Is Netflix’s ‘The Guilty’ gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Netflix The Guilty is een thriller die bij sommige kijkers niet als goed wordt ontvangen bij andere kijkers vinden hem prachtig en spannend. Of je de film nu goed, slecht of spannend vind of juist niet is een persoonlijke mening. Gelukkig hebben we allemaal ons eigen voorkeur voor wat goede en minder goede tot zelfs slechte films zijn.

Wat wel een vraag is die door vele gesteld wordt of de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal of op echte feiten. Het antwoord is niet zo eenvoudig als ja of neen. Blijf verder lezen, we zullen je alles meegeven over waar of niet en als extra nog wat andere zaken over de The Guilty die in België te vinden is de top 10 van Netflix.

Waar gaat The Guilty van Netflix over?

The Guilty Joe (Jake Gyllenhaal) is een politie detective die is toegewezen om te werken als een 911 operator. Tijdens zijn werk ontvangt hij een oproep van een jonge vrouw Emily (Riley Keough). Uit de oproep kan Joe uitmaken dat Emily is ontvoerd. Joe doet het nodige en probeerd de foon van Emily op te sporen. Hij komt tot de ontdekking dat haar oproep afkomstig is van een wit busje dat wordt bestuurd door de ontvoerder.

Emily doet alsof ze met haar dochter praat en geeft zo belangrijke informatie door zodat de politie haar kan vinden. De film is gespannen en onthult langzaam informatie over het verleden van Emily en Joe.

Is The Guilty gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Het antwoord op de vraag zou kunnen en deeltje wel, maar niet alles. The Guilty is een remake van een Deense film uit 2018 met de titel Den Skyldige als je de titel vertaalt kom je bij The Guilty.

De film Den Skyldige was gebaseerd op ware gebeurtenissen. De regisseur van de originele film, Gustav Möller, zei dat hij geïnspireerd was door een echte 911-oproep waarnaar hij luisterde.

In het eigenlijke 20 minuten durende gesprek dat de originele film inspireerde, sprak een ontvoerde vrouw in code met een 911-operator terwijl ze naast haar ontvoerder zat.

“Het voelde alsof ik beelden zag en alleen maar naar geluid luisterde. Het voelde alsof ik deze vrouw had gezien”, vertelde hij in 2018. “Ik had een idee van de auto waarin ze zat en de weg waarop ze reden.”

Möller en zijn co-schrijver, Emil Nygaard Albertsen, gebruikten die echte oproep als inspiratie voor hun script, waarvan ze hoopten dat het “op verschillende manieren zou verlopen, waarin iedereen een unieke ervaring zou hebben, zoals het kijken naar hun eigen film.”

In een ander interview in 2018, met CNET, zei Möller dat de podcast Serial ook hielp bij het inspireren van de film.

“Wat ik voelde en wat er door mijn gedachten flitste dat voor elke aflevering van de serie de beelden van deze mensen en locaties zouden veranderen omdat er telkens nieuwe informatie over de verdachte en het slachtoffer zouden komen. Dat is iets waar we bewust mee hebben proberen te werken in de film.”

Netflix’s The Guilty is een remake van de Deense film, maar het voegt nieuwe elementen toe (zoals de bosbranden in Californië die door de hele film laaien en het achtergrondverhaal dat verklaart waarom het personage van Gyllenhaal op 911-belplicht werd gezet).

Hoewel beide films zijn geïnspireerd op een echte noodoproep, zijn ze niet gebaseerd op waargebeurde verhalen. In plaats daarvan namen de filmmakers het algemene, ware idee van een ontvoerde vrouw die in het geheim een ​​911-operator aanwijzingen gaf over haar situatie, en bouwden vervolgens volledig fictieve verhalen rond dat concept.

Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Is Netflix’s ‘The Guilty’ gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)