Pitch Perfect serie besteld bij Peacock, Adam Devine speelt de hoofdrol en Elizabeth Banks produceert (Exclusief)

Pitch Perfect serie is besteld bij Peacock met Adam Devine aan boord om zijn rol uit de filmfranchise te hernemen. De serie speelt zich af enkele jaren na de gebeurtenissen in de films. Devine keert terug als Bumper Allen, die naar Duitsland verhuist om zijn muziekcarrière nieuw leven in te blazen wanneer een van zijn liedjes groot wordt in Berlijn.

Bumper was de belangrijkste antagonist van de eerste film en de leider van de a capella groep The Treblemakers. Hij keerde terug in de tweede film als bijpersonage en de love interest van Rebel Wilson’s personage, Fat Amy. Hij werkte als achtergrondzanger voor John Mayer voordat hij terugkeerde naar zijn alma mater, Barden University, als een bewaker.

“Pitch Perfect” zal worden geschreven door Megan Amram, die ook zal fungeren als uitvoerend producent en showrunner. Elizabeth Banks en Max Handelman van Brownstone Productions zullen ook uitvoerend produceren, samen met Paul Brooks en Scott Neimeyer van Gold Circle Films. Devine zal niet alleen de hoofdrol vertolken, maar ook de productie op zich nemen. Universal Television zal produceren. Brownstone en Gold Circle produceerden alle drie de films in de “Pitch Perfect” franchise, waarbij Banks “Pitch Perfect 2″ regisseerde en in alle drie de films te zien was.

“Onze aankomende ‘Pitch Perfect’-serie is opnieuw een voorbeeld van de ongeëvenaarde synergie die NBCUniversal in staat is om uit te breiden met onze brede bibliotheek van IP,” zegt Susan Rovner, voorzitter van entertainment content voor NBCUniversal Television and Streaming. “Toen we de kans zagen om een serie te maken voor ‘Pitch Perfect’ met Elizabeth Banks, Max Handelman en Paul Brooks plus meer oorworm klassiekers voor superfans om van te genieten, hebben we die kans met beide handen aangegrepen.

En als klap op de vuurpijl hebben we het geluk dat Adam Devine de hoofdrol speelt in de serie en de fans de eigenzinnige, lachwekkende gevoeligheid brengt waar ze zo van hielden in de filmfranchise.”

Naast zijn werk in de “Pitch Perfect” films, speelde Devine in films als “Game Over, Man!”, “Isn’t It Romantic,” “Jexi,” “Magic Camp,” en “Mike and Dave Need Wedding Dates.” Op televisie is hij vooral bekend door zijn hoofdrol in de Comedy Central hitserie “Workaholics”, die zeven seizoenen liep. Hij speelde ook in shows als “Modern Family” en “The Righteous Gemstones”, waarvan het tweede seizoen momenteel op HBO wordt voorbereid.

“We zijn zo blij dat we de kans krijgen om de geliefde Universal Pictures-franchise ‘Pitch Perfect’ naar het kleine scherm te brengen en de hilarische en aparte personages in deze (met musical gevulde) wereld te verkennen,” aldus Erin Underhill, president van Universal Television. “We hebben het geluk om samen te werken met de getalenteerde Elizabeth Banks, Max Handelman en Paul Brooks, die de iconische films produceerden; de uitzonderlijk grappige en gedenkwaardige Adam Devine; en Megan Amram, wiens slimme bewerking van ‘Pitch Perfect’ er zeker voor zal zorgen dat het publiek hardop lacht en met de voetjes van de vloer gaat.”

Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Mickey Rapkin, kwam de eerste “Pitch Perfect”-film uit in 2012, waarvan de derde en laatste film in 2017 is uitgekomen. De drie films brachten wereldwijd samen bijna 600 miljoen dollar op. Samen met Devine en Wilson, was de franchise bekend om de hoofdrollen van Anna Kendrick, Brittany Snow, Anna Camp, en Hailee Steinfeld.

Amram heeft momenteel een totaalcontract met Universal Television. In het verleden schreef ze onder andere The Good Place, Parks and Recreation, The Simpsons en Silicon Valley. Ze is genomineerd voor vijf Emmy Awards tijdens haar carrière – twee voor “The Good Place” en drie voor haar korte vorm serie “An Emmy for Megan.” In 2020 kreeg ze tegenreacties nadat enkele beledigende tweets uit het verleden weer opdoken, waarvoor ze zich later verontschuldigde.

Amram wordt vertegenwoordigd door Management 360 en Hansen Jacobson. Banks en Brownstone Productions worden ondersteund door UTA, Untitled Entertainment, Relevant, en PJ Shapiro.

Het nieuws van de “Pitch Perfect” serie adaptatie komt op een moment dat streaming diensten, verbonden met oude media bedrijven, meer en meer vertrouwen op hun bestaande IP om nieuwe scripted programmering aan te sturen. Peacock zendt momenteel geactualiseerde versies van “Saved by the Bell” uit en werkt momenteel ook aan een reboot van “Battlestar Galactica,” een drama draai aan “Fresh Prince of Bel-Air,” en serieversies van “Field of Dreams,” “MacGruber” en “Ted,” onder anderen.

Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)