwachtingen voor het voorlaatste nummer van een musical zijn vrij hoog en sinds het verhaal wordt afgesloten, zijn kijkers op zoek naar impact. De melodie van het nummer is in lijn met het militaire thema, maar wat klinkt als een poging om Hare Majesteit Koningin Elizabeth II te vermenselijken en haar met Diana te relateren, drist op zijn best door.

Secrets And Lies 

Ondanks de tekst “Although my eyeliner’s run low” en ” I may beunwell, but I’m handsome as well as well””, raakt het nummer “Secrets And Lies” nog steeds de harten van kijkers, omdat het Diana’s humanitaire werken vangt.

The Worst Job In England

Dit is de eerste keer dat het Ensemble meezingt, wat indrukwekkend is omdat ze op dezelfde manier werken als een Grieks koor. De koningin merkt bijvoorbeeld op hoe Diana het “beste meisje” is, waarop het Ensemble commentaar geeft ” voorde slechtste baan in Engeland”.

The World Fell In Love

De luchtige melodie van het nummer weerspiegelt het beste Diana’s opkomst naar populariteit, terwijl Charles en het Ensemble kansen krijgen om te schitteren met hun verschillende en argumenterende melodieën. Het gaat ook netjes over van het heden naar flashbacks, met verhalen tussendoor.

Whatever Love Means Anyway

“Whatever Love Means Anyway” heeft een interessante opbouw en toont de verschillende perspectieven van de personages op de liefde. Bovendien verschuift het nummer van een ballad, een refrein, naar een duet tussen Charles en Camilla, terwijl diana zich bij de koninklijke familie voegt.

If (Light The World)

Als finale van de musical, “If (Light The World)” is Diana vrij en vervult ze haar advocacies. Daar hoort ook haar plotselinge dood bij, dus hoewel het nummer nog steeds enkele onsamenhangende frasen heeft, roept het nog steeds emoties op bij de kijkers.

Underestimated

Spelend na de korte openingscredits onderstreept “Underestimated” het thema van het hele stuk dat Diana in een eigen sprookje zit, hoewel er een twist is. Ondanks dat mensen haar vertellen dat ze de perfecte match is, blijft ze te onderschatten – gezongen in een krachtige ballad.

Diana (The Rage)

Alles van de toon, tekst en emoties van het nummer schreeuwt woede. Hoewel de herhaling van woorden in de andere nummers misschien niet goed heeft gewerkt, benadrukt Charles’ schreeuwende Diana in elke regel hoe lang hij zijn teleurstelling over zijn vrouw al verbergt.

She Moves In The Most Modern Ways

Diana’s opmerkelijke reis – van haar sociale werk tot haar verrassende capriolen en ‘Uptown Girl’-optreden – wordt terecht in de schijnwerpers gezet.Dit nummer, zoals de titel al doet vermoeden, speelt zich af tegen een montage van wat Diana onderscheidt van de vrouwen van haar tijd, verteld vanuit de standpunten van de koningin, Camilla, Sarah en zelfs Charles.

I Miss You Most On Sundays

Het perfecte contrast met Charles’ door woede gevoede huwelijk, “I Miss You Most On Sundays” legt vast hoe hij en Camilla ernaar verlangen om samen te zijn. Met zijn levendige tekst en warme melodie klinkt het nummer te mooi om waar te zijn, net als hun ongeoorloofde affaire.

Here Comes James Hewitt

“Here Comes James Hewitt” is de ideale manier om Diana: The Musical’s tweede bedrijf in te luiden. Met het nummer komt een meer gedurfde en zelfverzekerdere Diana, die nu ongenaakbaar is over dubbele entendres en flirterige ontmoetingen.

I Will

Dit nummer over Diana die zichzelf ervan overtuigt dat ze de taken van een vrouw en prinses kan uitvoeren, heeft misschien wel de beste tekst, melodie en uitvoering. De ballade vat Diana’s heen en weer samen totdat ze zich eindelijk in het nieuwe hoofdstuk van haar leven nestelt.

Please follow and like us:
Diana The Musical Alle 21 nummers (luister Nu!) 1
Pin Share