Jeff Bezos felicitatietweet over Netflix Squid Game belicht het nieuwe slagveld van Streamers

Jeff Bezos: Het koreaanse Squid Game van Netflix verovert de wereld als een orkaan en staat nu in meer dan 90 landen bovenaan de ranglijst van de streamer. De serie is op weg om Netflix meest bekeken programma ooit te worden. Een primeur voor een niet Engelstalige serie. Het mijlpaal succes kreeg de aandacht van Amzon’s Jeff Bezos. Bezos die Amazon groot maakte en ook de The Washington Post onder zijn hoede heeft, feliciteerde Netflix met hun internationale strategie. Hij noemde de prestatie indrukwekkend en inspirerend.

Zaterdag zette hij het internet in rep en roer met reacties variërend van het vergelijken van Bezos met de Squid Game Vip schurken tot hypotheses over een overname van Netflix door Amazon tot aan de vraag wat Bezos lof voor Netflix zijn internationale content strategie betekent over de strategie van Amazon Studios.

Wat vele van de fans van welke streamer ook of het nu Netflix, Amzon of Disney+ is dagelijks zijn deze streamers met elkaar in een gevecht om zoveel mogelijk abonnees binnen te halen.

Daar zijn ze allemaal agressief in. India dat door de vele bevolking een goed voorbeeld is dat daar grote mogelijkheden zijn om veel abonnees binnen te halen. Het is niet alleen de abonnementen aan de man brengen, maar ze ook houden. In Latijns-Amerika heeft Amazon Netflix ingehaald. Toch heeft Netflix daar nog vele abonnees. Het geeft alleen aan hoe moeilijk het is en hoeveel concurrentie er is.

Het succes van Squid Game is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van Netflix om de Koreaanse productie op te voeren. Het heeft zijn vruchten afgeworpen doordat het Amerikaanse kijkerspubliek van K-drama tussen 2019 en 2021 met meer de 200% is gestegen en Squid Game is daar een hoogtepunt van.

Amazon Studios heeft geen Koreaanse inhoudspijplijn, maar in Azië was Amazon Studios heel sterk in Japan met het lokale Last One Laughing als het meest succesvolle Local Original Franchise dat tot nu toe in tien regio’s gelanceerd of groenlicht heeft gekregen. Waaronder Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Mexico en Spanje (in de V.S. heeft het bedrijf het meeste succes gekregen met Indiase titels.

Amazon Studios heeft ook geïnvesteerd in wereldwijde dramaformats, zoals Citadel van de Russo-broers, dat was ontworpen om lokale uitlopers te integreren.

Toch had Netflix een voorsprong en begint het de vruchten te plukken van de vroege implementatie van een wereldwijde contentstrategie in meer markten en met meer middelen dan zijn concurrenten. De streamer heeft al succes gehad met series als Elite, Money Heist en ook Lupin, dat eerder dit jaar de eerste Franstalige serie werd die nummer 1 werd in de VS.

Na pundits 20 uur lang op hun hoofd te hebben laten krabben, keerde Bezos, die eerder zijn liefde voor HBO’s Game of Thrones en Netflix’s Stranger Things had beleden, zondag terug naar Twitter om de wilde theorieën over de betekenis van zijn Squid Game opmerking de kop in te drukken. Netflix en Amazon zullen beide in de komende maand hun winstcijfers bekendmaken

Het is maar een klein hoekje wat streamers onder elkaar uitmaken. Het doel blijft voor elk van hen hetzelfde zoveel mogelijk abonnementen binnen halen om te blijven groeien en uit te breiden naar nog meer regio’s.

Het is een ware strijd die fair en eerlijk kan zijn, maar net even snel de andere richting kan opgaan!

 
Please follow and like us:
Jeff Bezos felicitatietweet over Netflix Squid Game belicht het nieuwe slagveld van Streamers 1
Pin Share

2 thoughts on “Jeff Bezos felicitatietweet over Netflix Squid Game belicht het nieuwe slagveld van Streamers

Comments are closed.