L.A. Law vervolgserie met Blair Underwood in de hoofdrol, besteld voor lancering bij ABC

De “L.A. Law” vervolgserie met Blair Underwood in de hoofdrol heeft een pilootorder gekregen bij ABC. De opvolger van de geliefde serie uit de late jaren 80 en vroege jaren 90 werd voor het eerst aangekondigd als zijnde in ontwikkeling bij ABC in december. In de nieuwe serie vindt het eerbiedwaardige advocatenkantoor McKenzie Brackman zichzelf opnieuw uit als een advocatenkantoor dat zich alleen specialiseert in de meest opvallende, grensverleggende en opruiende zaken.

Underwood speelt opnieuw zijn rol als advocaat Jonathan Rollins, die van idealistisch naar meer conservatief is gegaan terwijl hij botst met de millennial JJ Freeman om te beslissen wat de beste weg vooruit is voor het bedrijf om politieke en juridische veranderingen te brengen.

Marc Guggenheim en Ubah Mohamed schrijven en produceren de pilot. Underwood zal naast de hoofdrol ook uitvoerend produceren. Anthony Hemingway zal de pilot regisseren en produceren. Dayna Bochco en Jesse Bochco, de vrouw en zoon van wijlen “L.A. Law” mede-samensteller Steven Bochco, zullen de productie op zich nemen via Steven Bochco Productions. 20th Television zal produceren.

De originele “L.A. Law” werd uitgezonden op NBC van 1986-1994 gedurende acht seizoenen en 172 afleveringen.

De serie was zowel een favoriet bij critici als bij fans, en sleepte 89 Emmy nominaties en 15 overwinningen in de wacht.

Vier van die overwinningen waren voor beste dramaserie. Samen met Underwood, diende de serie als een ster voor acteurs als Jimmy Smits, Corbin Bernsen, en Jill Eikenberry.

Op dit moment is alleen Underwood bevestigd om terug te keren.

De pilootorder komt op een vreemd moment van het jaar voor een omroepnetwerk, omdat de meeste van de Grote Vier gewoonlijk pilots oppikken rond het begin van het jaar.

ABC en andere zenders zijn echter begonnen om die cyclus te doorbreken in het licht van de toegenomen druk van kabel- en streamingplatforms, waar de ontwikkeling meestal het hele jaar door gebeurt.

ABC in het bijzonder is de laatste jaren open geweest over hun verlangen om shows te ontwikkelen buiten het traditionele pilootseizoen in wat zij “tweede cyclus” noemen.

Please follow and like us:
L.A. Law vervolgserie met Blair Underwood in de hoofdrol, besteld voor lancering bij ABC 1
Pin Share