Dopesick-ster Michael Keaton hoopt dat serie mensen zal informeren over opioïde-epidemie

Michael Keaton neemt het op tegen een geduchtere vijand dan de Joker in de film “Batman” uit 1989.

Hulu’s “Dopesick” is een beperkte serie van acht afleveringen die de opkomst en ondergang van de opioïde-epidemie uitbeeldt, die miljoenen Amerikanen heeft geteisterd sinds een groep krachtige pijnstillers vanaf de jaren negentig op grote schaal werd voorgeschreven. De serie van 20th Television en de Littlefield Co, wordt aangevoerd door Keaton, die zei dat hij gelooft dat de serie de kijkers zal verlichten over de dodelijke epidemie.

“Ik denk dat de mensen er nu hipper en slimmer over zijn, maar ik denk dat ze nog wijzer zullen worden,” vertelde Keaton maandag aan Variety tijdens de rodeloperpremière van “Dopesick” in het Museum of Modern Art in New York. “Ik denk zeker dat het sommige mensen zal verlichten.”

Keaton speelt Samuel Finnix, een ouderwetse dokter uit een klein mijnstadje in Virginia die zijn patiënten OxyContin begint voor te schrijven om de pijn te verlichten.

“Hij is echt een fatsoenlijk mens en hij draagt je door het verhaal,” zei Keaton. “Ze leggen het op je rug, en als acteur denk je: ‘Oké, ik heb grote schouders.'”

Een groot deel van Keatons screentime wordt gedeeld met Will Poulter, die een Purdue-verkoper speelt die Dr. Finnix ervan overtuigt dat OxyConton in wezen “niet-verslavend” is door de emotioneel manipulatieve aanpak van het bedrijf te volgen.

“Er was een cultuur van bedrog, omkoping en fraude die door Purdue heen liep,” zei Poulter. “Om een personage te spelen dat zich met dat alles bezighoudt, was eigenlijk verontrustend, maar absoluut noodzakelijk als we de waarheid willen spreken over wat daar gebeurde.”

John Hoogenakker en Peter Sarsgaard portretteren federale aanklagers die erop uit zijn om Purdue Pharma’s misleidende marketing van OxyContin bloot te leggen.

Sarsgaard, die het rode loper evenement bijwoonde met zijn vrouw, acteur Maggie Gyllenhaal, prees Hoogenakker en toonde interesse om hun on-screen dynamiek levend te houden in een komedieserie.

“John is een van mijn favoriete acteurs waar ik ooit mee heb geacteerd,’ zei Sarsgaard. “Ik denk dat we toe zijn aan onze eigen show. Ik denk dat we een soort ‘Odd Couple’ show nodig hebben.”

“Dopesick’ geeft een persoonlijk beeld van de drugsepidemie door de nadruk te leggen op vijf verschillende verhaallijnen, waarvan sommige zich afspelen in verschillende tijdsperiodes. Schrijver-regisseur Danny Strong zei dat dit hem ertoe bracht een traditionele structuur te verlaten voor een meer ambitieuze.

Dopesick
"Dopesick" schrijver-regisseur en uitvoerend producent Danny Strong sprak tijdens de première van maandag in het in het Museum of Modern Art. Frank Micelotta/Hulu/PictureGroup

“Door deze verhaallijnen chronologisch te vertellen, kon ik pas in aflevering vijf bij de onderzoekers komen,” zei Strong. “Ik dacht dat het onderzoek de ruggengraat van het verhaal moest zijn, dus ik dacht dat het heel dynamisch zou kunnen zijn om in en uit de tijd te gaan en het verhaal op een bijna puzzelachtige manier te vertellen.”

De familie Sackler leidde Purdue Pharma meer dan een eeuw voordat ze het bedrijf verlieten te midden van een reeks rechtszaken met betrekking tot de frauduleuze marketing van OxyContin.

Hoewel de familie naar schatting 4,5 miljard dollar aan schikkingen betaalde, hoefden ze geen gevangenisstraf uit te zitten en blijven ze een van de rijkste families van Amerika. “Als een individu niet in de gevangenis belandt, zal niemand dat ooit voelen,” zei Sarsgaard. “Je neemt geld aan van een bedrijf, iets dat geen mens is. Dus niemand lijdt er financieel onder. Ik denk dat ze moeten lijden op de manier waarop de man die dope op de hoek gooit zou lijden.”

De “Shattered Glass” acteur vergeleek de situatie vervolgens met de veroordeling van Martha Stewart, waarbij de televisiepersoonlijkheid vijf maanden in de gevangenis zat nadat ze schuldig was bevonden aan handel in aandelen met voorkennis.

“Luister, ik denk dat als we Martha Stewart in de gevangenis kunnen zetten voor iets als wat ze deed, wat elke man in New York die in die sector werkt, heeft gedaan, dan kunnen we een van deze mensen in de gevangenis zetten voor het verspreiden van dope,” zei Sarsgaard.

“Dopesick” gaat 13 oktober in première op Hulu.

(Boven afgebeeld: Hulu/ABC Entertainment’s Craig Erwich, ‘Dopesick’ ster Peter Sarsgaard en vrouw, acteur Maggie Gyllenhaal, en uitvoerende producenten Warren Littlefield en Beth Macy).

Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)